Apple 3 ayda Türk bankalarını geride bıraktı

Türkiye’nin cari açığını kapatmanın yolunun bilişim ihracatından geçtiğini savunan BİSİAD Başkanı Osman Akın, Apple’ın 3 aylık gelirinin Türkiye’deki bütün bankaların yıllık gelirinden daha fazla olduğuna dikkat çekti."CeBIT Bilişim Euasia - Bilişim Anado

Apple 3 ayda Türk bankalarını geride bıraktı

Türkiye’nin cari açığını kapatmanın yolunun bilişim ihracatından geçtiğini savunan BİSİAD Başkanı Osman Akın, Apple’ın 3 aylık gelirinin Türkiye’deki bütün bankaların yıllık gelirinden daha fazla olduğuna dikkat çekti.

"CeBIT Bilişim Euasia - Bilişim Anadolu ile Buluşuyor" toplantılarının Bursa ayağı, Crown PLaza Otel’de yapıldı. Toplantıda, bilişim sektörünün global ekonomideki önemine işaret eden Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Osman Akın, "Apple’ın üç aylık karı, Türkiye’deki bütün bankaların yıllık kârından daha fazla. Bu firmanın üç aylık karını bizim çok övündüğümüz bankalarımız bir yılda dahi elde edemiyor. Hepimizin çok dillendirdiği bir şey var; bir zamanlar bir kamyon tarım ürünü verip, bir tane sanayi ürünü alıyorduk. 2023’te Türkiye’nin dünyada ilk 10 ülkeden biri olmasını hedefliyoruz. Ama bugünkü durum şudur ki, bir kamyon sanayi ürünü veriyoruz, bir usb bellekte bir program alıyoruz. Dolayısıyla bu yüzyıl geçişlerini ülke olarak doğru beceremezsek sınıf atlayamayız. Kısacası bizim derhal ihracat kalemleri içerisindeki şeklimizin değişmesi gerekiyor. Yazılım ve bilişim ihracatı Türk ihracat ürünleri içerisinde ilk sırada yer alırsa, bu ülke bilgi toplumu olursa, bir yerlere gelmiş oluruz. Çünkü bizim ihracatımız ithalata bağlı. Her ihracat miktarımız arttığında aslında ithalat miktarımız da artıyor. Oysa yazılım ihraç edebilsek ithalat sıfıra düşer. Türkiye’nin önündeki cari açığı kapatabilmesinin ve enerji meselesinin çözebilmesinin tek yolu, yazılım ihracatını derhal ihracat kalemleri içerisinde ilk üçe sokabilmesinden geçiyor" diye konuştu.

11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de gerçekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Euasia Fuarı ile ilgili bilgi veren Semor A.Ş. Genel Müdürü Semih Kuleyin ise, "Biz çok temel olarak, devletteki bütün uygulamaları çok kısa biçimde anlatan 3 günlük çalışma planlıyoruz. Devletin bilişim teknolojisi olarak neye ihtiyaç duyduğunu ve ne sunduğunu anlatacağız. Kamudan yaklaşık 16-17 stant açılacak. Kamu uygulamalarını anlatacaklar. Yeni teknolojileri anlatacağız. Ana konular olarak mobil teknolojilerin hayatımıza etkilerini ve yazılım güvenliğini masaya yatıracağız. Bunların yanı sıra çalışmalarımızda E-Health Sağlık Bilişim Kongresi, Metropolitan Şehirlerde Bilşim Çözümleri, Medya ve İletişimde Bilişim, Uydu ve İletişimde Bilişim, Nesnelerin İnterneti, Bütük Veri ve Bulut, Datability, E- Devlet ve E- Finans gibi konular yer alıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler