Alper Gezeravcı üniversitede ders verecek

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, İTÜ’de ders verecek.

Alper Gezeravcı üniversitede ders verecek

Türkiye'nin uzay alanındaki ilerlemesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) yeni bir döneme adım atmasıyla yeni bir boyut kazandı. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, İTÜ bünyesinde çevrim içi olarak "Special Topics in Aeronautical and Astronautical Engineering" isimli bir ders verecek. Bu ders, "Sektör Kampüste" programı kapsamında sunulacak ve bu program, sektör profesyonellerini üniversite öğrencileriyle bir araya getirme amacı taşıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu programın önemine değinerek, Alper Gezeravcı'nın katılımıyla programın daha da güçlendiğini belirtti. Kacır, "Sektör Kampüste" programının, alanında uzman profesyonelleri öğrencilerle buluşturarak, eğitimin kalitesini artırmaya devam ettiğini vurguladı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, üniversite olarak bir ilke daha imza attıklarını ve Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı'nın ders verecek olmasının gurur verici olduğunu ifade etti. Koyuncu, bu adımın, öğrencilere aeronotik ve astronotik mühendislik alanında derinlemesine bilgi sunma ve onları bu heyecan verici sektörle daha yakından tanıştırma fırsatı sunacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji