200 Megapiksel kamera: Xiaomi, Redmi Note 12 Pro serisini tanıttı!

Xiaomi, söz verdiği gibi 27 Ekim itibariyle yeni akıllı telefonlarını tanıttı.

200 Megapiksel kamera: Xiaomi, Redmi Note 12 Pro serisini tanıttı!

Çin'de düzenlenen etkinlikte Redmi Note 12 Pro serisi sergilendi. İşte cihazların fiyatı ve özellikleri...
Xiaomi'nin uygun fiyatlı akıllı telefon geliştiren markası Redmi, planlandığı gibi bugün yeni modelleri piyasaya sürdü. Bir süredir sızıntılarıyla gündeme gelen Redmi Note 12 Pro serisi, nihayet resmiyet kazandı.

Yeni akıllı telefonlar; Redmi Note12 Pro, Redmi Note 12 Pro Plus ve Redmi Note 12 Explorer Edition üçlüsünden oluşuyor. Cihazların fiyatı ve özellikleri ise oldukça dikkat çekici.

REDMI NOTE 12 PRO SERİSİ ÖZELLİKLERİ
Redmi Note 12 Pro serisinin tümü, birtakım farklılıklarla geliyor. Ancak cihazların özellikleri birbirine oldukça yakın.

Xiaomi'nin uygun fiyatlı yeni Redmi Note 12 Pro serisinin üçü, 2.400 x 1.080 piksel (FHD+), 120Hz yenileme hızı, 240Hz dokunmatik örnekleme hızını destekleyen 6,67 inç OLED ekrana sahip. 10 bit renk derinliğini destekleyen ekranda, HDR10+ ve Dolby Visionu'nda bulunduğunu belirtmekte fayda var.
Öte yandan cihazlar, MediaTek Dimensity 1080 yonga setinden güç alıyor. LPDDR4x RAM ve UFS 2.2 depolama birimini destekleyen işlemci, Pro Plus ve Explorer modellerde  3.000 mm²VC soğutma teknolojisini de beraberinde getiriyor. Ancak normal Pro modelde bu 2.000mm² daha küçük bir VC tabanlı soğutmaya yerini bırakıyor.

Cihazların üçü, yana monte edilmiş parmak izi tarayıcı,  bir IR blaster, bir x ekseni doğrusal titreşim motoru, çift stereo hoparlör ve 3,5 mm kulaklık jakı ile geliyor. Çift SIM, 5G ve NFC desteğine sahip cihazların, şarj girişi ise USB Type-C.
Redmi Note 12 Pro serisinin en belirgin farkı kameralarda ortaya çıkıyor. Cihazlar arasından normal Pro model; 50MP Sony IMX766 birincil kameraya sahip. 1/1.56 inç sensörde 6P lensi destekleyen kamera, aynı zamanda f/1.88 diyafram ve OIS desteğine sahip.

Diğer yandan Pro Plus ve Explorer Edition, 1/1.4-inç boyutunda 200MP Samsung ISOCELL HPX ana kamerayla geliyor. Her iki cihazın kamerası 7P lens, ALD kaplama, f/1.65 diyafram açıklığı ve OIS desteğiyle gücünü sergiliyor.
Ana kameraların yanı sıra her üç cihaz, 8 Megapiksel Ultra geniş açı, 2 Megapiksel makro ve 16 Megapiksel selfie kamerayla destekleniyor.

HIZLI ŞARJ ÖZELLİKLERİ

Kameralara ek olarak bir fark da hızlı şarjda. Normal Pro modelde 67W hızlı şarj bulunurken, Pro Plus'ta 120W ve Explorer Edition'da 210W hızlı şarj bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji