Anahtar Deliği 19.05.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar

Anahtar Deliği 19.05.2021

Taflan’dan Cimer’e yazı

Hükümetin açıkladığı esnafa destek paketinde inşaat sektörü ve emlak danışmanlığı sektörünün yer almaması üzerine Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan CİMER’e yazı yazdı.

Taflan ilgili meslek gruplarının da destek kapsamına alınması gerektiğini dile getirdi. CİMER’e yazılan yazı odaya kayıtlı olanlara da mesaj yoluyla gönderilerek bilgilendirme yapıldı.

CİMER’e yapılan başvuruda şu ifadelere yer verildi;

Pandemi sebebiyle islerinde mağduriyet yasayan esnaflara iki grup halinde destek verilmesi esnaf camiasını bir nebzede olsa rahatlatmasını sağlayacaktır. Ancak pandemi döneminde mücbir sebepler kapsamına alınmayan ve esnafa destek paketinde de her iki grupta da bulunmayan inşaat sektörü ve emlak danışmanlığı mesleği mensubu meslektaşlarımız tarafından üzüntü yaratmıştır. Tam kapanma döneminde faaliyetlerde bulunamayan, her turlu yasal yükümlülüğünü yerine getirerek esnaf odalarına kayıtlı esnaflarımızın da esnafa destek paketi kapsamına alınması esnaf arasındaki eşitsizliği gidereceği gibi uzun suredir mağduriyet yaşayan esnaflarımızı bir nebzede olsa rahatlatacağı kanaatindeyiz. Mağdur olan esnaflarımızındı göz önünde bulundurulması hususunun dikkate alınmasını saygılarımızla arz ederiz.

**

Sörloth’a hücum!

Trabzonspor’da geçen yıl gol kralı olarak Leipzig’e transfer olan Alexander Sörloth, yerini dolduracak bir golcü bulunamayınca mumla aranmıştı.

Sezonun sona erdiği Gençlerbirliği maçının ardından Başkan Ahmet Ağaoğlu, Sörloth’a açık kapı bırakınca olanlar oldu.

Önce transfer iddiaları alıp başını gitti, sonra da taraftar harekete geçti.

Üstüne bir de Abdullah Avcı “Sörloth keşke olsa” deyince işler çığrından çıktı.

Sörloth’un Instagram hesanından paylaştığı son gönderisine yapılan yorum sayısı 200 bini geçti!

Norveçli futbolcunun paylaşımlarındaki ortalama yorum sayısı bin civarı olduğunu düşününce Trabzonsporlu taraftarların ilgisini rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Sörloth’un Leipzig’den ayrılmak üzere olduğu bir gerçek.

Ancak Trabzonspor’un maddi durumu da ortada.

Norveçli golcü şuanda takımında 4.5 Milyon Euro civarı bir yıllık kazanç elde ediyor. Vergiler de hesaplandığında Sörloth’un cebine giren rakam net olarak 3 Milyon Euro civarı oluyor.

Hal böyleyken ve Leipzig’in de bu futbolcuya büyük bir yatırım yaptığını düşünürsek Trabzonspor’un onu alma ihtimali yok denecek kadar az.

Bu nedenle çok fazla ümitlenip sonra da üzülmemekte fayda var.

Bizim düşüncemizi sorarsanız, Biz de Avcı ve Ağaoğlu ile aynı noktadayız; Keşke olsa ama şartlar malum…

**

Çebi’den Tarım’a ziyaret

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin adresi dün MHP İl Başkanlığı oldu.

Çebİ ve ekibi Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ı ziyaretine gitti.

Çebi, Tarım ile sohbet gerçekleştirirken görüş alışverişlerinde bulunuldu. Görüşme sonrası Tarım yaptığı açıklamada Ak Parti Ortahisar ilçe Başkanı Sayın Selahattin Çebi ve yönetim kurulu ziyaretimize gelmişlerdir. Devlet dolu sohbetimizden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

**

Aman dikkat o gölleri de bitirmeyelim

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız Trabzon’a turizmine katkı için bölgeye 8 adet yapay göl yapılacağını bildirdi.

Yıldız fotoğraflarıyla birlikte paylaşarak ilk yapay gölün Hırsafa Yaylası’na yapılduğını duyurdu.

Görüntü gerçekten muhteşem.

Adının yapay olduğuna bakmayın görüntüsüyle şuan şehirdeki adı doğal olanlardan daha doğal bir görünüme sahip.

Trabzon’a kazandırılan bu güzelliklerin gelecekte turizm adı altında mahfedilmemesi en büyük arzumuz.

Turizm diye diye elimizdeki doğallığı kaybettikten sonra ahlanıp vahlanmanın bir faydası olmuyor.

Örneklerini bildiğimiz için ister istemez korkuyoruz…

**

DEVA Partisi’nden esnaf ziyareti

Deva Partisi Ortahisar ilçe başkanı Ahmet Tarık Şanlı beraberinde ki il ve ilçe yöneticileri ile Beşirli mahallesindeki esnafları ziyaret etti.

Esnafın sorunlarını dinlediler, projelerini anlattılar.

Esnaf dertli DEVA bizin diyen Ortahisar ilçe başkanı Ahmet Tarık Şanlı ''Esnafımız oldukça dertli kime bir dokunup selam versek bin şikayet işitiyoruz.Pandeminin getirdiği zorluklar mı dersiniz artan fiyatlar mı dersiniz,gelmeyen,alınamayan destekler mi dersiniz anlat anlat bitmiyor'' ifadelerini kullandı.

Seçim süreci olmadan tüm partiler sokağa inmiş ve vatandaşla birebir irtibat halinde olması gibi bir gelenek oluştu. İktidarı muhalefeti bir yarış içerisinde. Bu durum en kısa zamanda vatandaşın lehine sonuçlar getirir diye düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler