Anahtar Deliği -.İhbara Gelmeyen Polis Cinayet olunca hiç gelmesin.18.08.2014

İhbara Gelmeyen Polis Cinayet olunca hiç gelmesin.18.08.2014

Anahtar Deliği -.İhbara Gelmeyen Polis Cinayet olunca hiç gelmesin.18.08.2014

İHBARA GELMEYEN POLİS CİNAYET OLUNCA HİÇ GELMESİN

Kadına şiddete hemen hemen her gün hayır diyoruz. Evli çiftlerin kavgaları kadına darplarla hatta ölümlerle sonuçlanıyor. Gündeme sıkça cinnet geçirip ailesini yok eden aileler geliyor. Her olay sonra eyvahlar çekiliyor.

İyi de bu konuda Trabzon emniyeti ne kadar hassas.

Dün akşam yaşadığımız bir olayı sizlerle paylaşarak Trabzon emniyetinin de hassasiyetinin ne derece olduğunu dile getirmek istedik.

Trabzon’un 2. nolu Bostancı Mahallesi’nde kavga kıyamet ortalık koptu. Aile kavgasında çıkan gürültüler apartmanı sardı. Koca olduğunu düşündüğümüz şahıs karısına tehditler savurdu. Bu durumu farkeder farketmez telefona sarılıp 155 ‘i aradık. Adresi binanın numarasını katını bildirdik. 10 dakika bekledik gelen yok, yarım saat bekledik gelen yok tabi bu sırada tartışmalar devam ediyor. Baktık olacak gibi değil kapıyı çaldık ve olaya müdahale ettik. Bizim müdahalemiz sonucu zorla da olsa alkollü koca sustu. Tüm tehlikeleri göze alıp olaya müdahale eden biz tekrar eve döndük. O sırada saate baktım tam 1 saat geçmişti. Ama ne gelen bir polis memuru vardı ne de geri dönüş yapan birisi.

Şimdi buradan soruyorum aldığı ihbara bu kadar duyarsız kalan Polis, adrese cinayet olsaydı nasıl gelecekti?

Hayır Polislerin işi insanlar öldükten sonra olay yerine gelerek inceleme yapmaksa onun içinde zahmet etmesinler. Can güvenliğini sağlayamadıktan sonra ölüm sebebini bulmuşlar bulmamışlar neye yarar?

AVNİ AKER MÜZE OLSUN 2.SAYFADA

AVNİ AKER MÜZE OLSUN

Trabzon tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bir şehir. Kültürel olarak eşi benzeri olmayan şehrimizin dışarıya tanıtmamak için ise elimizden geleni yapıyoruz maalesef.

Trabzon'da geçtiğimiz günlerde gündem olan Ayasofya Müzesi'nin bahçesindeki tarihi kalıntıların durumu içimizi acıtmaya devam ediyor. Binlerce yıllık tarihi adeta bir kenara atmak bu şehre ne kadar yakışmasa da yetkililerden çıt çıkmıyor. Trabzon gibi bir kültür şehrini içine kapanık bir hale sokmak ne kadar doğru bilemiyoruz. Her yıl turist çekilmeye çalışılan Trabzon'da yanlızca bu tarihi eserlerin ihtişamlı bir müzede sergilenmesiyle binlerce insanın buraya akın edeceği gerçeğini görmemek için ne kadar kör olmak gerekir. Trabzon'u tanıtmak düşündüğünüz kadar zor değil sayın yetkililer elinizi taşın altına koymayı denerseniz bu işi başarabilirsiniz kanısındayız.

Haber61 olarak bizimde tarihi eserler konusunda bir önerimiz var. Malum, Akyazı karşılığında TOKİ Yavuz Selim Stadı ve Avni Aker Stadı'nı alıyor. İlk duyumlara göre Avni Aker'in bulunduğu alana belediye sarayı yapılması gündemdeydi. Ancak diyoruz ki; Şehrin göbeğinde bulunan ve ulaşılması oldukça basit olan Avni Aker'in bulunduğu alan ihtişamlı bir müzeye dönüştürülsün. Trabzon'un binlerce yıllık tarihini yansıtan kalıntılar bahçe kenarlarında değil bu müzede sergilensin. Trabzon kültürünü 2 katlı bir binada değil, görenlerin hayran kalacağı bir gelenin tekrar geleceği bir müzede sergileyin. Bu şehre yakışan bir kültür abidesi Avrupa'nın sayılı müzeleri arasında yerini alsın.

İnanın yapacağınız avmlerden,belediye saraylarından, beton yığınlarından bin kat daha hayırlı bir işe imza atarsınız. En azından gelecek nesillere de şehriyle övünebileceği bir yapı kazandırırsınız.

ARTIK DUR DEMEK ŞART!

Hemen hemen her adım başı dilencilere rastlamak mümkün oldu.

Türkiye’de işsizlik yok diyenlere inat dilenciler mi arttı, yoksa bizim gözümüze mi battı bilmiyoruz ama birilerinin bu olaya dur demesi lazım.

İnsanların duygularını sömürmek değildir elbet niyet. İhtiyacı olmayan adam o hallere düşer mi gibi iyi niyetle de bakıyoruz olaya. Lakin bu kadarı her adım başı dilenci bulabilecek duruma gelen vaka için çok oldu artık diyor dur demeye davet ediyoruz.

Suriyelilerden şikayet ediyorduk çocuklarını alıp köşe başına oturup isteyip duruyorlar diye Türkiyelisi daha beter oldu. Özellikle çevre illerden Trabzon’a gelen aileler çoluk çocuk demeden, isteyerek geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. 7 den 70 e birçok yaş grubunda dilenci bulabileceğiniz bir şehir haline geldik. Kadın-erkek çocuk ayırmaksızın dilenciliği meslek haline getirenleri ihbar edelim. Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç, görevlendirdikleri zabıtaların ihbar alması sonucu titizlikle çalıştıklarını dile getirmişti. Madem öyle bizde vatandaşlık görevimizi yerine getirip ihbarımızı yapalım ve şehrimiz özüne dönsün, dilencilik yok olsun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler