Anahtar Deliği - Trabzonspor, neden taşınmazları üzerine almıyor? - 21.06.2022

Akyazı’da bulunan Milli Emlak’a ait olan 200 dönümlük arazi, öncelikle Trabzonspor’a devredilecekti. Trabzonspor bu alanla ilgili olarak cılızda olsa bazı temaslar gerçekleştirdi.

Anahtar Deliği - Trabzonspor, neden taşınmazları üzerine almıyor? - 21.06.2022

"PARTİ İÇİNDE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ!"

Dünkü AK Parti ile ilgili olarak yazdıklarımla alakalı olarak, Trabzon AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Numan Yardım aradı. Kendisi, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un daha önce planlanan program çerçevesinde, Trabzon’a geldiğini söyledi. Yavuz’un AK Parti’deki görevi gereği, Ordu da başlayan programını Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de tamamlayacağını dile getirdi. İl yönetim kuruluna da herhangi bir telkinlerinin olmadığını ifade etti. Numan Yardım, AK Parti il yönetim kurulu olarak, teşkilatlarda uyum içinde çalıştıklarını, zaman zaman parti içinde ufak tefek görüş ayrılıkları olsa da, bunları aile içinde çözdüklerini söyledi. Trabzon Milletvekilleri’nin Partinin verdiği görevler neticesinde başka illerde oldukları için Trabzon’daki programlara katılamadıklarını ifade etti. Sorumlu yayıncılık gereği, Numan Bey’in ifadelerini aynı şekilde sizlere aktarıyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Trabzonspor, neden taşınmazları üzerine almıyor?

Akyazı’da bulunan Milli Emlak’a ait olan 200 dönümlük arazi, öncelikle Trabzonspor’a devredilecekti. Trabzonspor bu alanla ilgili olarak cılızda olsa bazı temaslar gerçekleştirdi. Fakat milli emlak burayı, Trabzon Üniversitesi’ne devretti. Yine havaalanı altında bulunan futbol sahaları ile ilgili Trabzonspor’un ecrimisil hakkı olmasına rağmen bu sahaları da bünyesine katmadı. Bunun yanında Akyazı Spor Kompleksi’nin bulunduğu alanla ilgili olarak dolgu yapma hakkı Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, zamanında ruhsatlı bir şekilde Trabzonspor’a verilmişti. Doğal olarak devlet buraya bir Stat ve spor alanları yaptı. Trabzonpor, stadyumu devletten bir türlü alıp bünyesine katmak istemedi. Sebebine gelince ek bir mali külfetin altına girmek istemedi. Fakat Trabzonspor camiasının, Trabzonspor yönetiminde beklediği sadece saha başarısı değil. Bunun yanında imkân varken, bazı taşınmazları da bünyesine katması. Kulübün hem saha hemde kasada güçlü olması için bunun şart olduğu tartışma götürmez!

AKÇAY İSMİ ÖN PLANDA!

Trabzonspor’da günlerdir alt yapıda değişime gidileceği konuşuluyor. Bu değişim içinde iki teknik adamın ismi geçiyor. Biri Türk Milli Takım’da U15 Teknik Sorumlu Güngör Şahinkaya diğeri ise Mustafa Reşit Akçay. Aslına bakılırsa bu iki isim kantara konulduğunda Mustafa Reşit Akçay ismi ağır basıyor. Çünkü Akçay, futbolun her liginde her kategorisinde çalışmış bir isim. Trabzon’da yaşadığı ve uzun süre bu kentte yaşadığı için, bölge futbol ve futbolcu yapısını daha iyi biliyor. Tecrübe, bilgi ve birikim bakımından Şahinkaya’ya kıyasla aralarında geniş bir makas var. Tarz olarak ta Özkan Sümer ekolünün izlerini Akçay’da görmek mümkün. Bu yüzden Mustafa Reşit Akçay ismi, Trabzonspor alt yapısı için ön plana çıkıyor.

Çalışmaların eksiz devam etmesi için her türlü imkânı sağlanması konusunda elinde geleni yapıyor.

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ’Yİ GÜRDOĞAN’A SORDUK!

Trabzon İhracatçılar Birliği Başkan vekili aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Denetleme Kurulu üyesi Ahmet Hamdi Gürdoğan’a, Mehmet Büyükekşi’yi sorduk. Kendisiyle uzun yıllar Türkiye İhracatçılar Meclisinde çalışan Gürdoğan, ‘Mehmet Büyükekşi Türkiye’nin hatırı sayılır bir iş insanı. Birçok sektörde faaliyet gösteren şirketleri var. Çok disiplinli, hiyerarşiye dikkat eden otoriter bir kişiliği vardır. İşine kimseyi karıştırmayı pek sevmez. TFF’ de nasıl bir performans gösterecek. Bende herkes gibi izleyip göreceğim’ dedi.

SÜRMEN YALNIZ KALDI!

Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen TFF seçimleri öncesinde Mustafa Hacıkerimoğlu’na destek açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamayı yapmadan öncede Trabzonspor yönetim kurulu ile de istişarede bulunmuştu. Hatta yönetim kurulunun Hacıkerimoğlu TFF yönetin Kurulu’na alınmazsa seçimi boykot edeceğiz’ niyeti de vardı. Fakat ne oldu ise Ankara’da oldu. Ağaoğlu, Mustafa Hacıkerimoğlu ismi konusunda ısrarcı olmazken, TFF yönetim kuruluna Genel Sekreter Ömer Sağır, Müminhan Bilgin ve Zeyyat Kafkas’ı önerdi. Bu isimler Mehmet Büyükekşi tarafından kabul görmeyince son anda devreye Asbaşkanı Ertuğrul Doğan girdi. Doğan’da Büyükekşi’ye Yalçın Orhan’ın ismini verdi. Yalçın Orhan böylelikle yönetime girmiş oldu. Tabi olan da Divan Başkanı Ali Sürmen’e oldu. Bütün bu yaşananlardan habersiz habersiz olan Sürmen’nin lafı havada kalmış oldu. Hatta bazı söylentilere göre Ali Sürmen, seçimde oy bile kullanmadı.

TRABZON EKONOMİSİ CANLANACAK!

Trabzon’un turizmdeki en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Uzungöl de piyasa canlanacak. Suudi Arabistan’ın vatandaşlarına uyguladığı Türkiye’ye seyahat yasağını kaldırmasının ardından, başta Uzungöl’deki turizmciler olmak üzere, Trabzonlu esnaflar büyük sevinç yaşadı. Suudi turistlerin doğası ve iklimi nedeniyle en çok tercih ettiği il olan Trabzon’a, akın etmesi bekleniyor. Trabzon ekonomisine ciddi dövizler bırakan Arapların, önümüzdeki haftadan itibaren Trabzon’a gelmeye başlayacakları belirtildi.

1461 TRABZON GENÇLERE YATIRIM YAPIYOR!

Geçtiğimiz hafta 1461 Trabzon FK, 2022-2023 Futbol Sezonu Futbol Okulları projesini hayata geçirdi. Tesis bakımından Trabzonspor’dan sonra en güzel sahalara sahip olan kulüp, 1461 Trabzon FK olduğu herkesçe biliniyor. Sporcuların ulaşımı için geniş bir güzergâhta servis imkânı sunan 1461 Trabzon Futbol Kulübü’ne bir hafta içinde 100’e yakın sporcunun kayıt yaptığı öğrenildi. 2011 ile 2016 yaş grubu arası sporculara hafta sonu eğitim verecek olan 1461 Trabzon FK’da tecrübeli erkek ve kadın antrenörler görev yapıyor. Kulübün Futbol Şube Sorumlusu Semih Hekimoğlu da, organizasyonu yakından takip ederek, çalışmaların aksamadan devam etmesi için her türlü imkânı sağlıyor.

AĞAOĞLU VE DOĞAN’A ULAŞILAMIYOR!

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkanı Ertuğrul Doğan, kayıplara karıştı. Trabzonspor’da bilgi kirliliğinin en çok yaşandığı süreç olarak bilinen transfer döneminde, kulübün bu iki önemli isminin telefonlarına cevap vermemesi kafalarda sor işareti yaratıyor. Trabzonspor Kulübüne yapılacak transferlerle alakalı olarak kamuoyunu en yetkili ağızlardan yapılacak olan açıklamalara göre bilgilendirmek isteyen basın mensupları, Trabzonspor’da sorularına yanıt verecek muhatap bulamıyor. Konuyla ilgili olarak serzenişte bulunan medya mensupları, ‘Taraftarların Trabzonsporla ilgili olarak sağlıklı bilgi almaya ihtiyacı var. Mevcut yönetim kurulu üyelerine sorduğumuz birçok soru, yanıtsız kalıyor. Başkan ve asbaşkan dışında net bilgi alacağımız kişiler yok. Ne olduysa Trabzonspor şampiyon olduktan sonra oldu. Her halde Ağaoğlu ve Doğan rehavet uykusundan uyanamadılar’ şeklinde eleştirilerini dile getiriyorlar.

HAZIRLAYAN: Atakan KADIOĞLU

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler