Artık CD değil Slot Music var!

SanDisk ve müzik endüstrisinin dört büyük isimleri (EMI Music, Sony BMG, Universal Music ve Warner Music), albümlerin MicroSD kartlar içinde, mp3 formatında satılması için bir girişim başlattı. slotMusic adı verilen yeni teknoloji, albümler içinde yüksek

Artık CD değil Slot Music var!

SanDisk ve müzik endüstrisinin dört büyük isimleri (EMI Music, Sony BMG, Universal Music ve Warner Music), albümlerin MicroSD kartlar içinde, mp3 formatında satılması için bir girişim başlattı.

slotMusic adı verilen yeni teknoloji, albümler içinde yüksek kalite mp3'lerin, albüm kapağının ve kartonetinin resimlerinin bulunduğu 1 GB'lık MicroSD kartlar olarak satmayı düşünüyor.

Ortalama 10 dolarlık fiyat etiketiyle Kasım ayında piyasaya sunulması beklenen slotMusic kartlarının var olma nedeni, yetkililer şu sözlerle ifade ediyor: "Kullanıcılar diledikleri bir albümü CD yerine slotMusic kartta almayı tercih edecek.

Bu sayede kullanıcı, kartı alır almaz cep telefonuna ya da MP3 çalarına takabilecek ve hemen dinlemeye başlayabilecek. Hatta kartla birlikte sunulacak kart okuyucu yardımıyla şarkıları PC'de dinlemek ya da doğrudan PC'ye aktarmak mümkün olabilecek. Dileyenler, kartı daha sonra standart bir bellek kartı gibi kullanma şansına da sahip olabilecek".

Online müzik pazarının lideri Apple'ın internetteki şarkı satış sayfası iTunes'dan satın alınan şarkıların, korsanlığın önlenmesi amacıyla kopyalanmasına izin verilmiyor.

Bu yıl sonuna kadar tüm dünyada 1,2 milyardan fazla müzik çalar özelliğe sahip mobil telefonun satılacağına işaret eden analistler, tüketiciye yüksek kaliteli ve dijital ortamda müzik olanağı sağlayacak müzik mikro kartlarının piyasada tutulacağını tahmin ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji