Ay bu gece 'Süper' olacak

Ay, bugün Dünyaya en yakın olduğu noktaya gelerek 'Süper Ay' halini alacak. NASA, "Nerede olursanız olun gözlemleyebileceksiniz. Ay, daha büyük görünecek olmasının yanı sıra, yüzde 30 daha parlak olacak. Harika bir gözlem şansı olacak" dedi. Süper Ay, gün

Ay bu gece 'Süper' olacak

Ay, bugün Dünyaya en yakın olduğu noktaya gelerek 'Süper Ay' halini alacak. NASA, "Nerede olursanız olun gözlemleyebileceksiniz. Ay, daha büyük görünecek olmasının yanı sıra, yüzde 30 daha parlak olacak. Harika bir gözlem şansı olacak" dedi. Süper Ay, gün batımı vaktinde doğudan yükselmeye başlayacak. Gece vakti tepemizde parlak bir küre olarak belirmeden önce, ufuk çizgisinde çok büyük ve alçak bir şekilde görünecek. Süper Ay, 24 Haziran'da TSİ 03.00'dan itibaren en net görünümüne kavuşacak. Süper Ay, Slooh Uzay Kamerası sayesinde internetten canlı olarak http://www.slooh.com adresinden de izlenebilecek. Süper Ay, her yıl bir kez beliriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji