ASELSAN'dan Türk Deniz Kuvvetleri'ne Yerli ve Milli Güç: DÜFAS

ASELSAN, Türkiye'nin ilk yerli ve milli DÜFAS sonar sistemini geliştirdi. Aktif ve pasif bileşenlerle düşman denizaltılarını tespit edip etkisiz hale getiren DÜFAS, Türk donanmasını güçlendiriyor.

ASELSAN'dan Türk Deniz Kuvvetleri'ne Yerli ve Milli Güç: DÜFAS

Türkiye'nin savunma teknolojisinde önemli bir adım daha atıldı. ASELSAN, üstün teknolojik birikimini kullanarak, Türk Deniz Kuvvetleri için büyük bir yenilik getiren Düşük Frekans Aktif Sonar Sistemi'ni (DÜFAS) başarıyla geliştirdi. Bu sistem, Türkiye'nin ilk yerli ve milli ufuk ötesi denizaltı savunma harbi sonarı olarak tarihe geçiyor.

Tamamen yerli imkanlarla tasarlanıp üretilen DÜFAS, denizaltı savunmasında yeni bir dönem başlatıyor. Aktif sonar bileşenleri aracılığıyla akustik sinyaller yayınlayan sistem, bu sinyallerin hedeflerden yansımasını pasif sonar ile toplayarak su altı taktiksel resmini oluşturuyor. Yüksek doğrulukla uzun menzilde su altındaki tehditleri tespit edip takip edebilen DÜFAS, Türk donanmasının gücüne güç katıyor.

Özellikle düşman denizaltılarının tehdit oluşturduğu durumlarda DÜFAS'ın sahip olduğu sonar performans modelleme kabiliyeti, bistatik/multi-statik mimarisi ile öne çıkarak, bu tehditleri etkisiz hale getiriyor. Sistem, denizaltıların yanı sıra ortam gürültülerini dinleyerek torpido tehditlerini de başarıyla tespit ediyor ve gerekli karşı tedbirleri devreye alarak riski ortadan kaldırıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, DÜFAS'ın tanıtımıyla ilgili yaptığı açıklamada, sistemin 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Türk milletine ve tarihine armağan edildiğini belirtti. Görgün, DÜFAS'ın 360 derece tüm yönlü tarama kabiliyetiyle denizaltı ve torpidoları etkin şekilde tespit edebildiğini ve Türk donanmasının gücüne katkıda bulunacağını ifade etti.

ASELSAN'ın bu başarısı, yerli ve milli savunma sanayii alanındaki ilerlemelerin somut bir göstergesi olarak öne çıkıyor. DÜFAS, Türk Deniz Kuvvetleri'nin operasyonel kabiliyetini artırırken, Türkiye'nin savunma teknolojisindeki bağımsızlığını da pekiştiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji