Apple yıllar sonra değişime gidiyor: iPhone için kritik karar!

Samsung, LG ve diğer şirketlerden ekran tedarik eden Apple, iPhone ve akıllı saatleri için kendi ekranlarını üretmeye hazırlanıyor.

Apple yıllar sonra değişime gidiyor: iPhone için kritik karar!

Apple, iPhone ve Apple Watch akıllı saati için önemli bir değişime gidiyor. Cihazları için üçüncü taraf tedarikçilerle çalışan Cupertino merkezli teknoloji devi, yıllar sonra kritik bir karar aldı.

Bloomberg'in aktardığına göre Apple, 2024 itibariyle iPhone ve Apple Watch için kendi ekranlarını üretmeyi planlıyor. Bu, üçüncü taraf tedarikçilere olan ihtiyacı ortadan kaldırırken maliyeti de düşürecektir.

APPLE, KENDİ EKRANINI GELİŞTİRECEK
Apple, bazı ürünlerinin ekranı için LG, BOE ve Samsung gibi üçüncü taraf firmalarla çalışıyor.

Ancak yıllar sonra teknoloji devi tedarikçileriyle bağlantısını kesebilir. Bloomberg'in haberine göre mobil cihazlar ve akıllı saatin ekranını artık Apple kendi üretecek.

Konuya ilişkin Bloomberg yazarı şu açıklamalarda bulundu:

''Apple Inc., Samsung ve LG gibi teknoloji ortaklarına olan bağımlılığını azaltmak ve şirket içinde daha fazla bileşen getirmek için 2024 gibi erken bir tarihte mobil cihazlarda kendi özel ekranlarını kullanmaya başlamayı planlıyor.''

Rapora göre üretim, 2024 sonuna doğru üst düzey Apple Watch'lar ile hayata geçecek. Bunun parçası olarak Apple Watch, OLED ekrandan micro LED ekrana geçirilecek. Bu hamle sonrası Apple, diğer tedarikçilere de darbe yapmış olacak. Samsung, LG ve BOE'ye gelen siparişler, ABD'li firmanın kendi ekranını üretmesiyle ya tamamen kesilecek ya da büyük miktarda azalacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler