Anahtar Deliği 19.02.2020

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 19.02.2020

"YAHU SİZ GİZLİ TEZGAH MI KURUYORSUNUZ?" DİYEMEDİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Trabzonspor ile alakalı sözleri, imaları Trabzonspor’un başarısına gölge düşüremedi. Bunu net bir şekilde ortaya koyalım! Siyasetçilerin söylemleri Trabzonspor’a leke süremeyecek. Herkes bir şekilde siyasi manevra yapıyor buna Trabzonspor’u alet edenleri kınıyoruz. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe’nin eski başkan vekiliydi.

Çok değil daha aylar önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile MHK Başkanı Zekeriye Alp, gizli bir toplantı yaptıkları skandalı ortaya çıktı. Bu skandalı siyasetçiler neden görmezden geldi? Neden o zaman çıkıp, “Yahu siz gizli tezgah mı kuruyorsunuz?” diyemedi.

Hadi bunları göremeyenler, maç önceleri ve sonraları yaşananlardan da mı habersizler.

Trabzonspor’a verilen abuk sabuk kırmızı kartlardan da mı?

Trabzonspor, hem sahada hem diğer konularda diğer kulüplerden çok daha azimli ve çalışken. Kimse neden bunları görmez. Mesela forma satışında neredeyse oyuncularının maaşlarının yarısını karşılayacak şekilde bir başarı gösterdiler.

E transferlerde asla taviz vermediler.

Menajerlere kulübü peşkeş çektirtmediler.

Yüksek giderli oyunculardan kurtulup, daha uygun ama takıma ciddi katkılar veren oyuncular aldılar.
 

FENERBAHÇE DEĞİLDE NEDEN TRABZONSPOR?

Yakın tarihimizde spora siyaset bulaştırıp Trabzonspor’un hakkının yendiği dönemler sıkça oldu! AK Parti de bu hatayı zamanında yaptı. Şimdi İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener, çok büyük bir gaf yapmıştır bize göre… Daha geçtiğimiz günlerde Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın Fenerbahçe’yi iki hayati konuda destek verdiği, sorununu çözdüğünü Rıdvan Dilmen canlı yayında açıkladı. Sayın Meral Akşener dün neden, “Fenerbahçe’ye bunu nasıl yaptın? Neden yaptın?” Diye sormadı da Trabzonspor’u hedef gösterdi? E buna karşılık Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Trabzonspor’a geçmişte büyük destekleri olan bakanlığı döneminde büyük katkısı olduğunu bildiğimiz bir isimdir. O bile Meral Akşener’in sözlerine, ‘Bunda yanlışlık’ var dememiş, hak vermiştir. Bu da Trabzonspor’da Trabzon’da sevenlerini üzmüştür. Diğer taraftan, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ten bir mesaj beklenirken, sevenleri hayal kırıklığı yaşadılar. Ünal Karaman krizinde daha birinci dakikasında mesajlar yayınlayan Hüseyin Örs neden sus pus!

Sadece GİK Üyesi Şükrü Kuleyn ve İYİ Parti’nin Trabzon’daki tek belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan tepki geldi. “Bizim Tarafımız Trabzonspor” dediler. İstifa edecekler mi? sorusu gündeme geldi. Yakında bu da netleşir.

Son olarak Meral Akşener’e soruyoruz; “ Fenerbahçe’nin küme düşme hattındaki Ankaragücü’ne hakem desteğine rağmen mağlup olmasının siyasetle ne ilgisi var? “
 

AK PARTİ’DEN MERAL AKŞENER’İN SÖZLERİNE NASIL TEPKİ GELDİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözlerine AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, şu mesajla yanıt verdi;

“Yıl 2013: Faizler ve enflasyon tek haneli rakamlarda, IMF’ye borç sıfırlanmış. Sonuç; Gezi Olayları..

Küresel bütün operasyonlara rağmen; faiz ve enflasyon tekrar düşüyor, 1.7 Milyar TL cari fazlayla 2019 yılı kapatılıyor..

Şimdi ise geçmiş oyunlara benzer ses Meral Akşener’den geliyor..”

Diğer taraftan AK Parti Trabzon İl Başkan yardımcısı Halilibrahim Demirtaş da sert göndermede bulundu.

Şunları kaydetti;

“HDPKK destekçisi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un ağzı ile hareket edip, Trabzonspor düşmanlığı yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tüm temiz futbol ve temiz toplum sevdalıları ile Trabzonspor tribünlerinden hak ettiği dersi alacaktır! Şehrimizin evladı, gururumuz, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ı karalayabilmek için Trabzonspor düşmanlarının 'İP'ine sarılan Akşener, bir kez daha baltayı taşa vurmuştur! Kendileri ve kankaları Ali Koç, ne yaparlarsa yapsınlar, Trabzonspor'un, anaların sütü gibi ak şampiyonluğuna mani olamayacak ve gölge düşüremeyeceklerdir.”
 

TABAKHANE KÖPRÜSÜNE VERİLEN MAHKEME KARARI YOK MU SAYILDI?

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Tabakhane Vadisi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yol inşaatının yaklaşık 2 bin yıllık Roma dönemine ait tarihi Tabakhane Köprüsü’ne verdiği hasar hukuk kararına rağmen engellenemedi. Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, ”Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi ama yol bitti, kotlar yükseldi. Hukuk uygulamanın gerisinden geldi” dedi.

Hukuk sistemini şubelerde çalıştırmadıklarını kaydeden Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, “Genel merkezin talimatı bu yöndedir. Çalıştırılacaksa konuyu genel merkeze iletiyoruz genel merkezimiz hukuk sistemini çalıştırıyor. Tabakhane Yolu ve köprüsü ile ilgili durumu Genel merkezimiz dile getirdi. Tabakhane Yolu ve köprü için mahkemeye gidildi. Yapımı 2. Yüzyıla kadar giden Tabakhane köprümüzün başlangıç ayağında tünel açılması söz konusu olmuştu. Belediyelerle defalarca yazışmalar yaptık. Yetersiz kalınca genel merkez mahkemeye gitti. Hukuk uygulamanın gerisinden geldiği için tünel bitti ama yol için yürütmeyi durdurma kararı alındı sonra da yol iptal oldu. Fakat şu anda yolun inşaatı bitti, kotlar yükseldi. Yanında ticaret alanları oluşturuldu. Bundan sonra hukuki süreç nasıl işleyecek bilmiyorum” dedi.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde, 2 bin yıllık tarihi geçmişi olan yaklaşık 200 metre uzunluğunda, 4 ila 4,5 metre genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde ve kesme taştan yapıldığı belirlenen menfezin de ortaya çıkarıldığı Tabakhane Vadisi’ndeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yol inşaatının Roma dönemine ait tarihi Tabakhane Köprüsü’ne hasar verdiği belirlenmişti. Konuyu yargıya taşıyan Mimarlar Odası Genel Merkezi’nin başvurusu üzerine, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi alanda bilirkişi keşfi yaptırmış, hazırlanan raporda; yol inşaatının ulaşım planlaması yönünden teknik ve nesnel gerekçelere dayandırılmadığı belirtilerek, yol projesinin koruma mevzuatı ve yaklaşımlarına, imar mevzuatına, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğuna yer verilmişti. Mahkeme kararına rağmen yolun inşaatının bitirilmesi dikkat çekici bulunurken, Türkiye’de hukuk kararlarının uygulamanın gerisinde kalarak nasıl hiçe sayıldığı da bir kez daha görülmüş oldu.
 

HANIMEFENDİ PARAYLA HAYVAN ALMAYA KARIŞIYIZ DEDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu, eşini yalnız bırakmıyor.

Hem sahada hem sosyal medyada…

Bazen Başkan Zorluoğlu’na gelen yorumlara bile cevap veriyor. Hanımefendi Başkanın esnaf ziyaretlerine de arada bir katılıyor. Kimi zaman ilçelerdeki ziyaretlerini kaçırmıyor. Şehirde dolaşıyor. Trabzon’da yaşıyor.

Son sosyal medya mesajında yine başkana gelen bir yorumu cevapladı.

Başkan kedisini kucağına aldığı fotoğrafına, “Başta kendi kedim Kadam olmak üzere tüm kedilerin #DünyaKedilerGünü’nü kutlarım. “ diyerek not düştü.

Buna karşılık başkana Sinem adlı bir kadın takipçisi, “Başkanım o cins kedileri sahiplenme yoluyla edinmek pek mümkün olmuyor. Sizde durum nedir? Bu arada çok tatlı” diyerek cevap verince hanımefendi, “Biz sahiplendik Sinem hanım, parayla hayvan almaya karşıyız” diyerek cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler