Anahtar Deliği -Bacanak bir türlü atanamıyor. 25.09.2014

-Bacanak bir türlü atanamıyor. 25.09.2014

Anahtar Deliği -Bacanak bir türlü atanamıyor. 25.09.2014

BACANAK BİR TÜRLÜ ATANAMIYOR

O ismi Trabzon bacanak olarak tanıdı. Belediye’de ne iş yaptığına iş tecrübesine ve yaptığı işteki başarısına hiç bakılmadı.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bacanağı olduğu için sürekli eleştirildi, yerden yere vuruldu. O isim Recep Köksal’dan başkası değildi. Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı olduktan sonra onu baş danışman olarak atadı, kendisine yakın çalışmasını istedi.

Bunun için çokça eleştirildi. Köksal’da Gümrükçüoğlu’da sürekli yerden yere vuruldu. Büyükşehir’de TİSKİ’nin başına Genel Müdür olarak atandı. Aylar geçmesine rağmen Köksal’ın genel müdürlüğü bir türlü asalete dönüşmedi. Genel Müdür Vekili olarak görevine devam ediyor.

Asaleten atanması için içişleri Bakanı’nın onayı gerekiyor. Bakan da bu onayı vermiyor. Gümrükçüoğlu onay için bastırıyor, içişleri bakanı onay vermemek için direnmeye devam ediyor. Sırf ne için biliyormusunuz? Recep Köksal’ın ataması bacanak yaftasını yediği için.

CUMHURBAŞKANI BU İŞE NE DİYECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi Akyazı’daki spor kompleksine verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve meclisinin dışında bu isim verilme olayını tasvip eden bir Allah kulu yok. Gümrükçüoğlu’nun en yakınında olan isimler bile Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesine karşı çıkıyor.

Trabzon’da bir tartışmadır sürüp gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın isim olan Milletvekili Cevdet Erdöl bile Gümrükçüoğlu ve meclisinin yanlış yaptığını açıkladı. Çünkü, Erdoğan’a bile isminin verileceği lütfen bile sorulup onayı alınmamış. Şimdi ise önümüzdeki haftalarda Trabzon’a bir ziyarette bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu duruma ne diyeceği merak ediliyor.

Kendisini yakından tanıyanlar, isminin tartışmaya alet edilmesine karşı çıkacağı, Akyazı’ya isminin verilmesinin yanlış olduğunu söyleyeceğini ifade ediyorlar. Gümrükçüoğlu ve meclis ekibi kaş yapayım derken göz çıkarmış oldular.

RİZE’NİN BAŞARISI VE RTÜ

Rize’den bir heyet Başbakan Erdoğan’a gider, Rize Üniversitesi’ne kendi ismini vereceklerini kendisine söylerler.

Başbakan Erdoğan öncelikle bu işe karşı çıkar. Ama bir şartla olur verir, şartını da söyler. Siz eğer gereğini yapar da Rize Üniversitesi’ni her yönüyle geliştirir, başarılı üniversiteler arasına sokarsanız ismimin verilmesini kabul ederim der. Kendisi adına bir vakıf kurulması için de düğmeye basar.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı kurulmasının ilk adımını orada atar. Rizeli zengin işadamları Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı’nı her yıl 30-40 milyon lira bağışta bulunmaya başlarlar, bu sayede üniversite geliştirilir, bilim kalitesi artırılır ve Recep Tayyip Erdoğan’da isminin verilmesinden keyif alır. Çünkü, genç üniversite kısa zamanda bilim çıtasıyla birlikte büyümesini emsallerine nazaran çok ileri bir düzeye taşımıştır.

KARAN-TÜREN ÇEKİMESİ
Ali Türen Öztürk Akçakale belediye başkanlığı görevini üç dönem yürüttükten sonra, son seçimi kaybederek, rotayı milletvekilliğine kırdı. 2011 genel seçiminde CHP’nin 2. sıra milletvekili adayı oldu seçilemedi.

30 Mart yerel seçiminde partisinin Akçaabat belediye başkan adayı oldu, Şefik Türkmen’den fark yedi. Son yapılan CHP kurultayında genel başkan adayı Muharrem İnce’nin parti meclisi listesinde yer aldığı için PM’ye giremedi. CHP’de konuşulan şu: Ali Türen Öztürk 2015 yılı haziran ayında yapılacak genel seçimde milletvekili listesinde kaçıncı sırada yer alır.

Muharrem İnce’nin listesine girdiği için milletvekili sıralamasında geriye mi düşer yoksa iki Akçaabatlı olarak listenin ikinci sırası için hemşerisi İl Başkanı Yavuz Karan’la mı çarpışır. Son kurultayda Muharrem İnce’nin parti meclisi listesinde yer almakla Ali Türen’in fedakarlık yaptığını söyleyenler yok değil.

YILDIRIMHAN’A YOĞUN BASKI

Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, 2004 yerel seçiminde AK Parti’nin Trabzon belediye başkan adayı idi. Partisinden ve parti içi rakiplerinden kaynaklanan sebepler yüzünden 300 civarında bir oyla seçimi kaybetti.

Yıldırımhan’a Trabzon dışında önemli bürokratik görevler teklif edilmesine rağmen o bu şehirde kalıp mücadele vermeyi yeğledi. Vakıflar Bölge Müdürü koltuğuna oturdu oturalı vakıflara ait eserleri ortaya çıkarmak ve topluma kazandırmak için büyük uğraşlar verdi, vermeye devam ediyor.

2015’te yapılacak genel seçimde milletvekili adayı olması için kendisine büyük bir baskı var. Bu baskıları zaman içinde nasıl karşılayacağı ve neye karar vereceği şimdilik netleşmiş değil. Büyük ihtimalle Mazhar Yıldırımhan’da 2015’te milletvekili aday adayıdır. Aday adayı olması halinde Ankara’nın da onayını alarak listenin önemli bir sırasında aday olması da mümkün olacak.

TRABZONSPOR YÖNETİMİ ‘ŞİKEYİ UNUTTUK’ MESAJI MI VERDİ?

Trabzon’da Başakşehir Kulübü Başkanı ve şike tapelerinde adı geçen Göksel Gümüşdağ’a Trabzonspor yönetici Abdi Üstünsalih’e tepkiler dinmiyor.

Abdi Üstünsalih konuyla ilgili açıklama da yapsa bu öfkenin dinecek gibi değil. Günebakış Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Öztürk bu konuyu bugünkü köşesine taşımış, o da, “Özürden başkası bu tepkiyi dindiremez” dedi.

Yazısında Öztürk, “On binlerce taraftarın önünde şikenin önemli ayaklarından birine bordo mavi atkı takmak ‘şikeyi unuttuk’ mesajı değil midir? Koca bir camia kendi içinden bu şekilde hançerlenebilir mi? Böyle bir hareket savunulabilir mi?”

TEMEL ALTUNBAŞ YENİDEN ADAY

AK Parti Trabzon Teşkilatı’nda ilçe kongre süreci başlarken, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş 22 ekim-31 Aralık tarihleri arasında belirlenen bir günde kongrelerini yapacaklarını ve kongrede yeniden aday olacağını ifade etti.

Lakin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Temel Altunbaş ismine sıcak bakmadığı kulislerde sıkça dillendiriliyor. Çünkü son kongre liste savaşları yapılmış Gümrükçüoğlu ile bazı isimler konusunda Altunbaş’ın anlaşamadığı ve hatta oldukça aralarının gerildiği bu nedenle Gümrükçüoğlu’nun da sıcak bakacağı bir isim arayışı olduğu ifade ediliyor.

Diğer taraftan Gümrükçüoğlu ile araları her zaman ‘dostlar alışverişte görsün’ misali olan AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar cephesi de kendi adayını belirlemek için çok sıkı çalışıyorlar hatta kafalarında bir iki isim var. Ama hani şöyle de bir ihtimal var yada siz buna söylenti deyin, ”Gümrükçüoğlu Altunbaş’ı istemiyorsa, Günnar’ ister” Fazla uğraşmaz, uğraştırır!

TRABZONSPOR’DA KONGRE SENARYOLARI-2

Trabzonspor olası bir kongrede neler olur. Kimler aday olur. Kimler safları değiştirir.. Güç dengeleri nasıl belirginleşir.

Şimdiden bunlar konuşulmaya başlandı. Trabzonspor MP Basketbol Kulübü Muharrem Usta aynı zamanda her dönem potansiyel başkan adayı. Son kongrede küçük bir farkla başkanlığı kaçırması da onu bu yolda ‘yenilen pehlivan güreşe doymaz’ misali hırslandırdı. Muharrem Usta her zaman aday ve Trabzon kentiyle sıcak ilişki kurmayı sürdürüyor.

Usta ile kongrede giren iş adamı Celil Hekimoğlu’nun bu noktada nasıl tavır sergileyeceği de önemli. Hekimoğlu Usta arasında soğuk rüzgarlar bir dönem çok sert esti. Şimdi yine sıcak ilişkiler kurduğu ifade ediliyor. Yani Trabzonspor kongre öncesi sürpriz birleşmelere, asla denilen görüntüler olabilir.

Tıpkı iş adamı Adnan Bayram’ın Trabzonspor MP Basketbol Kulübü’ne son kongresine günler kala, ‘Ben asla listeye girmem’ dedikten sonra bir anda listede yer alması ve ilk basın toplantısında basın mensuplarına ‘hoş geldin’ demesi gibi..

Trabzon burası. Diğer taraftan Mehmet Yiğit Alp faktörü var. O da bordo mavi camiada adı geçen ve her dönem yer alan isimler arasında. Alp ve ekibi ile görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. Alp’in gelen tekliflere olumsuz yanıt verdiği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler