10 vites otomobiller geliyor

 Gelişen teknoloji otomotiv alanında da son hız ilerliyor. Bir süre önce General Motors ve Ford Motor Company yakıt tüketimini azaltacak 9 ve 10 vitesli otomatik şanzımanlar geliştirmek için bir işbirliğine imza atmışlardı. Dev otomobil şirketleri önden ç

10 vites otomobiller geliyor

 

Gelişen teknoloji otomotiv alanında da son hız ilerliyor. Bir süre önce General Motors ve Ford Motor Company yakıt tüketimini azaltacak 9 ve 10 vitesli otomatik şanzımanlar geliştirmek için bir işbirliğine imza atmışlardı.
 
Dev otomobil şirketleri önden çekişli veya arkadan itişli tüm binek otomobil, crossover, SUV ve kamyonlarda bu şanzımanları kullanmayı planlıyorlar. Geliştirilecek 9 ve 10 vitesli otomatik şanzımanlar ile orta sınıf bir otomobilde, 6 vitesli şanzımana göre yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlanmış olacak.
 
Daha önce 8 milyon adet 6 vitesli otomatik şanzımanı ortak olarak üretip piyasaya süren Ford ve GM bu proje için daha az maliyet ortaya çıkaracaklarını söylediler.
 
GM ve Ford'un yanısıra Volkswagen da geçtiğimiz günlerde, 10 vitesli DSG şanzıman üreteceğini açıkladı. Ayrıca Hyundai de 10 vitesli otomatik şanzıman için 2014'ü bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler