Akıllı çanta ile şarj sorunu tarih oluyor

Akıllı valizlerden sonra teker teker piyasaya çıkan akıllı sırt çantalarına talep gün geçtikçe artıyor.

Akıllı çanta ile şarj sorunu tarih oluyor

Akıllı valizlerden sonra teker teker piyasaya çıkan akıllı sırt çantalarına talep gün geçtikçe artıyor. AMPL Labs firması, tasarladığı akıllı sırt çantası ile şarj konusunda sıkıntı yaşayan herkese çare olacak gibi görünüyor.

SmartBag adı verilen ve ‘’dünyanın en akıllı sırt çantası’’ olarak gösterilen çanta, toplamda 7 adet USB girişi bulunduruyor. Bu girişler sayesinde bilgisayar, akıllı telefon ve tablet şarj edebiliyor. İçerisindeki pil ile telefonları 2 veya 3 defa şarj etme imkanı veren SmartBag’e 18,5 wh TabletBoost pili (70 dolar) satın aldığınız zaman iPad Air 2‘ye 10 saatlik pil ömrü sağlıyor. LaptopBoost alınarak ise (140 dolar) 13 inç’lik Macbook Air, 14 saat daha çalıştırılabiliyor.

akilli-canta1.webp

SmartBag’i ‘’dünyanın en akıllı sırt çantası’’ yapan özellik ise akıllı telefonlar üzerinde bulunan uygulaması. Bu uygulama sayesinde çantadaki cihazların şarj düzeylerini görmek mümkün oluyor. Çantadan uzaklaştığınız zaman uyarı veren uygulama, çantanın içindeki sıcaklığı da ölçebiliyor.

Üzerinde OLED dokunmatik ekran bulunduran akıllı çanta, bu ekran aracılığıyla sistem durumunu kontrol etmeyi sağlıyor. Polyester malzemeden oluşan ve 29 litre hacmi olan çantanın 300 dolar fiyat etiketi olacak. Bu arada SmartBag’in yaz döneminde piyasaya çıkması bekleniyor.

akilli-canta-2.webp

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji