Akıllı telefonda son nokta!

 Körlere gelen mesajları okuyabilme özelliğine sahip dünyanın ilk akıllı telefonu Hindistan'dan geldi.Dünyanın körler için ilk akıllı telefonu Centre for Innovation Incubation and Entrepreneurship adlı Hintli şirket tarafından üretildi. Görme engellilere,

Akıllı telefonda son nokta!

 

Körlere gelen mesajları okuyabilme özelliğine sahip dünyanın ilk akıllı telefonu Hindistan'dan geldi.

Dünyanın körler için ilk akıllı telefonu Centre for Innovation Incubation and Entrepreneurship adlı Hintli şirket tarafından üretildi. Görme engellilere, gelen SMS ve e-posta metinlerini okuyabilme imkanı sunan telefon, körler alfabesi olarak da bilinen Braille sisteminden yararlanılarak tasarlandı.

Üretici şirket yetkilisi Sumit Dagar, bu yenilikçi ürünü “ Biz dünyanın ilk ve tek görme engelliler için tasarlanmış akıllı telefonunu ürettik. Telefonun en önemli özelliği dokunabilir ekran özelliği ve gelen metinleri elle hissedilebilen Braile alfabesine dönüştürebilen bir sisteme sahip olması” sözleriyle anlattı

Soz konusu telefonun projesine üç yıl önce başladıklarını belirten Dagar, ürünün çok yakında Hindistan’da piyasaya sürüleceğini söylüyor..

Teknik özelliklerine ilişkin başka bilgi paylaşmayan telefon pek çok görme engelliye büyük kolaylık sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji