Anahtar Deliği - Özdağ’ın ziyaret programın da ne var? - 19.08.2022

Trabzon turizm müdürü gitmek mi istiyor? Cora’nın otostop anısı! Adıgüzel başkanlık koltuğunda, Ayvazoğlu balıkçılara ne söz verdi? Esnafı da Erdoğan mı denetleyecek?

Anahtar Deliği - Özdağ’ın ziyaret programın da ne var? - 19.08.2022

ÖZDAĞ’IN ZİYARET PROGRAMIN DA NE VAR?


Zafer PartsiGenel Başkanı Ümit Özdağ, Giresun programını tamamladıktan sonra gece saatlerinde Trabzon’a gelecek. Trabzon İl Teşkilatı tarafında Beşikdüzü il sınırında karşılanacak olan Özdağ, sonrasında haber61’in canlı yayın konuğu olacak. Cumartesi günü sabah kahvaltısında basın ile buluşacak olan Ümit Özdağ, Trabzonpor müzesini ziyaret ettikten sonra parti binasının açılışını gerçekleştirecek. Atatürk Köşkü, Şehit Aileleri Derneği, Eren Bülbül ve Özkan Sümer’in kabirlerini ziyaret edecek olan Özdağ, Trabzon Programını tamamlamış olacak.

TRABZON TURİZM MÜDÜRÜ GİTMEK Mİ İSTİYOR?


Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Aydoğan ortalıkta gözükmüyor! Trabzon’a tayin edilmesi ile birlikte tartışmaların odağı haline gelen Aydoğan, uzun süre Trabzon’un en önemli etkinliklerinin hiçbirinde yer almadı. En son Trabzon’un Fethi’nin 651. yıl dönümünde Maraş Caddesi’nde yapılan fetih yürüyüşünde arka sıralarda görüntülenen Aydoğan’ın, basından ve insanlardan uzak durduğu gözlemleniyor. Bazı iddialara göre Aydoğan’ın Trabzon’da huzursuz olduğu, Ankara’daki görevine dönmek istediği yönünde. Tabii ki bu iddiayı kendisine sormak istedik, fakat kimsenin telefonlarına çıkmadığı için bu haliyle dile getirmek zorunda kaldık. Son yılların en büyük turizm patlamasını yaşayan Trabzon’da gündemin en ciddi sorularına muhatap olacak olan bir İl Müdürü’nün basından ve toplumdan bu kadar kopuk olması kafalarda soru işaretleri oluşturmaya başladı! Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un Tamer Erdoğan ile ilgili kararını yeniden gözden geçirmesini arzu ediyoruz. Trabzon’da son üç yılda Kültür ve Turizm İl Müdürü konusu hep sorun oldu. Tamer Erdoğan da bu sorunun son halkası gibi gözüküyor. Erkenden önlem almak iyidir!

CORA’NIN OTOSTOP ANISI!


AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye’nin değişik illerinden otostop yaparak, Türkiye’yi gezen üniversiteli gençlerle Maçka’da sohbet etti. Onlara telefon numarasını verdi. İstedikleri zaman kendisi arayabileceklerini ifade etti. Gençleri görünce de başında geçen ilginç bir olayı onlarla paylaştı. Cora, “Milletvekili olmadan önce, avukatlık yaptığım dönemde Sürmene’den duruşmadan çıkıp Trabzon istikametine doğru aracımla ilerlerken yolda iki tane üniversitesi öğrencisi aracımı durdurdu. Ben de kendilerini aracıma aldım. Yolda giderken sohbet ettik. Kendilerinin bir sorunu olup olmadığını sordum. Onlar da sorunlarını dile getirmeye başladılar. Trabzon’da kalacak bir yerleri olmadığını ve buldukları evlerin de çok pahalı olduğunu söylediler. Ben de kendilerine bu konuda yardımcı oldum. Aradan yıllar geçti, milletvekili oldum. Mecliste bir gün sosyal medyada dolaşırken bir paylaşım gördüm. ‘Bizi yıllar önce aracına alarak şehir merkezine kadar götüren, kira sorunumuzu çözen, hiç tanımadığı halde bize abilik büyüklük yapan bu kişi milletvekili olmuş çok sevindim’ şeklinde sosyal medyada paylaşım yapmışlar” ifadelerini kullandı.

ADIGÜZEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNDA


Trabzon’un son dönemde dikkat çeken iş insanlarından Ömer Faruk Adıgüzel, aynı zamanda hem spor hem de siyaset alanında yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çekiyor. Genç yaşına rağmen akaryakıt ve turizm işletmeciliği alanında önemli işlere imza atan Adıgüzel, Esiroğlu Gençlikspor’un da Başkanlığını yürütüyor. Mütevazı ve hayırseverliği ile Maçka’da çok sevilen bir isim olan Adıgüzel, genç bir siyasetçi olmasına rağmen halkın gönlünü kazanmış durumda. AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Ömer Faruk Adıgüzel, izne çıkan mevcut Başkan Koray Koçhan’ın yerine Belediye Başkanlığı’na vekâlet ediyor.

AYVAZOĞLU BALIKÇILARA NE SÖZ VERDİ?


AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Beşirli Çınaraltı Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatifi’ni ziyaret etti. Ayvazoğlu burada bulunan kooperatif üyelerinin sorunlarını dinledi. Mevcut bulundukları geçici limanda, ciddi sorunlar yaşadıklarını ifade eden balıkçılar, “Eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu zamanında bizlere Gülcemal Projesi içinde yer vereceklerini söylediler. Kayıklarımız suda çürümeye yüz tuttu. Karaya çektiğimizde sürekli hırsızlık olayı ile karşı karşıya kalıyoruz. Güvenlik kameralarımızı elektrik olmadığı için çalıştıramıyoruz. Bunun yanında geçici limanın ağzı çok dar. Liman içinde kum birikmesi olduğu için kayıklarımızın motorları bozuluyor. Birçok üyemiz kayıklarını köylerine taşımak zorunda kaldılar. Gülcemal Projesi içinde bizlere yer verilmesi, Akyazı ve Yıldızlı Su Ürünleri Kooperatiflerinin bu alana gelmesine neden olacak. Böylelikle üç kooperatife üye 400 kişinin sorunu çözülmüş olacak” dediler.
Balıkçıların sorunlarını dinleyen Ayvazoğlu ise Gülcemal Projesi için ödenek bulma aşamasında olduklarını, ödenek bulunur bulunmaz projenin hayata geçirileceğini ifade etti.

ESNAFI DA ERDOĞAN MI DENETLEYECEK?


AK Parti eski Trabzon Milletvekili Asım Aykan, yaptığı açıklamada, turizm kenti Trabzon’da herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Aykan, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında zabıtaları göreve çağırdı. İşte Aykan’ın mesajı;
“Turizm kenti Trabzon deyince herkesin sorumluk alması gerekir.
Yerli ve yabancı herkesin aldığı malın fiyatını bilme hakkı var.
Bazı esnaf kardeşlerimiz maalesef bu konuda ihmal davranıyorlar.
Gerekli takip ve uyarıyı yapmak ZABITANIN asli görevidir.
Bunun için de kimsedan talimat almasına gerek yoktur.
Bu ülkede Cumhurbaşkanımızın gözlerinin kenarının hep şiş olması yetmez. Her sorumlunun gözlerinin kenarı şiş olmalıdır.
Herkesin sorumluluğunu bi hakkın kuşanması gerekir. Bazı insanlar ‘Bana ne’ hastalığına yakalanmışsa durum vahim demektir. Çünkü ‘Parça bütünün habercisidir.’ Hiçbir şey önemsiz değildir. Parmak kangrense kesilir. Aksi halde kol ve vücut gider. Rehavetin idarede yeri yoktur. Olamaz da.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler