Anahtar Deliği - Albayrak ve Günnar fotoğrafındaki detay! - 21.08.2022

Zafer partisi umut vermedi! Cora rüştünü ispat etti! CHP’li meclis üyeleri ile ayaküstü! Kurt yeniden başkan, Kavaklı sahası neden bu halde?

Anahtar Deliği - Albayrak ve Günnar fotoğrafındaki detay! - 21.08.2022

ZAFER PARTİSİ UMUT VERMEDİ!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın basın toplantısını takip ettik. Yumuşak bir üslupla başlayan konuşması gittikçe sertleşti. Gündeminde mülteci sorunu hedefinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vardı. Eleştirilerini yüksek perdeden dile getirdi. Ardından Trabzonspor müzesine kısa bir ziyaret gerçekleştirdi. Kendisi Fenerbahçeli olan Özdağ, burada espriler yaparak gülüşmelere neden oldu. Parti binasının açılışının ardından Atatürk Köşkü ve Trabzon Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti. Öğleden sonrada Rize’ye hareket etti. Özdağ, mülteci sorununu sert ve kararlı bir üslupla dile getirerek belli bir kitlenin beğenisini kazandı. Fakat Zafer Partisi gerek teşkilatlanma gerekse de belli konuların dışında halka bir şey vaat edememe yüzünden kısır bir döngü içinde yuvarlanıp gidereceğe benziyor. Ekonomik gücü olmayan Parti’nin kurumsallaşmadan çok uzak olduğunu da belirtmek gerek. Zafer Parti’si bu anlayış ile giderse kısa bir süre sonra tarihte ismi bile anılmayacağa benziyor.

CORA RÜŞTÜNÜ ISPAT ETTİ!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Yomra Sahasında kaleye geçerek iyi bir kaleci olduğunu gözler önüne serdi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Yomra’daki ziyaretlerinde kendisinin de öncülüğünü yaptığı spor tesisinde yapılan soyunma kabinleri ve sahayı inceledi. Milletvekili Cora sahada bulunan sporcularla sohbet etti. Sohbetin ardından şut çalışan gencin karşısında kaleye geçen Milletvekili Cora, çekilen şutların hepsini kurtararak gole geçit vermedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Futbol Takımı’nın da kaleci olan Salih Cora, yaptığı bu kurtarışlarla rüştünü ispat etti. Cora’nın kurtarışlarının izleyen vatandaşlar, filelerle buluşmayan her şut sonrası alkışlarını esirgemediler.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ İLE AYAKÜSTÜ!

Ortahisar Belediyesinin CHP’li meclis üyeleri Cüneyt Zorlu, Oktay Söğüt ve eski il yöneticilerinden Ali Ayvaz ile Uzun Sokak’ta bir çay ocağında oturup sohbet ettik. Trabzon siyaseti üzerine lafladık. Trabzon’da halkın ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını, kendilerine vatandaştan sürekli talep ve şikâyetler geldiğini dile getirdiler. Ülkenin içinde bulunduğu durumun çok vahim olduğunu, bu iktidarla bir dönem daha devam edilmesi durumunda Türkiye’nin önünün karanlık olduğu vurgusunu yaptılar, endişelerini dile getirdiler. Belediye meclisi ile ilgili de konuştuk. Karalayıcı değil teşvik edici, uyarıcı bir tarz ile icraatın başındakilere yaklaştıklarını ifade ettiler. Siyasetin sonunda vatandaş bundan bir yarar sağlayamıyorsa ve konfor artmıyorsa gereksiz bir iş olduğunu belirttiler. Bu yüzden yapıcı eleştirilerle uyumlu, seviyeli, samimi ve sonuç getiren bir siyaset şekli en büyük hassasiyetimizdir ifadelerini kullandılar.

KURT YENİDEN BAŞKAN

Uzun yıllar Trabzon futboluna hizmet veren ve Trabzon Futbol İl Tertip Komitesi Başkanlığı görevini sürdüren Zeki Kurt, yeniden Trabzon Futbol İl Temsilcisi oldu. Geçtiğimiz günlerde futbol kulüplerinin katılımı ile yapılan seçimde bütün üyelerin desteğini arakasına alan Kurt, yeni dönemde de hizmetlerini sürdürecek. Zeki Kurt’a başarılar diliyoruz.

KAVAKLI SAHASI NEDEN BU HALDE?

Akçaabat ilçesi Kavaklı Mahallesi sınırlarında bulunan dolgu alanı üzerine inşa edilmiş futbol sahasının bakım ve onarımının gerçekleşmesini isteyen mahalle sakinleri, konuyu bizlerle paylaştılar. Mahalle sakinleri şu görüşleri dile getirdiler;

“Bu dolgu sahası dönemin belde belediye başkanları merhum Halil İbrahim Dervişoğlu ve merhum Mahmut Cihan tarafından belde belediyesi tarafından doldurulmuştur. Futbol sahası Dervişoğlu tarafından o günün mevcut şartlarına göre gençlerin futbol oynamaları için yaptırılmıştır. Futbol sahasının tel örgüleri, aydınlatmaları, kale direkleri ve zemini kısıtlı imkânlar doğrultusunda yaptırılmıştır. 2014 seçimleri ile kapatılan belde belediyesi mahalleye dönüşmüştür. Mahalle muhtarlığı tarafından bu saha ve dolgu alanının bakım ve onarım çalışmaları için Trabzon Büyükşehir ve Akçaabat Belediyesine defalarca yazılı ve sözlü müracaatlarımız olmuştur. En son 2022 yılında sahasının zemini ve çevresi ile ilgili Akçaabat Belediyesi bir çalışma başlatmıştı. Bizler de çok sevinmiş ve sosyal medyadan teşekkür etmiştik. Ancak yapılan saha çalışmasında halıların düzensiz ve çok parçalı olduğu, keçe serilmediğini gördük. Yaptırdığımız incelemeler sonucunda saha zemininin bu haliyle insan sağlığını tehdit ettiği her türlü sakatlığın yaşanabileceği kanaatine vardık. Yetkililerden ricamız bu sahanın insan sağlığına elverişli hale getirilmesi ve gençlerin hizmetine sunulmasıdır.”

ALBAYRAK VE GÜNNAR FOTOĞRAFINDAKİ DETAY!

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın babası Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak’ı ziyaret etti. Yaz aylarında vaktinin büyük bir bölümünü Çaykara ilçesine bağlı Parma Yaylası’nda geçiren Sadık Albayrak, Günnar’ı evinde misafir etti. İkili uzun süre sohbet etti. Sohbetin ardından Nazım Hikmet’in, ‘DAVET’ isimli şiirinin yazılı olduğu tabela önünde objektiflere poz verdiler. Dünya görüşleri Nazım Hikmet ile ters kutuplarda olan Albayrak ve Günnar’ın bu fotoğrafı dikkatlerden kaçmadı.

İsterseniz Nazım Hikmet’in bu güzel ve anlamlı şiirini hatırlayalım!

DAVET

Dörtnala gelip Uzak Asya'dan

Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan

bu memleket, bizim.

Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak

ve ipek bir halıya benziyen toprak,

bu cehennem, bu cennet bizim.

Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,

yok edin insanın insana kulluğunu,

bu dâvet bizim....

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür

ve bir orman gibi kardeşçesine,

bu hasret bizim...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler