Anahtar Deliği 24.02.2021

Anahtar Deliği 24.02.2021

Anahtar Deliği 24.02.2021

Trabzon’da koronavirüsten bugüne kadar kaç kişi öldü?

Dünyanın ve Türkiye’nin gündeminde 1 seneyi aşkın zamandır ilk sırada Covid-19 yer alıyor.

Mutasyona uğrayan koronavirüs insanların hayattan koparmaya devam ediyor. Trabzon yerelinde de son dönemde vakalar zirve yapmış durumda.

Pandeminin başından bugüne en belki de en hızlı yayılımın yaşandığı Trabzon’da yüzlerce kişi yaşamını yitirdi.

Edindiğimiz bilgilere göre Trabzon’da bugüne kadar toplam 1292 kişi koronavirüs nedeniyle hayata veda etti.

Trabzon’da koronavirüsten bugüne kadar kaç kişi öldü?

Trabzon’da düşüş yeterli değil

Sağlık Bakanlığının yayınladığı illerin haftalık vaka sayısı haritasında Trabzon yine zirveden uzaklaşamadı.

Görünüşe göre ne Valiliğin yeni tedbirleri bu rakamı düşürebildi, ne de vatandaşa yapılan uyarılar yerini buldu.

Önceki hafta yüzbin kişilik dilimde 228,02 olan vaka sayısı bu hafta 207,54 oldu.

Rakamlarda ufak bir gerileme olsa da istenen seviyeye ulaşılamadı.

Bu rakam Trabzon’u Ordu ve Giresun’un ardından Türkiye’de 3. Sıraya yerleştirdi. Bu rakamlar aynı zamanda normalleşmeye en uzak 3. İlin Trabzon olduğunu da anlatıyor.

1 Mart itibariyle her il kendi normalleşme sürecine girecekken iller 4 gruba ayrılacak. 100 binde 10'un altında vaka görülen iller düşük riskli, 11-35 arası vaka olan iller orta riskli, 36-100 arası vaka olan illerin yüksek riskli, 100'ün üstünde vaka görülen iller ise çok yüksek riskli kategoride yer alacak.
207,54 ile Trabzon çok yüksek riskli kategorisinde… Bu nedenle uzun bir süre daha normale dönmeyi unutacağız…

AK Parti, CHP ve SP’ye komşu oluyor!

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığına seçilen Selahaddin Çebi çalışmalarına hızlı başladı. 

Çebi başkanlığındaki ilçe yönetimi adres değiştirmeye karar verdi.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı, Suluhan İşhanı’na taşınacak.

Hali hazırda Suluhan İşhanı’nda CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı ve Saadet Partisi İl Başkanlığı da bulunuyor.

AK Parti böylece siyasi rakipleriyle yarışını aynı adreste sürdürecek.

AK Parti, CHP ve SP’ye komşu oluyor!

Trabzon’da bir mahalle "kırsal mahalle" olmak istedi

Türkiye’de Büyükşehir Yasası gereğince 9 yıl önce köyler mahalleye dönüştürülmüştü. 2019 yılında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Şura sonuç bildirisi’nde yer alan kırsal mahallelerle ilgili düzenlemenin olduğu madde 16 Ekim 2020’de Resmi Gazete’de yayınlandı.
“Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7254 Sayılı Kanun” da köyden mahalleye dönüşen bölgelerin yeniden kırsal mahalle statüsüne kavuşabilmesinin önü açılmıştı.

Bu noktada Trabzon’daki ilk hamleler gelmeye başladı. 

Kırsal mahalle statüsünde olabilmek için Yeşilova Mahallesi'nden girişimler olduğunu muhtar öncülüğünde yaklaşık 130 kişinin de imza verdiğini öğrendik. Ayrıca konunun İmar Komisyonununda da görüşüldüğü ifade edildi.

Yeşilova Mahallesi'nin bu isteğinin belediyenin imar uygulamalarından muaf olmak için bu hamleyi yaptığı kulağımıza geldi.

Mahallelerin kırsal mahalleye dönüşebilmesi için hangi şartlar gerekiyor, bu şartlar bu mahalleler tarafından karşılanıyor mu henüz net olarak bilinmiyor.

Konuyla ilgili belediyenin nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Öte yandan çoğu kişinin haberdar olmadığı kanunla “kırsal mahalle” statüsüne kavuşacak köyler, beldeler için vergi, harç ve su ücreti ödemelerinde muafiyet ve indirimler sağlanıyor. Ayrıca imar planlarında farklı uygulamalara geçilebiliyor. Bu nedenle bir çok dönüştürülen mahallenin de benzer başvuruyu yapması bekleniyor.

Trabzonlu iş adamı Gine’nin en başarılısı seçildi

Gine’de düzenlenen 11. Gine’nin En İyi Şirket Ödülleri kapsamında verilen “En iyi İş İnsanı Ödülü” bu kez bir Trabzonlu’ya verildi.

Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, bölgedeki çalışmalarından ötürü ödüle layık görüldü.

Albayrak ödülü kendisine layık görenlere teşekkür ederek çalışmalarının süreceğini ifade etti.

Trabzonlu iş adamı Gine’nin en başarılısı seçildi

Trabzon’da sanayi esnafı sosyal medyadan örgütlendi

Trabzon’un Değirmendere mevkiinde bulunan sanayi sitesi esnafları seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyorlar. 

“Yeni sanayi Sitesi istiyoruz” başlığı ile kurdukları grupta sanayi sitesinden fotoğraflar paylaşan site esnafı “Trabzon sanayi esnafı olarak bu kötü ve tehlikeli duruma artık çözüm aranmasını istiyoruz. Trabzon’daki sanayi sitelerinin durumu çok kötü bir hal almış durumda. Yeni ve çağımıza uygun kullanılabilir bir sanayi istiyoruz. Bu görüntüler sadece küçük bir kısmı, sanayide günün 12saatini geçiren ömrünün yarısını sanayide geçiren esnaf artık yaşanılabilir bir sanayi talep ediyor.” Mesajlarını paylaşıyorlar.

Şimdilik bu konuda çok başarılı oldukları söylenemez.

 Bu sadece birkaç kişinin çabası mı yoksa sanayi esnafının bütününü mü kapsıyor bilmiyoruz ancak Trabzon’un daha modern bir sanayiye ihtiyacı olduğu aşikar.

Trabzon’da o görüntülere açıklama geldi

Trabzon’da Pazar günü koşulan 41. Yarı Maraton eleştirilere konu oldu. Maratonun koşu rotasının yanlış olduğu ve şehrin güzelliklerini yansıtmadığı eleştirisinin yanı sıra sosyal medyada yayılan sporcuların çadırlarda soyunup giyindiği iddiasındaki fotoğraflara yetkili ağızdan yanıt geldi.
Pazartesi akşamları saat 20:00’da Haber61TV ekranlarında yayınlanan Spor Gündemi Programınında Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot yetkilerden aldığı bilgileri yansıttı.

Lakot yetkililerin yarış güzergahının Atletizm Federasyonu tarafından belirlendiğini ve Deniz seyiyesinde olması, inişli çıkışlı bir güzergah olmaması, dönemeçli olmaması nedeniyle Türkiye’de rekor kırmaya en uygun güzergah olması özelliği olduğunu belirttiklerini söyledi.

Ayrıca sosyal medyaya yansıyan sporcuların çadırda giyinip soyundukları görüntüler ile alakalı da ; o fotoğraftaki çadırın Vakfıkebir ekmeği tanıtım standı olduğu, yarış başladıktan sonra toplanan çadıra sporcuların gidip giyinmeye çalıştıkları bilgisini aldığını belirtti. Lakot, yetkililerin bay –bayan 4 adet soyunma kabini kurulduğunu söylediklerini de belirtti.

Evet, yetkililerin açıklamaları ikna edici ancak bu organizasyonun eksiklerle dolu olmadığını göstermez. ALES sınavı ile aynı gün yapılıp öğrencilere zor anlar yaşatılmasının yanı sıra anlaşılan o ki kamuoyunu bilgilendirme konusunda da aynı sıkıntılar yaşanmış.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler