Anahtar Deliği - Koray Aydın’a cephe mi açılıyor. 24.03.2015

Trabzon’dan milletvekili aday listesinde birinci sıraya yazılacağı yönündeki iddiayı güçlendirdi.

Anahtar Deliği - Koray Aydın’a cephe mi açılıyor. 24.03.2015

AZİZ BABUŞÇU TRABZON’DAN ADAY GÖSTERİLİR Mİ? ONA EN YAKIN İSME SORDUK

Aslında sessiz duruyor. Sessizce gelip Trabzon’da projesine bakıp gidiyor. Pek etliye sütlüye karışmıyor. One çıkmak istemiyor. Ama Trabzon’a mega bir proje yapıyor. Kentin gelecek vizyonuna yeşil alanı ile örnek olacak bir konut projesi…

Geçtiğimiz günlerde kendisiyle karşılaştık. “Hayırdır” dedik. Yine Darıca’daki proje için mi? Evet dedi Trabzonlu iş adamı Ayhan Babuşçu… Hemen siyasete dalıp, “Aziz Babuşçu (İstanbul İl Başkanı) Trabzon’a gelecekmiş… Buradan aday olacakmış… Trabzon’da AK Parti kulislerinde konuşuluyor. Ne dersiniz? Sizden başkası bunu bilemez” Pek yorum yapmadı. Sadece ‘olumsuz’ dercesine kafa salladı. Fazla lafı uzatmadan Trabzon’u sorduk. Seçimleri, Trabzonspor’u… Hemen lafı kesti ve, “Bak” dedi..

Lafa şöyle devam etti; Trabzon’da dedikodu hiçbir zaman eskimez. Her gün yenilenir. Her gün kendini güncelleyen tek şey Trabzon’da dedikodudur. Ne zaman bundan kurtulur o zaman bu güzel kentimiz tutulamaz, uçar.” Sonra yanından uzaklaştık, hak da verdik!

ERDOĞAN BAYRAKTAR’I YAZAN DA ÇIKTI VOLKAN CANALİOĞLU’NU DA

AK Parti aday adaylığı belirleme sürecinde STK’lar için Trabzon’da düzenlenen temayül Hamamizade İhsanbey Kültürmerkezi’nde gerçekleştirildi.

9 bin 500 STK temsilcisinin oy kullanma hakkının bulunduğu STK temayülünde 2 bin 923 STK başkan ve üyesi oy kullandığı öğrenildi. Oy kullanma işlemi 13 sandıkta gerçekleşti. Temayüle katılanlardan eski bakan Erdoğan Bayraktar’ı yazan da çıktı, Volkan Canalioğlu’nu yazan da…

Temayülde ilginç diyaloglarda yaşandı. Bunlardan birincisi gazeteci yazar Levent Ustabaşı ile Aday adaylarından Levent Ustabaşı arasında yaşandı. Atalay ile röportaj yapmaya çalışırken Yayın Danışmanımız Ustabaşı’na sitem etti. Konu Trabzonspor eski hocası milli takımı dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneş ve Trabzonspor eski yöneticisi Hayrettin Hacısalihoğlu ile birlikte Akyazı’yı geçtiğimiz günlerde ziyaret etmesiydi.

Ustabaşı o dönem sosyal medyadan, “Keşke Mehmet Atalay Şenol Güneş şike sürecinde yalnız kaldığında da böyle yanında olsaydı” diye yorum yapmıştı. Hayrettin Hacısalihoğlu da bu yoruma, “Her zaman yanında oldu” diye Ustabaşı’na cevap vermişti. Atalay da Ustabaşı’na bunu hatırlatarak, “Ben her zaman Şenol hocamın yanında oldum. O eleştirine asla katılmam söz konusu olamaz ve doğru değil” dedi.

Yaptıklarından biraz bahsetti. Ustabaşı da ‘keşke medyada da bunu hissettirebilseydiniz” diyerek cevap verdi. Sonra röportaj yaptılar. Arından aday adaylarından Salih Cora ile Yenimahalle’den Ali Sait Tabutçu arasında yaşandı. Tabutçu’ya Salih Cora, “Bu temayüle de iptal davası açacak mısın?” diyerek takıldı.

Bildiğiniz gibi Ali Sait Tabuçu, Trabzonspor’u genel kurul nedeniyle dava etmişti. Kongre iptal davası açmıştı. Bir cami derneğinin temsilcisi olarak oy kullanmaya gelen Ali Sait Tabutçu, “13. sandıkta sorun var sanki..” diyerek espri yapması gülüşmelere sebep oldu. Trabzonspor kongresinde de 13. sandıktan çıkan oylarla İbrahim Hacıosmanoğlu başkan seçilmişti. MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli temayülü ‘fişleme’ olarak yorumladı. Demeli, “Sandıkların açılmadığı, kimin kazandığı, sıralamaya girdiği belli olmayan bir oylama. Bir algı operasyonu..” dedi.

EKREM ALGÜN TRABZON’A DÖNER Mİ?

Numune Hastanesi’nde görev aldığı sürece başarılı işlere imza attı. Başhekimliği döneminde iyi bir ekip oluşturdu.

Sonra Trabzon’dan kendi isteğiyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim Üyesi oldu. Tıp Fakültesi Dekanı olan İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı yapan Prof Dr Ekrem Algün ile ilgili geçtiğimiz günlerde sıkça konuşulan bir konu oldu.

Ekrem Algün’ün tekrar Trabzon’a geleceği, Kaşüstü’ndeki Kanuni Hastanesi’ne başhekim olarak göreve başlayacağı söyleniyordu. Telefonla kendisine ulaştık. “Trabzon’a dönecek misiniz?” dedi. “Ben zaten oradayım. Evimde orada. Her zaman da Giresun’a giderken oradan da geçer uğrarım da..” diyerek üstü kapalı ‘hayır’ dedi. Bizden söylemesi…

SONUNDA DANIŞMANI PATLADI

CHP Trabzon’da yaşanan ‘kontenjan’ kriz sonrası CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun dün adaylıktan çekildiği ve ön seçime gireceği duyuruldu. Hemen kendisini aradık ve sorduk.

Volkan Canalioğlu, çekilen vekil aday adaylarını kastederek, “Ben birileri gibi bir ileri iki geri yapmam. Çekilmem yada istifa etmem söz konusu değildir” dedi. Danışmanı Kadir Kapucu da CHPli Dr Olgun Akyüz’ün bir yazısına sert bir uslupta eleştiri getirdi. Yazısından örnekler veren Kapucu şunları yazdı; ‘CHP Trabzon’da ancak Volkan Canalioğlu ile kazanabilir’ safsatası dillendiriliyor’ diyecek kadar aymazlık içindesiniz.

Çünkü bu safsatayı dile getiren Volkan Canalioğlu’nu istemediğini iddia ettiğiniz il ve ilçe teşkilatı 2014 yerel seçimleri öncesi Ankara’ya giderek bizzat dillendirmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu’na verdiğiniz tavsiye gerçek yüzünüzü gösteriyor.

‘Değiştirilemez olan Parti Meclisi kararını uygulamazsınız olur biter’ Yani burada diyorsunuz ki; bırak parti organını vs. sen kendi bildiğini (aslında benim dediğimi) yap. Sonuç olarak diyebiliyor musunuz Volkan Canalioğlu’ndan daha çok oy alabilecek adayımız var? Yazınız husumet üzerine kurulmuş. Üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bırakın mektup yazmayı elinizi taşın altına koyun.”

KORAY AYDIN’A CEPHE Mİ AÇILIYOR

MHP Trabzon’da hareketli günler başladı. Büyük Kurultay sonrası eski Bakan Koray Aydın’a tepede görev verilmemesi zirvede istenmediği ve yine Trabzon’dan milletvekili aday listesinde birinci sıraya yazılacağı yönündeki iddiayı güçlendirdi.

Ayrıca eski milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu’nun ve eski il başkanı Nihat Birinci’nin milletvekili aday adayı olması Koray Aydın’a karşı bir cephe oluşturuluyor tezine neden oldu. Kulisler epey bir hareketli MHP’de… Bu arada Hüseyin Örs ve Yavuz Aydın Koray Aydın birinci sıraya yerleşirse 2 ve 3 tahmin ediliyor. Ama tabi partinin ağır topları Birinci ve Yunusoğlu’nun ayağa kalkması dengeleri alt üst etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler