Anahtar deliği- Mecliste tarihi açılış. 23.06.2015

7 Haziran 2015 genel seçimin ardından 25. dönem milletvekilleri bugün mecliste ilk toplantılarını yaparak yemin edecekler.

Anahtar deliği- Mecliste tarihi açılış. 23.06.2015

MECLİSTE TARİHİ AÇILIŞ

7 Haziran 2015 genel seçimin ardından 25. dönem milletvekilleri bugün mecliste ilk toplantılarını yaparak yemin edecekler.

Anlayacağınız mecliste tarihi gün bugün.

Meclisi en yaşlı üye olarak meclis başkanı seçimine kadar idare edecek olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal olacak, örnek bir açılış ve olaysız bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyoruz.

Doğu ve Güneydoğu illerinden HDP listelerinden seçilerek meclise gelen bazı milletvekillerinin yemin töreni sırasında kürsüden Kürtçe yemin edecekleri, bazılarının ise meclisteki ortamın havasını bozacak söylemlerde bulunacakları söylentisi de yeni değil. Seçimin ardından konuşulmaya. Yazılıp çizilmeye devam ediyor. Türkiye’yi tek başımıza biz yönetiriz diyen HDP aklı başında davranmaları gerekir.

TRABZONSPOR TRANSFER YAPAMIYOR

Geçtiğimiz sezon dış transfere adeta para saçarak bu alanda rekor kıran Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu, yaptığı pahalı ve yüklü transferlere rağmen iddia ettiği başarıyı tutturamadığı gibi sözünde de durup görevi başkalarına devretme cesaretini gösteremedi.

Görünen o ki, Haciosmanoğlu geçen sezon transferde nasıl bir yol izlemişse bu yıl da aynı yoldan gedecek, kulübü daha da borçlandıracak.

Ancak, transfer dönemi başlamasına rağmen Trabzonspor’da kasa tamtakır olması münasebetiyle, anlaştık dedikleri futbolcular bile imza atmak için şehre gelmelerine rağmen kulübe süre verip geri gidiyorlar. Çünkü, Haciosmanoğlu’nun para bulacağı musluklarda bu dönem kapandı. Belki, Demirören’i TFF Başkanlığı için desteklerse, TFF bir miktar borç verebilir. TFF’nin vereceği borç para da uzun vadeli iş görmez. Yoksa Haciosmanoğlu ve kendisini destekleyen para babaları koalisyon hükümetinin kurulmasını mı bekliyor muslukları açmak için?

MUHALEFET BİR’LE YETİNİYOR

7 Haziran seçim akşamı Beşikdüzü seçim sonucu alındıktan sonra bu ilçede MHP’nin birinci parti çıkması, AK Parti seçim koordinasyon merkezinde milletvekili seçilen batı bölgesinin iki adayı Muhammet Balta ile Adnan Günnar’ı karşı karşıya getirmiş, birbirlerini suçlayarak neden sen çalışmadın diyerek birbiri üzerine yürümüşler, araya giren partililer iki siyasetçiyi yatıştırmış. Bu olay çok kez basında çıktığı için üzerinde duracak değiliz. O dönemin iktidar partisi 4 milletvekili çıkardığı Trabzon’da bir ilçenin sonucuna itiraz edip, milletvekilleri birbirine girerken, muhalefetin aylar öncesinden birer milletvekiline razı gelmesi ve buna itiraz etmemesi, neden daha çok vekil çıkaramadık diye tartışma açmaması eksiklik değil mi?

FINDIK PİYASASI 5 TL’DEN AÇILIR

Kime sorsanız bu yıl fındık ürünü rekor kıracak, rekolte bu yıl tüm yılların rekoltesini katlayacak diyor.

Eğer, ilkbahar mevsimi ve Haziran ayında bölgemize sürekli yağan sağnak yağış, güneşin açmaması fındık ürününü etkilemez ise gerçekten bu yıl fındıkta rekor kırılır, üretici kesimi para koyacak yer bulamaz, rahat nefes alır.

Fiyat ne olur sorusunu sorar gibi duruyorsunuz değil mi?

Geçen yıl 5 TL’nin çok altından serbest piyasa fındık fiyatı açıklanmıştı, dönem sonuna doğru fiyat 10 TL’li geçip daha yukarılara çıktığına göre, aşırı rekolteye rağmen bu yıl fındık fiyatının 5 TL ve üzerinde serbest piyasada alıcı bulacağını düşünüyoruz. Daha yukarıya doğru çıkar ama geçen yıl ki fiyatları kimse beklememeli; çünkü rekolte yüksek çıkınca fiyat doğal olarak geçen yıla nazaran düşük seyredecek.

PES DOĞRUSU

Ramazan ayı münasebetiyle duyarlı vatandaşlarımızdan gelen bir konuyu ilgililerin hassasiyetine sunmak istiyoruz.

Bu mübarek ayna her zamankinden daha fazla tatlı tüketimi yapılır.

Dolayısıyla, tatlıcı satanlar hem çok satarlar hem de çok kazanırlar.

Tatlı satanların kazançlarında gözümüz yok, kazansınlar hakları ne kadarsa.

Ancak sattıkları tatlıların sağlıklı olup olmadıklarına hijyen ortamda tatlı satışı yapıp yapmadıklarına dikkat etmeleri gerekir.

İşini titiz yapan, satışlarda hijyen ortam oluşturanlara sözümüz yok ancak tatlıcıların çoğu vitrine koydukları tatlıları ambalajlamadıkları gibi toza, toprağa, çöpe karşı önlem olsun diye örtmemişler, açıktan tatlı satışı yapıyorlar.

Buna da pes doğrusu!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler