Apple bombayı patlatacak! 48 çekirdekli Mac Pro geliyor

Apple'ın bilgisayar sektöründe ses getirecek yeni bir Mac hazırladığı ortaya çıktı.

Apple bombayı patlatacak! 48 çekirdekli Mac Pro geliyor

 48 çekirdekli M2 ile desteklenecek Mac Pro, çıtayı arşa çıkaracak.
Mobil ve tablet sektöründe gösterdiği başarısıyla göz dolduran Apple, son dönemde kendi geliştirdiği işlemcileriyle bilgisayar sektörüne de damga vuruyor. M1 ve M2 işlemcileriyle göz dolduran firma, bu kez bilgisayarlara seviye atlatacak bir işlemci üzerine çalışıyor. Bloomberg'den Mark Gurman, ABD'li şirketin yeni Mac Pro modeli ve kullanacağı işlemciyle ilgili bilgileri aktardı.

48 ÇEKİRDEKLİ M2 İŞLEMCİ GELİYOR
Mark Gurman'ın aktardığına göre Apple, M2 Max'ten bile daha güçlü işlemciye sahip Mac Pro modelini yakında duyurabilir.

Şirketin yeni ürünler için hazırlıklarına devam ettiğini söyleyen Gurman, yaklaşan üst düzey Mac modellerinin geleceğini iddia etti. ''M2 Ultra'' ve ''M2 Extreme'' isimli olması beklenen işlemciler, yeni Mac'lere güç verecek. Bu işlemcilierin en dikkat çeken yanı ise 24 ve 48CPU, 76 ve 152GPU ile 256 GB RAM ile gelecek olması.

Apple'ın M2 işlemcisi 8 CPU çekirdeği ve 10 GPU cekirdeği ile gelirken, duyurulmaya hazırlanan M2 Max'in 12 CPU ile 38 GPU çekirdeğini içermesi bekleniyor. Ek olarak yeni Mac Pro'nun yanı sıra, 14 ve 16 inç MacBook Pro'lar ile yeni bir Mac mini için de güncellemeler yapılması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji