Android'e veda sinyalleri!

Wear işletim sistemi, öyle görünüyor ki Asus'un hem desteklediği, hem de yavaş yavaş kurtulmak istediği bir isim. Hemen her türlü teknoloji ürününde olduğu gibi pil ömrü, akıllı saatlerde de büyük sorun teşkil ediyor ve Asus konu hakkında bir şeyler yapma

Android'e veda sinyalleri!

Wear işletim sistemi, öyle görünüyor ki Asus'un hem desteklediği, hem de yavaş yavaş kurtulmak istediği bir isim. Hemen her türlü teknoloji ürününde olduğu gibi pil ömrü, akıllı saatlerde de büyük sorun teşkil ediyor ve Asus konu hakkında bir şeyler yapmaya ziyadesiyle hevesli.

Focus Taiwan'ın yayınladığı bir habere göre, geçen hafta gerçekleşen yatırımcılar konferansında konuşan Asus CEO'su Jerry Shen; "Google ve Android Wear ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz ama aynı zamanda, yakın bir gelecekte Andorid Wear işletim sistemi kullanmayan ve çok daha uzun pil ömrüne sahip başka bir saat ile karşınıza çıkacağız" şeklinde konuştu. Asus an itibarı ile Android Wear ile çalışan sadece bir saate sahip: ZenWatch. Yayınlanan raporlara göre firma bu seriye 2015'in üçüncü çeyreğinde ikinci bir saat daha ekleyecek. Fakat Asus'un da farkında olduğu üzere, Android Wear kullanan akıllı saatlerin pil ömrü en fazla iki gün dayanabiliyor. İşte bu durumu değiştirmek için kolları sıvayan Asus, üreteceği ilk Android Wear kullanmayan saati ile yedi günlük pil ömrünü hedefliyor. CEO Shen ise konuşması sırasında, bazı farkı işletim sistemlerinden ve MediaTek tarafından halen üretim aşamasında olan yeni çip seti kullanarak çok daha uzun pil ömrüne ulaşabileceklerinin altını çizdi.

Her ne kadar konu hakkında detaylı bilgiler vermese de yakın zamanda Asus'un Microsoft ile Windows tabanlı bir akıllı saat üzerinde çalışacağı hakkındaki dedikodular, bir noktada yeniden gün yüzüne çıktı. Açıkçası Asus ve Microsoft iş birliği fazlasıyla akla yatan bir hareket zira Microsoft uzun süredir geliştirdiği Band teknolojisinin lisansını başka firmalara da satmak istiyor. Pek tabi Microsoft Band'ın da sadece 48 saatlik pil ömrü olduğunu unutmamak lazım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji