Antarktika'daki Gök Taşları Küresel Isınma Tehdidi Altında

İsviçre ve Belçika'dan araştırmacılar, Antarktika'daki gök taşlarının küresel ısınma nedeniyle eriyen buzullar altında yok olma riski taşıdığını buldu.

Antarktika'daki Gök Taşları Küresel Isınma Tehdidi Altında

İsviçre ve Belçika'dan gelen araştırmacılar, Antarktika'da buzullar içine hapsolan gök taşlarının, küresel ısınma nedeniyle ciddi bir tehlike altında olduğunu ortaya koydu. "Nature Climate Change" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, yapay zeka, uydu görüntüleri ve iklim tahminlerinin kullanıldığı analizler, bu gök taşlarının sıcaklık artışları sebebiyle eriyen buzullar nedeniyle sulara gömülme riski taşıdığını gösteriyor.

Araştırmayı yürüten bilim insanı Harry Zekollari, Antarktika'daki buzulların yok olmasıyla birlikte evrenin sırlarını barındıran bu gök taşlarının da kaybolacağını belirtti. Zekollari, yılda en az 5 bin gök taşının yok olabileceği uyarısında bulunarak, bu değerli gök taşlarının korunması için uluslararası çapta daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Antarktika, dünya genelinde uzaydan en çok gök taşı düşen bölge olarak biliniyor. Şimdiye kadar bu bölgede keşfedilen 48 bin gök taşı, dünya genelindeki gök taşlarının yaklaşık yüzde 60'ını oluşturuyor. Ancak küresel ısınma, bu bölgedeki bilimsel araştırmalar için büyük bir tehdit unsuru haline gelmiş durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler