Apple'ın kurucusu öldü!

Jobs iPhone, iPod ve iPad gibi cihazlar başta olmak üzere Apple'ın geliştirdiği pek çok ürünün arkasındaki beyin olarak tanınıyordu. Ölümü hakkında Apple şirketinden yapılan açıklamada, ölüm nedenine değinilmedi, ancak Jobs'un bir süredir pankreas kanseri

Apple'ın kurucusu öldü!

Jobs iPhone, iPod ve iPad gibi cihazlar başta olmak üzere Apple'ın geliştirdiği pek çok ürünün arkasındaki beyin olarak tanınıyordu. Ölümü hakkında Apple şirketinden yapılan açıklamada, ölüm nedenine değinilmedi, ancak Jobs'un bir süredir pankreas kanseriyle mücadele ettiği biliniyordu.

Açıklamada "Steve'in parlak zekası, tutkusu ve enerjisi, hepimizin hayatını zenginleştiren ve iyileştiren sayısız yeniliğin kaynağı oldu. Dünya Steve sayesinde çok daha iyi bir yer" denildi.

Jobs 2004'te kanser tedavisi görmeye başlamış; 2009 yılında kendisine bir karaciğer nakli yapılmıştı.

Ocak ayında son yıllarda üçüncü kez sağlık sorunlarını gerekçe göstererek izne ayrılan Jobs, altı hafta önce de şirketin yönetim kurulu başkanlığından ayrıldığını açıklamış ve görevi Tim Cook'a bırakmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji