11 Türk'ten hiçbiri listede yok

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberien göre "Mars One" projesinin 2025 yılından itibaren Mars'a kurmayı planladığı koloniye katılmak için başvuran 202 bin 586 kişi arasında değerlendirmeye alınan 660 aday içinden 100 kişi üçüncü tura seçildi. Sıkı testl

11 Türk'ten hiçbiri listede yok
Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberien göre "Mars One" projesinin 2025 yılından itibaren Mars'a kurmayı planladığı koloniye katılmak için başvuran 202 bin 586 kişi arasında değerlendirmeye alınan 660 aday içinden 100 kişi üçüncü tura seçildi. Sıkı testler ve eğitimden geçirilecek olan bu adaylar arasından tekrar dünyaya dönmemek üzere 24 kişi belirlenecek. Bu kişiler 4'erli ekipler halinde yedi aylık yolculukla Mars'a gidecek.
 
2024'te Dünya'ya veda edip tekrar geri dönmemek üzere Mars'a yerleşmek için üçüncü tura kalan 50 kadın ve 50 erkekten 39'u Amerika, 31'i Avrupa, 16'sı Asya, 7'si Afrika ve 7'si de Avustralya kıtasından belirlendi.
 
Mars'a yerleşmek için başvurduğu belirtilen 11 Türk adayın hepsi elenirken, son turda seçilecek 24 adayın yedeği olarak bu yıl içinde yeni bir başvuru dosyası daha açılacağı duyuruldu.
 
Hollandalı girişimci Bas Lansdorp önderliğindeki Mars One projesi kapsamında seçilen astronot adayları, Dr. Norbert Kraft ile internet üzerinden yaptıkları mülakatın ardından belirledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler