Anahtar Deliği - Akyazı'nın isim hakkı bedeli buhar oldu. 29.01.2015

Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu yönetimini yanında zorla tutmasına rağmen, istediği kararı çıkarmakta hiç zorlanmıyor.

Anahtar Deliği - Akyazı'nın isim hakkı bedeli buhar oldu. 29.01.2015

AKYAZI’NIN İSİM HAKKI BEDELİ BUHAR OLDU

Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu yönetimini yanında zorla tutmasına rağmen, istediği kararı çıkarmakta hiç zorlanmıyor.

Transfer edilen futbolcuların bonservislerine ve kendilerine ödenecek paralarla ilgili olarak, kulübün geleceğini satarken, yönetim kurulu üyeleri de Haciosmanoğlu’ndan gelen her teklife onay verip imzayı basıyorlar.

Akyazı stadyumu daha inşaat aşamasında olmasına rağmen, bu stadyumun hizmete girmesinden sonra, isim hakkını satıp elde edilecek tahmini para bile temlik edilerek transfere harcanmış.

Sırf Akyazı stadyumu değil temlik edilen, İstanbul Kartal’da Kulübe ait tesislerden gelecek tahmini para da temlik edilmiş, karşılığında alınan para transferde çor çur edilmiş.

Anlayacağınız, kulübün ileriye dönük gelir getirecek tutar bir dalı kalmamış.

Gelir getirmesi hesap edilen neyi varsa kulübün temlik edilerek karşılığında bilmem kaç yıl sonra kulübün kasasına girmesi gereken paralar da transfer dönemlerinde buhar olup uçmuş.

TRABZON’A 700 KONTENJAN

Çay-kur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, yakın zamanda kuruma 3 bin 500 personel alımı yapılacak.

Personel alımı yapılırken kriter ne olacak, bu kadar personel hangi illerden alınacak.

Bilindiği gibi yaş çay üretiminin yüzde 70’ini Rize, yüzde 20’sini Trabzon, kalan yüzde 10’unu da Artvin ve Giresun karşılıyor.

Personel alımında illere verilecek personel kontenjan sayısı, yaş çay üretim kapasitesine orantılı bir şekilde gerçekleşirse;

Rize’den 2 bin 450, Trabzon’dan 700, Artvin ve Giresun illerinden de 350 personel alımının yapılması lazım.

Çay-kur’a personel alımı ve üst düzey yönetici atamalarında Rize her zaman aslan payını alırken, diğer iller pasif kalmıştır.

Kurumun merkezinin Rize’de olmasını Rizeli yönetici ve siyasetçiler her zaman kendi avantajları olduğunu ileri sürmüşlerdir.

Yeni işe alınacak 3 bin 500 personel alımıyla ilgili olarak siyaset devreye gireceğine göre, iktidar partisinin Trabzon kanadı ağırlığını koymalı, Rizeli siyasetçilerin karşısında pasif kalmamalı.

Rizeli işsizler de Çay-kur’da işe yerleşmeli.

Ancak, çay yetişen Trabzon, Giresun ve Artvin’in haklarına da riayet edilmeli.

TRABZON’UN KABUSU ZEHİRLİ HAVA

CHP Ortahisar ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek, milletvekili aday adaylığına soyunan Ahmet Kaya, profesyonel seçim çalışması yürütmek için kolları sıvadı, İstanbul’da bir organizasyon firmasıyla anlaştı.

Şirket çalışmalara başladı, Kaya’da boş durmuyor, her gün sokaklarda CHP’li parti üyelerini ziyaret ederek önseçim için destek istiyor.

Uzun Sokak’ta karşılaştığımızda, şehrin üzerine çöken kirli havayı gösterdi ve genel seçimde Trabzon’da kimin milletvekili seçilmesinden daha fazla mücadele edilmesi gereken konunun şehri bu kirli havadan kurtarmak ve bu şehirde yaşayan insanları zehir solumasını önlemektir dedi.

Trabzon şehri kış mevsiminde gerçekten zehir soluyor.

Bu kabustan kurtulmanın yolu bir an önce doğalgaz çalışmalarının sonuçlandırılması ve şehrin tamamının doğalgaz kullanımına geçmesidir.

Doğalgaz çalışmaları ağır aksak yürüyor, yüklenici firma Karadeniz Gaz, neyi düşünerek ipe on seriyor, yatırımlarını ağırdan alıyor anlamak zor.

Bu şehrin sorumluları doğalgazı ağızlarına sakız yaptılar.

Bitti bitecek diyorlar ama sorumlu firma Karadeniz Gaz’ı aforoz edilmeden çalışmaların bitmesi mümkün görünmüyor.

BELEDİYE BAŞKANI VEKİL ADAYLARI

AK Partili belediye başkanları arasında, önümüzdeki genel seçim parlamentoya gitmek isteyen iki isim var.

Bu isimler Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ile Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen.

Belediye başkanlığı görevinde Şefik Türkmen, beş dönem üst üste seçilerek rekor kırdı. Erdem Şen’de üç dönem üst üste seçilerek Türkmen’i takip ediyor.

Şen’in bir ayrıcalığı da AK Parti’den üç dönem üst üste belediye başkanı seçilmesiyle elde ettiği rekoru Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ile paylaşıyor olması.

Erdem Şen siyasete yatkın bir isim, her kademede insanlarla uyumu iyi, milletvekili olmayı kafasına koymuş, seçim çalışmalarında harcayacak parayı da bulur.

Bir tek 10 Şubat’ta görevinden istifa ederek, milletvekili aday adaylığına soyunması kaldı.

Şen’in partinin tabanından da üst kademesinden desteği var.

Şefik Türkmen, Akçaabat’ta sevilen bir isim, aynı zamanda icraatçı kimliğiyle ön plana çıkıyor.

On yıldır da her ortamda kendini göstermeye gayret ediyor, ismi vekil adayı geçenlerden artısı var, eksisi yok.

MHP TABANI VEKİL SIRALAMASINI YAPTI

MHP tabanı milletvekili sıralamasında birinci sıraya alışılmış olduğu gibi Milletvekili Koray Aydın’ı koyuyor.

İkinci sıraya, Umut hastanelerinin sahibi Yavuz Aydın, üçüncü sıraya Hüseyin Örs, dördüncü sıraya da Osman Abanoz.

İlk dört bu isimlerden oluşursa Trabzon’da dört milletvekili çıkaramazsak bile, ikiyi garanti alırız, üçü de zorlarız düşüncesi taşıyor, parti tabanı.

Birinci sıranın banko ismi Koray Aydın’ın Trabzon dışında başka bir ile kaydırılıp, oradan milletvekili aday gösterilmesi alternatifini düşünen MHP’liler o zaman da birinci sıraya

Yavuz Aydın’ın getirilmesini istiyorlar.

İki Hüseyin Örs, üç Osman Abanoz.

MHP tabanı bayan kontenjanından Nurcan hanımın da dördüncü sırada olmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler