4G ihalesi ertelendi mi?

Söz konusu iddiayı Bilişim Muhabirleri Derneği(BMD) Başkanı Musa Savaş bu sabah attığı bir tweet ile gündeme getirdi.Savaş, attığı tweetinde 4G ihalesinin Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) tarafından ertelendiğini duyurdu.Erteleme isteğinin ana se

4G ihalesi ertelendi mi?

Söz konusu iddiayı Bilişim Muhabirleri Derneği(BMD) Başkanı Musa Savaş bu sabah attığı bir tweet ile gündeme getirdi.

Savaş, attığı tweetinde 4G ihalesinin Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) tarafından ertelendiğini duyurdu.

Erteleme isteğinin ana sebebi 4G / LTE alt yapısında kullanılacak cihazların, yerli üreticilerden temin edilmesi. Fakat yerli üreticiler henüz istenilen seviyede üretim noktasına erişmiş değiller. Yani ihale 26 Mayıs'ta yapılıp, hızlı bir şekilde 4G'ye geçilecekse yine yurt dışından alınan ekipmanlar kullanılacak.

4G'NİN İPTAL SİNYALİ ÖNCEDEN GELDİ

 4G ihalesinin itpal edileceği ile ilgili ilk sinyaller Yerli Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme Projesi ULAK kapsamında GSM operatörleri ile işbirliği mutabakatı imzalanırken gelmişti. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ihale tarihinin öne çekilmesinde yabancı teknolojiye daha fazla fırsat tanıyacağı gerekçesiyle büyük tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler