Anova Ar-Ge'den ASELPOD'a Yerli Güç: Çevre İklimlendirme Ünitesi Başarısı

Anova Ar-Ge, 250 mühendisiyle savunma ve diğer sektörler için milli çözümler sunuyor. ASELPOD için yerli Çevre İklimlendirme Ünitesi geliştirdi, 80 adet teslim etti, maliyeti düşürüp verimliliği artırdı.

Anova Ar-Ge'den ASELPOD'a Yerli Güç: Çevre İklimlendirme Ünitesi Başarısı

Ankara - Anova Ar-Ge Teknolojileri, savunma sanayisinden otomotive, beyaz eşyadan enerjiye kadar geniş bir yelpazede faaliyet göstererek Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmaya yönelik önemli adımlar atıyor. 250 mühendislik ekibiyle AR-GE çalışmalarına odaklanan firma, savunma sanayisi için esnek mermi yol, sayısal manyetik pusula, AC/DC çevirici ve askeri fan gibi birçok ürünü millileştirdi. Bu çabalar, maliyetleri düşürürken, verimliliği ve bağımsızlığı artırıyor.

anova-ar-geden-aselpoda-yerli-guc-cevre-iklimlendirme-unitesi-basarisi.webp

ASELSAN'ın öncülüğünde geliştirilen ASELPOD Hedefleme Podu için yürütülen millileştirme projeleri, Anova Ar-Ge'nin yeteneklerini sergiliyor. Savaş uçaklarına hassas görüntüleme yeteneği kazandıran bu sistem, ASELPOD Çevre İklimlendirme Ünitesi (ECU) ile donatıldı. Bu ünite, farklı uçuş koşullarında ve yerde, uçağın ihtiyaç duyduğu soğutma ve ısıtmayı sağlayarak optimum performansı garanti ediyor. Yerli üretim olan bu çevre iklimlendirme ünitesi, yurt dışından temin edilen ürünlerin yerini alarak ASELPOD'un seri üretim ve ihracat başarılarına katkıda bulunuyor.

anova-ar-geden-aselpoda-yerli-guc-cevre-iklimlendirme-unitesi-basarisi-001.webp

ASELPOD Hedefleme Sistemi, Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 savaş uçaklarında gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda kullanılıyor. Yüksek performanslı termal ve gündüz kameralarıyla donatılmış bu sistem, hava-hava ve hava-yere modları ile yüksek çözünürlüklü görüntüler sunuyor. Ayrıca, çift dalga boylu lazer mesafe ölçüm sistemi sayesinde hedeflerin konum, rota bilgileri ve hızı yüksek doğrulukla hesaplanabiliyor. GPS güdümlü bombalar ve lazer güdümlü mühimmatların hedefe yönlendirilmesi, gece görüş cihazlarına hedef gösterilmesi, çoklu hedef takibi, sayısal video kaydetme ve lazer nokta izleme gibi işlevlerle ASELPOD, muharip uçakların performansını maksimize ediyor.

anova-ar-geden-aselpoda-yerli-guc-cevre-iklimlendirme-unitesi-basarisi-002.webp

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilen ASELPOD projesi, Anova Ar-Ge'nin gelişmiş teknolojik çözümleri ve AR-GE kapasitesi sayesinde Türk savunma sanayisine önemli katkılar sunuyor. ASELPOD, ihracat alanında da başarılar elde ederek, Türkiye'nin savunma sanayisindeki konumunu güçlendiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji