Anahtar Deliği - Gazipaşa Mahallesi neresi? - 25.07.2022

Birdal Öztürk’ü mumla arıyoruz! Nazım Özcan’a kulak verelim, Hacıkerimoğlu: diğer illere baksınlar! Türk ihracatçılar Gürcistan’da, Türkiye’nin en kötü pisti seçilmiş!

Anahtar Deliği - Gazipaşa Mahallesi neresi? - 25.07.2022

BİRDAL ÖZTÜRK’Ü MUMLA ARIYORUZ!

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürütürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı genelgede yer alan ‘aynı ilin nüfusuna kayıtlı olanlar o ilde il müdürlüğü yapamaz’ kuralı nedeniyle Erzurum’a tayini çıkan Birdal Öztürk’ü Trabzon mumla arıyor! Trabzon’da görev yaptığı yedi yıllık dönemde, çok önemli projelerin altına imza atan Öztürk, Trabzon’un bugüne kadar ki gelmiş geçmiş en başarılı il müdürüydü. Türkiye’deki birçok spor branşının Trabzon’da da yapılabilmesi için yoğun gayret gösteren Öztürk, birçok uluslararası turnuvanın Trabzon’da yapılmasına öncü olmuştu. Öztürk döneminden onlarca sporcumuz uluslararası müsabakalarda madalya alarak, Türk bayrağının dalgalanmasına katkı sunmuştu. Özellikle futbol sahalarının inşası ve bakımı konusunda Öztürk önemli işlere imza atmıştı. Şimdilerde Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürüten Birdal Öztürk, aynı performans ve başarısını dadaşlar diyarında sürdürüyor. Kendisine başarılar diliyoruz.

NAZIM ÖZCAN’A KULAK VERELİM

Anavatan Partisi eski Trabzon İl Başkanı Nazım Özcan, televizyon yayınlarıyla ilgili olarak çok önemli bir öneride bulundu. Özcan, “Bilinçli veya bilinçsiz toplum huzur ve aile yapısını yıkmaya yönelik televizyon dizi ve filmlerini, RTÜK dışında takip ile görevli başta Milli Eğitim ve Aile Bakanlığına bağlı uzman birimler oluşturulmalı ve gerek gençlerimizin gelişimi, gerekse de Türk aile yapısını bozacak programlar uyarılmalı. Uyarıya uymayanlar ceza ya da yasaklar ile disipline edilmelidir” dedi.

GAZİPAŞA MAHALLESİ NERESİ?

Trabzon Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Turan, “Gazipaşa Mahallesi denilince insanlar Kemerkaya Mahallesi’ndeki Gazipaşa Caddesi’ni anlıyorlar. Hâlbuki bu caddenin Gazipaşa Mahallesi ile hiçbir alakası olamadığı gibi sınırı da yok. Gazipaşa Mahallesi’nin Güneyde Yenicuma Mahallesi, Kuzeyde Atatürk Alanı, Batıda Zeytinlik Mahallesi ve Doğu’da da Esentepe Mahallesi (Arafilboyu) ile komşudur ve bu sınırlar içerinde kalan bölge Gazipaşa Mahallesi’dir. Belediye Başkanımızla görüşüp, Gazipaşa Caddesi’nin isminin değiştirilmesini rica edeceğiz. Bu isim benzerliği yüzünden yıllardır sorun yaşıyoruz. Gazipaşa Caddesi’ne uygun bir isim verilmesi durumunda bizler de rahatlamış olacağız” dedi.

HACIKERİMOĞLU: DİĞER İLLERE BAKSINLAR!

Son günlerde, Trabzon’daki Arap turistlerin Trabzon’u ziyaretlerinden dolayı, sosyal medyada bir takım kişilerin saldırıları oluştu! Arap turistlerin ziyaretinden rahatsız olanlar, sosyal medya üzerinden adeta Trabzon’u kötüleme yarışına girmişti. TFF eski yönetim kurulu üyesi ve iş insanı Mustafa Hacıkerimoğlu, olaya farklı bir bakış açısı getirerek şunları söyledi; “Almanların Alanya’da, Rusların Antalya’da, İngilizlerin Muğla’da, Danimarka ve Hollandalıların Muğla ve Antalya’da satın aldıkları konut sayısı toplamda neredeyse Trabzon şehrinin konut sayısıyla orantılı olmasına rağmen kimse Antalya’yı Ruslar, Alanya’yı Almanlar, Muğla’yı İngilizler istila etti demiyor. iki ay gibi çok kısa süren Trabzon turizmi birilerini rahatsız ediyor. Trabzonlular kendilerine karşı birliklerine, varlıklarına, ekonomilerine, Trabzon milliyetçiliğine ve Trabzonluların başarısına karşı yapılan bu algı operasyonunu mutlaka irdelemeli, ‘bize her yer Trabzon’ diyen, bir milletin şehrine gelen turistten, şehrini alacakmış gibi bir korkusu olmamalıdır! Trabzon’a karşı yapılan bu algı operasyonuna Trabzon’un esnafı ve Trabzon halkı, turistlere misafirperverliklerini en güzel şekilde gösterip, Trabzon turizmini en yukarıya taşıyacak bir performansla cevap verecektir.”

TÜRK İHRACATÇILAR GÜRCİSTAN’DA

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği heyeti Gürcistan’a gitti. İhracatta yaşanan sorunları Gürcü yetkililerle masaya yatıracak olan Türk heyetinin elinde kabarık bir dosya bulunuyor. Nakliye tırlarının kapılarda yığılmasını önlemek için Tiflis’te yetkili bakanlarla da görüşecek olan Türk heyeti, Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan ve Gürcitan’a geçişi sağlayacak olan Muratlı Sınır Kapısı’nın açılması konusunda mutabakata varmaya çalışacaklar. Ayrıca Gürcistan’dan Azerbaycan’a açılan Kızılköprü Sınır Kapısı’na geçecek olan Türk heyeti, burada da gümrükle ve geçişlerle ilgi yaşanan sorunları yerinde tespit edip rapor haline getirecekler. Gürcistan-Rusya arasındaki Kazbegi Sınır Kapısı’nın geçişlere açılmasının ardından ciddi sorunların yaşandığı sınır kapısı ile ilgili olarak Gürcü makamlara isteklerini iletecek olan Türk Heyeti, uluslararası ticaretin sorunlarını en aza indirgemenin gayretini gösterecekler. Türk heyeti, özellikle Rusya ve Rusya üzerinden Kazakistan ve diğer BDT ülkelerine ulaşmada önemli bir alternatif olan Kazbegi Sınır Kapısı’nı kullanan Türk nakliyeciler, daha önce sınır kapısında iki kez heyelan felaketini yaşanmasından duydukları kaygıyı da Gürcü yetkililer iletecekler.

TÜRKİYE’NİN EN KÖTÜ PİSTİ SEÇİLMİŞ!


Dün bu sütunlardan sizlerle Trabzon Avni Aker Millet Bahçesi’ndeki kaykay pisti ile alakalı gençlerin sitemini paylaşmıştık. Ailelerin küçük çocukları kaykay pistine bırakıp, kaykaycıların hareket alanını kısıtladığını anlatmış, olası kazalara davetiye çıkarıldığını belirtmiştik. Haberimize gençlerin yoğun ilgisi oldu. Yorumlarla bizlere ulaştılar. Öğrendik ki bu kaykay pisti Türkiye’nin en kötüsü seçilmiş. Biraz araştırdık. Sosyal medya hesaplarında gençlerin sohbetlerine şahit olduk. Hatta bazı youtuberlar Trabzon'a özel video çekmiş. Rampaların eğimi ve yapıldıkları malzemeyi acımasızca eleştirip, tehlikeleri anlatıyorlar. Rampaların profesyonel kişiler tarafından değil, fotoğraflara bakarak yapıldığını söylüyorlar. İlk yapıldığında çok fazla olan eleştirilere konu olan pist, halen daha gençlerin gündeminden düşmüyor. Bunca zahmete girip, Trabzon'da olmayanı yapıp, bu kadar acımasızca eleştirilmek de farklı bir durum olsa gerek! Hem güvenlik hem amacı dışında kullanılması hem de bakımı açısından tekrar değerlendirilmeli pist. Çözüm için aklınıza bir şey gelmiyorsa gidin gençleri dinleyin, onlar size söyleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler