Alexa kapanıyor! Dev şirket açıklama yaptı

Alexa hizmet vermeyi durduracağını açıkladı. Dünya çapında internet sitesi sıralaması yapan Alexa 1 Mayıs 2022'de kapanacak

Alexa kapanıyor! Dev şirket açıklama yaptı

Alexa.com dünya çapındaki internet sitelerinin istatistiki verilerini tutan önemli bir yapı olarak karşımıza çıkıyordu. Şirketten bugün bir açıklama yapıldı ve Alexa'nın 1 Mayıs 2022'den itibaren hizmet vermeyeceği duyuruldu.

Alexa'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

1 Mayıs 2022'de Alexa.com'u kullanımdan kaldıracağız. Yirmi beş yıl önce Alexa Internet'i kurduk. Dijital kitlenizi bulmanıza, erişmenize ve dönüştürmenize yardımcı olmak için yirmi yıl çalıştıktan sonra, 1 Mayıs 2022'de Alexa.com'u kullanımdan kaldırma konusunda zor bir karar aldık. İçerik araştırması ve rekabet analizi için bizi tercih ettiğiniz kaynak yaptığınız için teşekkür ederiz. Size müşteri olarak hizmet vermekten gurur duyduk. İçtenlikle teşekkür ederiz.

ALEXA YENİ ABONE ALMIYOR

Kapanma kararı alınan Alexa yeni kullanıcılara abonelik sunmayı da bıraktı. 8 Aralık 2021 tarihi itibariyle yeni abone alımı olmayacağı duyuruldu. Mevcut aboneliği olan müşteriler ise 1 Mayıs 2022'ye kadar aboneliklerine erişmeye devam edecek. 1 Mayıs 2022 itibariyle mevcut müşterilerin de abonelikleri son bulmuş olacak.

Alexa kullanan müşteriler için son faturalandırma tarihi ise 1 Nisan 2022'den önce olacak.

Haber61 Haber Servisi


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji