Anahtar deliği Define avcıları havasını aldı. 23.4.2015

Rize’de oynanan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından, Fener kafilesi otobüsünün camına Sürmene ilçesinde taş veya sert bir cisim çarpmasının ardından ortalığı nasıl da velveleye verdiler

Anahtar deliği Define avcıları havasını aldı. 23.4.2015

DEFİNE AVCILARI HAVASINI ALDI

Rize’de oynanan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından, Fener kafilesi otobüsünün camına Sürmene ilçesinde taş veya sert bir cisim çarpmasının ardından ortalığı nasıl da velveleye verdiler, derin futbolun hazine avcıları ellerine aletleri alıp maden aramaya çıktılar.

Bu olayı Trabzonspor’a ve Trabzon’a mal etmek için çok uğraştılar ama yemedi. Tesadüf olmuş bir çarpmanın arkasında ne arıyorsunuz, senaryo olur da bu kadar aşağılığı da olmaz ki. Neyse ki, arada akıllı insanlar da çıktı konuştular bu senaryodur dediler, kamuoyu da bu akıllı insanların söylemlerine inandılar, senaryodan ibaret olarak kabul gördü görmesine de, konu kapanmamış gibi birileri Trabzonspor Valisi Abdil Celil Öz’ü olayın hedefi yapmak için gayret ediyor. Kim yazıyorsa bu senaryoları vazgeçin oyun oynamaktan, ortada hiçbir olay yokken bir ilin valisini hedef yapmanın hiçbir anlamı yoktur.

CHP ÖNE GEÇTİ!

Vatandaşlar CHP’nin Trabzon milletvekili adaylarını hep birlikte el ele medya önünde huzura çıkmasını beklerken, Haluk Pekşen bir anda sürpriz yaptı ve son model otobüsler üzerine basılmış 6 kafadarın resimlerinin süslediği araçları cadde ve sokaklara sürdü. Ankara’da yaptırılan propaganda araçları 7 Haziran seçimine kadar Trabzon’da tur atarak CHP’nin propagandasını yapacak.

Sıra elbet diğer siyasi partilere de gelecek, seçim döneminin en etkin iletişim kurma araçlarının başında partili adayların resimleri ve parti bayrakları ve flalamalarla süslenmiş araçların halkın arasında cadde ve sokaklarda gezerek yaptığı propagandadır. Daha önceki seçimlerde geç kalan CHP bu seçim araç konvoyunu ilk önce dizerek bir sıfır öne geçti.

MUHALEFETİN MORALİ

Hiç kimsenin elinde veri yok, ciddi olarak yapılmış kamuoyu anket sonucu yok, buna rağmen herkes seçim sonucuna yönelik değerlendirme yaparken bayağı da lafı iddialı atıyor ortaya.

Trabzon size göre kaç olur sorusunun anında yanıtı: 3-2-1. Açılımı da değerlendirmeyi yapan izah ediyor. AK Parti üç milletvekili alır, üç milletvekilliği de MHP ile CHP arasında bölünür. Bu sonuç Trabzon’da AK Parti’nin değil, CHP ile MHP’nin milletvekili kapma yarışında olduğunu gösteriyor. Bu yöndeki değerlendirmeleri seçim sürecinin başında çok duyuyoruz. 2011 seçim sürecinde de benzer değerlendirmeler vardı, beşinci milletvekilini kaybeden AK Parti olmuştu. Belli ki, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefet seçimden güçlenerek çıkacak lafı, muhalefete bayağı moral vermiş. Belli ki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun performansı da muhalefete moral veriyor.

DOYURUN ÖDÜLE GİTSİN

Erdoğdu Anadolu Lisesi İstanbul’a kadar geldi ama bugün yine bu megakentte kalacak Trabzon’a yarın gelecek şehirde yer yerinden o zaman oynayacak.

Dün Trabzon Büyükşehir Medya Daire Başkanlığı’nda çalışan meslektaşlarımızı ziyaretimizde, Gümrükçüoğlu’nun şampiyonu uğurlama sırasında verdiği sözü hatırlattılar. Şampiyonaya giderken Gümrükçüoğlu kabul ettiği Erdoğdu Anadolu Lisesi futbol takımı oyuncularına birer altın hediye etmiş, siz şampiyon olun asıl hediyeyi o zaman görün demiş. Çok merak ediyoruz Gümrükçüoğlu’nun şampiyon takımın sporcularına ve okullarına vereceği ödüller ne olacak. Dün haber 61sitesi önemli bir habere imza atarak Erdoğdu Anadulu Lisesi’nin şampiyonluk hediye ve avantajlarının kesintiye kurban gitmemesi yönünde yetkilileri uyarmış. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuya el atmalı, Erdoğdu Anadolu Lisesi’ni de şampiyon takımın oyuncularını ve teknik ekibini de mutlu edecek ödüle doyuracak.

GENEL SEKRETER KİM OLACAK?

Milletvekili adaylığı için istifa eden Trabzon Büyükşehir genel sekreteri Davut Çakır’dan boşalan göreve kimin geleceği belli olmamakla birlikte, seçime kadar bunun tartışması da olmaz.

Seçimden sonra bir müddet kabinede bakanımız kim olacak tartışması yapılır, muhtemelen Süleyman Soylu ile iş görülür, beklenti amacına ulaşır, sonra da gündem genel sekreter kim olacak konusuna döner. Halı hazırda Genel Sekreter Vekili Cengiz Çolak ve o kutluğa en yakışan isim de Çolak’tır. Gümrükçüoğlu’da Çolak’ı Genel Sekreter olarak görmek istiyor ama derin AK Parti’yi aşamıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler