Anahtar Deliği 17.10.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.17.10.2020

Anahtar Deliği 17.10.2020

FATİH AKSOY İLE GÜZEL BİR ÇAY SOHBETİ 

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Fatih Aksoy, dün Haber61 haber merkezimize iade-i ziyarette bulundu. 
Çok doğal içten bir şekilde haber merkezimizde arkadaşlarımızla, meslektaşlarımızla sohbet etti.
Trabzonlu olan Fatih Aksoy’un renkli bir kişiliği var. 
Her gittiği görev aldığı yerlerde bu özelliğiyle iz bırakmasını bildi. 
Adaletli kararlarının yanı sıra folklora olan ilgisi, yöre halkıyla kurduğu sıkı bağlarla adını sık sık duyduğumuz bir isimdi.
Trabzon’da da böyle... Kentin nabzını tutuyor etkinliklerini kaçırmıyor.
Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu ile bu yönde uzun uzun sohbet etti. 
Haber61 stüdyoları hakkında bilgi aldı. 
Güzel bir Trabzon sohbetinin ardından, Fatih Aksoy kendi internet https://www.fatihaksoy.com.tr/ adlı portalı da anlattı.
İnceledik ve e haliyle internet habericisi olunca ilgimizi çekti. 
Bundan sonra Sayın Hakim Fatih Aksoy ile daha güzel çay sohbetleri yapacağız. 
Kendisine teşekkür ettik ve başarılar diledik.

Anahtar Deliği 17.10.2020


VOLKAN KANTARCI CEVAP HAKKIMI KULLANMAK İSTİYORUM DEDİ

Turizmle alakalı TÜRSAB’a yapılan eleştirilere yer vermiştik. 
Bu eleştirilerle alakalı 
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, bir cevap hakkının olduğunu savundu.
Bizde buyurun hayhay sizi dinliyoruz dedik.
Hayır dedi yazılı açıklama yapmak istiyorum.
Bunun üzerine dün öğleye kadar bekledik. Açıklamasını gönderdi.
İşte o metin; 
“Biz, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşuyuz, bölgemizde altı ildeki seyahat acentelerimizin temsilcisi biziz. Pandemi süreci ve öncesinde seyahat acentelerimizle en fazla diyaloğu olan, en fazla bir araya gelen bölgelerin başındayız. 
Devletimizin kurum ve kuruşları nezdinde itibarı olan, saygınlığı olan bir Bölge Başkanlığıyız. Sektörümüz menfaatleri için, her türlü işbirliğine, fikirlere, birlikteliğe açığız. Hakkımızda bilmeden, sormadan yapılan ve amacını aşan eleştiriler, olumsuz söylemler doğru değil.

Pandemi sürecinde Milletvekilleri, Vali, Belediye Başkanı, İl Müdürü, Ticaret Sanayi Odası Başkanı ve turizm sektör temsilcileri ile defalarca bir araya geldik.  Turizm, sadece seyahat acentalarımızdan ibaret değil, sektörümüzün diğer paydaşları da var. Elliden fazla farklı sektöre destek saglayan bir sektörüz. Kültür ve Turizm Bakanımızla,  şehrimizin turizm sektörü adına yapılan detaylı ve uzun görüşme öncesinde Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekillerimize gerekli bilgileri detaylı şekilde ilettik. Kurumlar, stklar ve ilgili kim varsa sürekli diyalog halindeyiz. Son iki yılda bölgemize üç kez gelmiş Bakanımıza ve  Bakanlığımıza sorunlarımızı, taleplerimizi iletmeye devam etmekteyiz. Zor pandemi şartlarında tanıtımla ilgili gerekli çalışmaları da yapıyoruz.

Diğer yandan sürecin başından beri mali ve ekonomik tedbirler, destekler konusunda Ticaret Sanayi Odamız ve başkanımız Suat Hacısalihoğlu ile sürekli görüşüyoruz, ülke genelinde etkili odalardan ve başkanlardan birisi. Şimdiye kadar imkanlar dahilinde sağlanan desteklerde büyük payları var. TOBB ve Bakanlarımız ile defalarca görüştüler, görüşmeye de devam ediliyorlar. Sadece seyahat acentelerimiz değil tüm turizm sektörü için doğrudan ilgili Bakanlarımızla diyalog halinde olan bir gücümüz var.
Turizmin duayenleri olan Bakanımız ve Genel Başkanımız arasında bir diyalog sorunu olabilir. Bu durum bizim çalışmamıza, gerekenleri yapmamıza engel değildir, olmadı, olamaz da. Bunu kullanmak isteyenlerin gereksiz polemiklerine dahil olmayız. Sektörümüze ve seyahat acentelerimize zarar veren davranışlar içerisinde kesinlikle bulunmayız. Mülki amirlerimizle, kurumlarımızla, paydaşlarımızla her daim uyumlu çalıştık, böyle de devam edeceğiz. 
Bölgemizi, ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen, maalesef önümüzdeki yılda da olumsuz etkilerini göreceğimiz covid19 salgını süresince turizm sektörümüz ve bölgemiz için olumlu katkı sağlayan, destek veren ve çalışan herkese teşekkür ederiz.”


ORADAKİ TARTIŞMASININ YANSIMALARINDAN BİRİ 

AK Parti Ortahisar danışmanı Fatih Yılmaz ile bir AK Partili’nin kongre tartışması ilginç diyaloglar oluşturdu. Of’ta ertelenen kongreyle alakalı Yılmaz, şunları söyledi;
“Millet İttifakı'nın adayı ile AK Parti İlçe Başkanlığına adaylığını konuşmak? 
Siz önce kimle neyi konuşacağınızı bilmelisiniz.
AK Parti'yi hem şikayet edeceksiniz, hem de yönetmek için başkanlığına talip olacaksınız.
Teşkilat olmanın bilincine sahip olmadan değil AK Parti'yi kendinizi yönetemezsiniz.”
"Ben teşkilattan geliyorum." diyenlerin teşkilatımızın en üst kademesi olan Genel Merkez'in kararlarına rağmen ikinci bir liste ile aday olma çabaları teşkilatçı olmadıklarını açıkça göstermektedir. İkinci listede ısrar, partiyi tehdit demektir. Hasbi hırslardan vazgeçmelisiniz.”
Bu cümlelere karşılık Yahya Ataman da şu cevabı verdi; 
 “İstişare der durur ama yine de istişarelerde çıkan isimler aday gösterilmez. Delegenin gönlünde yatan adaylar listelere dahi giremez. Peki o zaman şu soru akla gelmez mi? Neden delegenin istediği adaylar aday gösterilmez ?
Genel merkez tabanın merkezinden uzaklaştıkça aradaki farkın arttığını ne zaman görecek? Seçim akşamı mı?
Teşkilatı bilmem ama söylenenlerle yapılanlar arasında büyük tezat var Fatih kardeşim. Bu yapılanlar ne parti içi demokrasiye sığar ne de istişare kültürüne. İnşallah ben yanılıyorumdur, inşallah ben yanlış gözlemliyorumdur. Yoksa yine seçim gecesi gerçek dâvâ adamları üzülecek.”


YALNIZ KALDI TRABZON’UN KALDIĞI GİBİ! 

Akçaabat Meclis Üyesi Murat Üçüncü Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde ‘barınak değil sahil istiyoruz’ diye isyan etti. Mecliste kimse ona destek olmadı! Ama kimse! 
Şöyle bir düşünün Trabzon sahilini... Beşirli’den alın, Yalıncak’a kadar. Ayağını rahatça suya sokacağınız, denize ailenizle gireceğiniz tek bir yer gösterin? Gösteremezsiniz.
Akyazı’nın Şehir Hastanesi’nin yapılacağı tarafında yani batı tarafında Yıldızlı sahili bulunuyor. Bu sahilde insanlar yürüyüş yapanlar suya dokunuyor. Zor da olsa! Şimdi oraya sırf bir kaç balıkçı barınak istedi diye barınak yapılacak. Asla balıkçılığa karşı değiliz aksine destekliyoruz ama Beşirli girişinde zaten barınak yapılacak oradaki barınakların sayısını çoğaltarak barınak meselesi kapanır. Sahil kazanım olur. Bunu mecliste söyleyen tek meclis üyesi Murat Üçüncü idi. Kendisini kutluyoruz Ama o da yalnız kaldı her zaman Trabzon’un yalnız kaldığı gibi…
Ah ah…

Anahtar Deliği 17.10.2020


EKREM İMAMOĞLU’A TRABZON RAPORU NASIL GİDECEK?

Aylar önce burada bir tespitte bulunduk!
Dedik ki Ekrem İmamoğlu Trabzonludur. 
Memleketi Trabzon’dur.
Tıpkı Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Faruk Özak, Erdoğan Bayraktar gibi..
Türkiye gündeminde her zaman yer alırlar ve haksızlığa uğradıklarında memleketi sahip çıkar.
Etrafında birleşirler.
Trabzon’dan güç aldığı gibi güç de verirler.
Ekrem İmamoğlu Trabzon’a geldiğinde nasıl bir ilgiyle karşılandığını biliyorsunuz.
Partisi CHP’de bundan destek alır. Partisinin Trabzon temsilcileri de bundan güç alır. Rakipleri de ona göre şekil alır. Zaten şu anda ona göre vaziyet alınıyor. En yakın seçimde Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’a geldiğini miting yaptığını düşünün. Yanına da kendi partililerinin ittifakının adaylarını aldığını düşünün…
Bu onların hanesine artı yazar.
Bu yönünü konuşup hatırlatıp, “Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon ayağının zayıf olduğunu, ekibinin Trabzon’u önemsemediğini, memleketine yönelik bir çalışma olmadığını” söyledik.
Geçenlerde bir gelişme oldu…
Sağlıklı iletişim yolları konusunda bir rapor hazırlanıyormuş!
Raporu direkt Ekrem İmamoğlu’na verilecekmiş!
Çok geç kalınsa da doğru adım.

KOORDİNELİ VE ETKİN ÇALIŞMA SONRASI KISA ZAMANDA BİTİRİLDİ 

Uzun yıllardır Trabzon’da yapılması düşünülen bir yol vardı. 
Sonra bu yol projelendirildi.
Nihayetinde hizmete açıldı. 
Düzköy, Vakfıkebir, Beşikdüzü ve Tonya ilçelerinin tümünü etkiliyor.
Düzköy - Çayırbağı - Beypınarı Grup Yolu, olarak geçiyor.
1 yıldır uğraş veriliyordu bu iş için ve 11 km’nin tamamı bitirildi.
Yol projesinin gerçekleşmesi noktasında en başından beridir ciddi uğraşlar verenler var.
Bunu gözardı edemeyiz. 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın yanı sıra Düzköy İlçe Başkanı Şenol Akpınar, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Orhan Cengiz Uraloğlu, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ömer Köroğlu,  koordineli ve etkin çalışması sonrası nihayet hizmete açıldı.

Anahtar Deliği 17.10.2020
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler