30 Ağustos'a özel siber saldırı

 Türk hacker grubu 1923Turk Grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle siber saldırı başlattı. Grup üyesi hackerler, aralarında Rusya serverlarının da bulunduğu 2 bin 367 internet sitesinin erişimini engelledi. 1923Turk Grup'tan yapılan açıklamada, erişimi

30 Ağustos'a özel siber saldırı

 

Türk hacker grubu 1923Turk Grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle siber saldırı başlattı. Grup üyesi hackerler, aralarında Rusya serverlarının da bulunduğu 2 bin 367 internet sitesinin erişimini engelledi. 1923Turk Grup'tan yapılan açıklamada, erişimi engellenen siteler arasında terör örgütü PKK sempatizanı siteler olduğu da belirtildi.

 

30 Ağustos nedeniyle yapılan siber saldırı hakkında yazılı açıklama yapan 1923Turk-Grup yetkilileri, "Bizler varolduğumuz sürece ülkemizi sanal dünyada en iyi şekilde korumaya devam edeceğiz ve ülkemiz adına asılsız söylemlerde bulunan tüm dünya ülkelerine karşı siber saldırılar yapacağız.

Yapacağımız siber saldırılar arasında mutlaka ülkemiz için önemli olan günler anısına da ataklar olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

1.5 MİLYON EURO MADDİ ZARAR

 

1923Turk Grup, 2012 yılı ilk yarısı itibarı ile yaptığı siber saldırılar sonucu Almanya, İsveç, ABD, İsrail, Hollanda ve Avrupa Birliğine üye ülkelere 1.5 milyon euro maddi zarar verdi. İtalya Cumhuriyet Savcılığı ve Hollanda savcılığı 1923Turk Grup hakkında dava açmış ancak bu davalar sonuçsuz kalmıştı. 1923Turk-Grup'un 2012 yılı sonuna kadar yapacağı saldırıların tahmini zararının 2 milyon Euro'yu geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler