Apple o cihazını da durduruyor

Apple TV HD 2015, 2015 yılında piyasaya sürüldükten 2 yıl sonra bu sefer Apple TV 4K olarak satışa sunulmaya başlandı.

Apple o cihazını da durduruyor

Şirket bu iki varyantla TV konsol macerasına devam ederken, şirket yeni sürdüğü cihaz ile beraber artık Apple TV HD 2015’i tamamen durdurma kararı aldı.

Bilindiği gibi Cupertino merkezli dev, bu hafta başlarında en yeni TV 4K modelini piyasaya sürdü. Aynı zamanda, iPhone üreticisi, artık şirketin resmi mağazasında satılmayan TV HD varyantını da listeden çıkardı. Apple TV HD modeli, serinin dördüncü nesliydi ve aynı zamanda bu cihazlara ayrılmış bağımsız bir işletim sistemi olan tvOS üzerinde çalışan ilk modeldi. Ayrıca, A8 çipi ile donatılmıştı ve 2GB RAM’e sahip olma özelliği taşıyordu.

Bu dördüncü nesil Apple TV’nin en önemli özelliklerinden biri de dokunmatik yüzey ve hareket sensörleri içeren Siri Remote’un gelişiydi. 32GB versiyonu için 149 ABD Doları başlangıç fiyat etiketi ile duyuruldu. Ancak şirket nihayet 4K çözünürlük ve HDR desteği ile gelen ilk model olan TV 4K’yı duyurdu.

Şimdi, en son model A12 yonga setinden yaklaşık yüzde 50 daha hızlı olan daha da güçlü A15 Bionic yonga seti ile birlikte gelen Apple TV 4K 2022 tanıtılmış durumda. Yeni Siri Remote, eski modellerde Lightning bağlantı noktası üzerinde bir USB C Tipi şarj bağlantı noktasıyla birlikte gelir. Başlangıç depolama kapasitesi de iki katına çıkarak 64 GB’a ve maksimum 128 GB’a çıkarılabilir durumda. Cihazlar 129 dolarlık indirimli fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji