3 G ihalesi Turkcell'in

Cep telefonu kullanıcılarına yeni iletişim olanakları sağlayacak üçüncü nesil mobil iletişim sistemleri (3 G) ihalesinde, A tipi lisans için en yüksek teklifi 358 milyon avro ile Turkcell verdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) yapılan ihal

3 G ihalesi Turkcell'in

Cep telefonu kullanıcılarına yeni iletişim olanakları sağlayacak üçüncü nesil mobil iletişim sistemleri (3 G) ihalesinde, A tipi lisans için en yüksek teklifi 358 milyon avro ile Turkcell verdi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) yapılan ihale, Turkcell, Vodafone ve Avea şirket yöneticileri ile BTK Genel Başkan Yardımcısı Orhan Öge başkanlığındaki komisyon üyelerinin katılımıyla başladı. 
İhale, A tipi lisans için şirketlerin teklif verme sırasına göre kapalı zarfların açılmasıyla başladı. 

Kapalı teklifler sırasıyla Vodafone (298 milyon), Turkcell (287 milyon), Avea (285 milyon) avro oldu. 

Öger'in sorusu üzerine her üç şirket de sözlü açık artırmaya katılacaklarını bildirdi. 

10 milyon avro ve katları şeklinde gerçekleşen açık artırmada, en düşük kapalı teklifi veren Avea'nın 318 milyon avro, Turkcell'in 328 milyon avro teklif ettiği ilk turda Vodafone açık artırmadan çekildi. 

İkinci turda Avea 348 milyon avro, Turkcell ise 358 milyon avro teklif etti. 
Üçüncü turda Avea'nın çekilmesi üzerine, A tipi lisans ihalesinde en yüksek teklifi 358 milyon avro ile Turkcell vermiş oldu. 

İhale, onay makamının uygun bulması ile kesinleşecek.

İhalede, Vodafone ise B tipi (35 MHz) lisans için 250 milyon avro ile en yüksek teklifi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji