Ay'a yolculuk Twitter'da

 Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden astronot Neil Armstrong’un Ay’a yolculuğu sosyal medyada tekrar başlıyor. New York’taki John F. Kennedy Müzesi ile Martin Reklam Ajansı, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden astronot Neil Armstrong’u anmak ve Ay’a yolculuğunu t

Ay'a yolculuk Twitter'da

 

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden astronot Neil Armstrong’un Ay’a yolculuğu sosyal medyada tekrar başlıyor.
 
New York’taki John F. Kennedy Müzesi ile Martin Reklam Ajansı, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden astronot Neil Armstrong’u anmak ve Ay’a yolculuğunu tekrar yaşatmak için 'One Small Tweet' adlı siteyi kurdu.
 
Kullanıcıların siteye girerek paylaştıkları her bir tweet, Dünya’dan Ay’a giden yolculuğu kısaltıyor.
 
Armstrong’un Ay’a ilk bastığı an söylediği ‘Benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım’ sözlerinden esinlenerek hazırlanan Twitter etiketi #onesmalltwett, Dünya’dan Ay’a giden yolculuğu başlatıyor.
 
Siteden gönderilen #onesmalltweet etiketli ve özel mesaj eklenebilen her bir tweet kullanıcıyı Ay’a 160 kilometre yaklaştırıyor.
 
Tamamı 384 bin 400 kilometre sürecek yolculuğun şu ana kadar yüzde 11’i kat edildi.
 
Mashable internet sitesine konuşan projenin yaratıcılarından Neel Williams, “Neil’in meşhur sözlerinin hatırlanmasını istedik. İnsanların bir tweet gönderimiyle, uzayda binlerce kilometreyi topluca aşabiliriz. Bu sayede Neil’in büyük başarısını hatırlayabiliriz” açıklamasını yaptı.
 
Williams, hedeflerinin son tweeti Armstrong’un ailesinin atması olduğunu söyledi.
 
Ay'a ilk ayak basan astronot olarak tanınan Neil Armstrong, geçtiğimiz ay, 82 yaşında yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji