Anahtar Deliği - Trabzon bakansız olmaz. 22.06.2015

AK Parti Trabzon 1. sıra Milletvekili Süleyman Soylu’ya şehir halkı kesin bakan olmasını bekliyor.

Anahtar Deliği - Trabzon bakansız olmaz. 22.06.2015

TRABZON BAKANSIZ OLMAZ

AK Parti Trabzon 1. sıra Milletvekili Süleyman Soylu’ya şehir halkı kesin bakan olmasını bekliyor.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bakanlık koltuğundan düştükten sonra Trabzon’la hükümetin irtibatı kesilen Ankara’daki para kaynakları ile bağlantı kopan bir noktada, bir bakanın ne derece önemli olduğunu bu şehir Bayraktar’ın ardından anlamış oldu.

Seçim sürecinde Süleyman Soylu’nun Başbakan Yardımcısı olmasını bekleyen Trabzon kamuoyu koalisyon hükümetinde başbakan yardımcısı koltuğunun partiler arasında kıran kırana pazarlık konusu olacağı anlaşılınca, bakan olması bekleniyor. Bu süreçte bir gerçek daha ortaya çıktı ki, Rize ve Giresunlu bakanlar Trabzon’a sıcak bakmadığıdır.

HİLTON’UN ÖNÜNÜ AÇIN!

İşadamı Erol Tuna Hilton Oteli’ni Akçaabat’ın Söğütlü Beldesinde deniz kenarına kurdu, hizmete açmak için zaman gözlüyor.

Bir yandan da Tuna’nın Hilton Otel’i önündeki kayık damlarının kendisine söz verildiği halde otelin bitim tarihine kadar kaldırılmadığı için otelin hizmete giriş tarihi de engellenmiş oluyor. Erol Tuna’ya kayık damını kaldırmayı hangi belediye başkanı söz vermişti.

Söğütlü’nün son Başkanı Metin Bey mi Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen mi? Kim hangi belediye başkanı bu sözü vermiş olursa olsun, şu an yetki ve sorumluluk Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’de, Hilton’un önünü Türkmen’in açması lazım.

OYUMUZ NEDEN DÜŞTÜ

Genel seçimden sonra Trabzon AK Parti içinde tartışma konusu olan geçen seçime göre partinin oylarının bu seçimde düşmesine ne sebep oldu sorusunun yanıtını bulmak için parti yetkilileri birbirini yiyor.

Teşkilat Büyükşehir oylarımızın düşmesine engel oldu derken Büyükşehir ise oy kazandırdık oy kaybettirmedik iddiasında bulunuyor.

AK Parti aşağı yukarı Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi oy kaybetti, bu modaya Trabzon’da uydu. Son bir buçuk yıl hükümetten hiçbir destek görmeyen Trabzon halkının bu tepkisi doğal değil mi? AK Partililer neden oyumuz düştü sorusunu kendi aralarında tartışacağına vatandaşa sorsunlar en doğru yanıtı alacaklardır.

TAYYİP BEY ÇOK SABIRSIZ!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan muhalefet partilerine çok sert çıkarak, koalisyon hükümeti kurulmasına ağır şartlar ileri sürmeleri yüzünden onları erken seçimle tehdit ediyor.

Bu durumda erken seçimi ölüm vuruşu gibi göstermek Cumhurbaşkanı’na mı düşer. Başbakan Ahmet Davutoğlu’da muhalefete gerekli mesajı veriyor zaman zaman, onlara seçimin açık ara birinci partisi AK Parti olduğunu, koalisyonu AK Parti’nin kurması gerektiğini söylüyor.

Cumhurbaşkanı’nın söylemesine gerek yok diyeceğiz ama Tayyip Bey’i frenleyecek babayiğide aşk olsun diyoruz.

BİR DÖNEME DAMGA VURDULAR

Geride bıraktığımız hafta içinde 91 yaşında vefat eden Türk siyasetinin duayeni Süleyman Demirel’in ardından 70 ve 80’li yılların unutulmaz dörtlü siyasi liderinden hiçbiri hayatta kalmadı. Hepsi de ebediyete gittiler.

Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve Alpaslan Türkeş dönemlerinin önemli liderleri idi. Onlar iletişim teknolojisinin kıt kanaat imkânlarla mücadele verdiği dönemlerde siyaset yaptılar, topluma örnek oldular.

Bu merhum dörtlü seçim dönemlerinde TRT ekranlarında bir kereye mahsus olmak üzere bile olsa her seçim dönemi topluca ekrana çıkar, siyasi görüşlerini açıklar, yapacaklarını vaat ederlerdi. Onlardan sonra gelenler ekranlarda tartışmasını bile beceremediler. Şimdikiler ise ekrana çıkıp tartışmayı kibir yapıyorlar. Türk siyaseti iyiye mi kötüye mi gidiyor siz karar verin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler