Ağaoğlu'nun aracı parçalanacak!

 İstanbul Teknik Üniversitesi'nde geçen ay düzenlenen "İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri" töreninde yılın işadamı seçilen Ali Ağaoğlu, törende 475 bin lira değerindeki Tesla Roadster elektrikli otomobilini İTÜ Makine Fakültesi'ne bağışlamıştı. Dekanın telefonla ar

Ağaoğlu'nun aracı parçalanacak!

 

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde geçen ay düzenlenen "İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri" töreninde yılın işadamı seçilen Ali Ağaoğlu, törende 475 bin lira değerindeki Tesla Roadster elektrikli otomobilini İTÜ Makine Fakültesi'ne bağışlamıştı. Dekanın telefonla arayıp otomobili incelemek için üç günlüğüne sitediğini söyleyen Ağaoğlu, "Üç gün olmaz, en iyisi bağışlamak. Öğrenciler ister test etsin, ister parçalasın" demişti.

 

'ÖNCE TEST EDECEĞİZ'

 

Ağaoğlu, otomobili 4 Nisan'da İTÜ'nün Maslak kampusunda yapılacak törenle teslim edecek. Mekatronik Eğitim ve Araştırma Merkezi'ndeki atölyeye götürülecek aracı dört gözle beklediklerini belirten doktora öğrencisi Volkan Sezer, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan 5 kişilik ekiple elektrikli araçlar üzerinde çalıştıklarını, üst düzey performans gösteren bu aracı incelemenin çalışmalarını ileriye götüreceğini söyledi. Ekip üyelerinden yüksek lisans öğrencisi Hasan Heceoğlu ise "Bu kadar değerli bir aracı incelemek ilginç bir deneyim olacak. Tabii parçalamadan önce sürüp test edeceğiz" dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji