Apple' a milyon dolarlık ceza!

Çevre dostu düşünce Apple'a pahalıya patladı.

Apple' a milyon dolarlık ceza!

ABD merkezli üretici, bir ülkede telefonun yanında şarj aletine yer vermediği gerekçesiyle milyon dolarlık cezaya çarptırıldı.
Apple, iPhone 12 modelini piyasaya sürmesiyle büyük bir strateji değişikliğine gitti. ABD'li firma, ''Çevrecilik'' düşüncesi kapsamında artık akıllı telefonlarından şarj aletini çıkarttı.

Başlangıçta tepki çeken bu düşünce, başka firmalara da ilham verdi. Ancak Brezilya, bu konudaki istikrarlı duruşundan ödün vermiyor. Daha önce iPhone satışını ülkede yasaklayan Brezilya hükümeti, şimdi ise Apple'a devasa bir ceza verdi.

19 MİLYONLUK CEZA
Brezilya, Apple'ın şarj aletlerini kutudan çıkarmasına çok da çevreci bakmıyor. Bu nedenle hükümet, satılan iPhone'larda şarj aletini de zorunlu tutuyor. Ancak kısa süre önce satışı yapılan bir iPhone'da şarj aletinin bulunmaması ABD'li firmaya pahalıya patladı.

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletindeki bir mahkeme Apple'a 100 milyonreali, yaklaşık 19 milyon dolarlık bir para cezası verdi. Hükümet iPhone'da şarj cihazı bulunmasını zorunlu kılarken, Apple'ın bu konudaki tutarsızlığı ise şirketi 19 milyon dolar zarara uğrattı.Daha öncede yine Brezilya Apple'a benzer bir ceza kesmişti. Geçtiğimiz aylarda hükümet, 4 milyon dolarlık başka bir para cezasıyla da teknoloji şirketini cezalandırdı. 

Ancak Apple, tüm cezalara rağmen; iPhone 12/13/14 modellerini şarj cihazı olmadan satmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji