Bakanın Youtube isyanı!

Yıldırım, "Yasak olabilecek içerik kaldırılması gerekirken bazen site toptan da kapatılabiliyor.

Bakanın Youtube isyanı!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk'e hakaret içeren görüntüler nedeniyle aylardır erişime kapalı olan video paylaşım sitesi YouTube'a yüklenerek, "Sorun, ilgili kurumun, getirilen bazı düzenlemelere, kurallara uymakta isteksiz davranmasından kaynaklanıyor" dedi. İnternete yasak getirme amacı taşımadıklarını vurgulayan Yıldırım, "Amacımız, suçlarla suç oluşmadan mücadele etmek" dedi.

Yıldırım, "Yasak olabilecek içerik kaldırılması gerekirken bazen site toptan da kapatılabiliyor. Bu, yargıda bilişimle ilgili suçlara nasıl bakılacağı yönünde tecrübe birikiminin artmasıyla aşabileceğimiz bir konu" dedi. İnternet Daire Başkanlığı ise YouTube'dan Türkiye'ye özgü 'youtube.com.tr' adresli bir site oluşturmasını istiyor. Yetkililer, bu sitenin açılması halinde mevzuata uygun olarak yayın yapacağını ifade ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji