Artvin kayak merkezi incelendi

Kayak pistinde ve yapımı devam eden sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, burada yaptığı açıklamada, yakın gelecekte sadece bölgeye değil, Türkiye'nin hatta dünyanın en iyi kayak merkezlerinden biri olacağına inandığı Atabarı Kayak Merkezi

Artvin kayak merkezi incelendi
Kayak pistinde ve yapımı devam eden sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, burada yaptığı açıklamada, yakın gelecekte sadece bölgeye değil, Türkiye'nin hatta dünyanın en iyi kayak merkezlerinden biri olacağına inandığı Atabarı Kayak Merkezi'ni yeni sezonuna yetiştirmek için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini söyledi.

Atabarı Kayak Merkezi'nin bin 800 metre uzunluğundaki pist üzerinde zemin düzeltme çalışmalarının son aşamaya geldiğini kaydeden Vali Aydoğdu, “Kayak merkezimizde alt yapı inşaatları tamamlanıyor. Burada üzerinde hassasiyetle üzerinde durduğumuz en önemli hususlardan biri de zamanında tesisleri bitirebilmektir.

Bunun için bütün şartları zorluyoruz. Bu yıl kayak sezonuna yetiştirilecek merkeze ilk olarak 550 metre uzunluğunda teleski kuruyoruz. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonunda, tesisi satın almalarını sağladık. Bu ana pist dediğimiz pist üzerinde yer alacak.

Zirve pisti için düşünülen Telesiyejin ilk adımı olacaktır. Atabarı Kayak Merkezine yapımı devam eden kayak evi ve sosyal tesisleri de bu yıl Artvinlilerin hizmetine açacağız” dedi.

Kayak Merkezi'ni yaklaşık bin kayakseverin faydalanabileceği kapasitede inşa ettiklerini de ifade eden Vali Aydoğdu, ”Gerek bölgeye düşen ve yılın 6 ayı kalkmayan 2 metre yüksekliğindeki kar, gerek pist uzunluğu, gerek pist güzergahının ladin ağaçlarının arasında oluşu, gerek otopark, gerek ulaşım kolaylığı burayı uluslararası kayak yarışlarının yapılacağı kayak merkezi haline getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel