Anahtar Deliği - Sivrisinekler yok edilsin! - 21.07.2022

1461 Trabzon mağdur edildi, Sorunlar kahvaltı masasında konuşuluyor! Kaliteli bir müdürümüz var! İş insanları toplu bilet satın aldı mı? Selahaddin Çebi neden öfkelendi?

Anahtar Deliği - Sivrisinekler yok edilsin! - 21.07.2022

SİVRİSİNEKLER YOK EDİLSİN!

Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek, karasinek gibi kent zararlılarıyla mücadeleye yönelik ilaçlama çalışmalarına başlanmaması halkın tepkisini çekti. Daha önceden, İlçe Belediyelerin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında boş arsa, park, piknik alanı, dere yatağı, mazgal ve üzeri açık her türlü su birikintisi ilaçlanıyordu. Çalışmalarda çevre sağlığına yan etkisi bulunmayan biyolojik ilaçlar kullanılıyordu. Fakat bu yaz bu ilaçlamalar yapıldı mı yoksa yoksa yapılacak mı, vatandaşlar merak ediyor. Özellikle akşam saatlerinde vatandaşlar sinekler yüzünden evde oturmaz hale geldiklerini, bir an önce belediyenin ilaçlama çalışmalarını başlatması gerektiği belirttiler.

1461 TRABZON MAĞDUR EDİLDİ

1461 Trabzon 27 Ağustos’ta başlayacak olan Lig öncesinde müsabaka sahasının bakımda olması dolaysıyla 8’inci haftaya kadar, karşılaşmalarını dış sahada oynamak zorunda kalacak. Peki neden? Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ihmali ve vurdumduymazlığı yüzünden. Son müsabakasını 5 Mayıs’ta Ortahisar Yavuz Selim Stadı’nda oynayan 1461 Trabzon FK, bundan sonra bu sahayı bir daha kullanmadı. İl Müdürlüğü 6 Mayıs’ta bakım onarım çalışmalarına başlamak zorunda idi. Fakat öyle yapmadı. Tam 1,5 ay bekledi. Hal böyle olunca da saha ligin başlamasına yetişmedi. Mevsim şartlarını hesaba katar isek futbol sahası Ekim sonu veya Aralık başında faaliyete geçecek. Tabi burada her şey belli bir disiplin içerisinde yapılırsa! Yazık, gerçekten yazık! Trabzon gibi bir spor kentinin her il müdürleri Trabzon dışından birisi olabilir. Fakat Gençlik Spor Müdürü kesinlikle Trabzonlu olmalıdır. Bu şehri tanımayan, spor kültürünü bilmeyen birini getirip te, sporun başına koyarsanız bu sorunlarla boğuşur durursunuz!

SORUNLAR KAHVALTI MASASINDA KONUŞULUYOR!

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelenk Sürmen güzel bir çalışma başlattı. Haftanın belirli günlerinde parti kadın kollarındaki yönetici arkadaşları ve kahvaltı sepetini yanına alan Sürmen, Trabzon’un ilçelerinde bulunan kadın esnafları ziyaret edip, sorunlarını kahvaltı masasında dinliyor. Samimi ve sıcak sohbetlerin gerçekleştirildiği kahvaltılardan kadın esnaflar çok memnun kalıyor.

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelenk Sürmen, “ toplumumda çalışan esnaf kadınlarımızı ziyaret ediyoruz. Her ailenin sabah kahvaltısına oturduğunda konuştuğu konuları, bizler aynı şekilde kadın esnaf ve çalışanlarımızla konuşuyoruz. Hem dertleşiyor, hem de sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda oldukça pozitif enerji alıyoruz. Bu tür çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

KALİTELİ BİR MÜDÜRÜMÜZ VAR!

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ile makamında sohbet ettik. Kendisi ile ilk kez bir araya geldik.

Gayet donanımlı ve konulara hakim olduğunu gördük. Yoğun bir tempoda çalışan Fettahoğlu, Trabzon’da yapacakları projeleri anlatırken oldukça heyecanlı ve kararlı bir duruş ortaya koyuyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde oldukça iyi bir beyin takımı oluşturmuş. Uyumlu ve disiplinli bir çalışma içinde olduklarını hemen fark edebiliyorsunuz. Okullardaki kütüphaneler ve binaların temizliği konusunda oldukça hassas. Bu konudan asla taviz vermiyor. Kaliteli, anlaşılır ve disiplinli eğitim konularına dikkat ediyor. Öğrenci ve aile diyaloglarının düzgünlüğü, olmazsa olmazlarından. Kendisiyle sohbet etmekten son derece keyif aldım. Uzun zamandır, Trabzon’da görev yapan en kaliteli bürokratlardan biriyle tanışmış olmanın mutluluğunu yaşadım. Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.

İŞ İNSANLARI TOPLU BİLET SATIN ALDI MI?

Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Rize Havalimanı ile ilgili olarak, değişik iddialar ortaya atılıyor. Olayın gerçek mi abartımı olduğunu açıkçası bilmiyoruz!

Bildiğimiz bir gerçek var oda havalimanında Araştırma Planlama ve Kordinasyon Şube Müdürlüğü olmadığı. Bu şubenin birçok görev tanımı var. Bu birimin görevlerinden biride havalimanının günlük, haftalık, aylık ve yıllık uçuş planları ile birlikte seyahat eden yolcu sayısı istatistik verilerini tutar. Bu verileri genel müdürlüğe rapor eder. Genel müdürlükte bu verileri istediği zaman kamuoyu ile paylaşır. Fakat biz bu bilgiler ulaşamadık! Hatta ortaya çok ilginç bir iddia atıldı. Türkiye’de muhalefet partilerinin bazı illere yapılan havalimanlarının yolcu sayısının düşük olmasını eleştirmesinden çekinen iktidarın, bazı iş insanlarına toplu halde uçak bileti aldırdığı yönünde. Tabi bu bize çok inandırıcı gelmedi! Fakat, ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali konuyu da rafa kaldırmadık. İlerleyen günlerde, bu iddiaların ne denli doğru olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.

SELAHADDİN ÇEBİ NEDEN ÖFKELENDİ?

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Trabzon’daki arap turistlere kentin ekonominse katkı sundukları için gül dağıtmıştı. Çebi’nin bu tavrı kamuoyunca da takdir görmüştü. Bu ziyaret esnasında parkta oturan iki kadına da gül uzatmıştı Çebi. Fakat kadınlar Çebi’nin arap turistlere değer vermesine tepki göstermişti. Olay basına yansıyınca konuyla ilgili çeşitli yorumlar yapıldı. Bu yorumlara sinirlenen Çebi, tepkisini sert bir üslupla dile getirdi. Sosyal medya hesaplarında Selahaddin Çebi, şu görüşlere yer verdi;

Sırtımızı dönüp gitmedik!

Sohbet ettik, hal hatır sorduk, gül verdik!

Sizin gibi yatırım düşmanı, sermaye düşmanı ,kalkınma düşmanı , misafir düşmanı ve ırkçı yaklaşımları ile topluma fesat karıştıran zihniyet cahillerinden, nezaket saygı öğrenecek değiliz!

Farklı bakış da olsa gül bizden,

Sevgi bizden,

Şefkat bizden..

Duran saat bile bu zihniyetten daha faydalı, günde iki kez doğruyu söyler! Bunlar ayarı bozuk saat gibiler günde hiç doğruları yok!

Turizm eleştirisinde bulunanlar aynı zamanda gelen turistlerden de rahatsızlar!

Nükleer santrallere karşılar, elektrik ihtiyacında dışa bağımlılığı eleştirenler, ne dediğini ne istediğini bilmeyen, insana yatırımı, insana değeri çok gören aciz zihniyetler!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler