Anahtar Deliği - Bekaroğlu vekil adayı gibi. 17.01.2015

AK Parti’den yeşil ışık alamayınca, tekrar milletvekili seçilebilmek için CHP’nin kapısını çaldı.

Anahtar Deliği - Bekaroğlu vekil adayı gibi. 17.01.2015

TRABZONSPOR SEVENLERİ PLATFORMU’NUN FENDİ

20 Aralık tarihinde yapılan, Trabzonspor’un olaylı mali genel kurulunun ardından oluşturulan Trabzonspor’u Sevenler Platformu ilk işi olarak, kongrenin incelenmesi için Dernekler Masası’na müracaatta bulundu.

Dernekler Masası, olaylı kongreyi mercek altına alıp inceledikten sonra, rapor haline getirmelerine rağmen, sürece nihai bir karar verme noktasında, beklenen kararı veremediler.

Platform, bu kez Trabzon Valisi Abdil Celil Öz nezdinde devreye girdiler, Dernekler Masası’nın yaptığı çalışmayı sonuca bağlamasını istediler.

Vali Öz, Platformu bu çabasını önce görmezden gelmek istedi.

Ancak, daha sonra, Platformun gerekirse Vali Öz’ü de mahkemeye vereceğiz açıklamasının ardından Vali Öz düğmeye bastı ve İçişleri Bakanlığı’ndan Denetçi istedi.

Ankara’dan gelecek olan Denetçi, Dernekler Masası ekibinin, 20 Aralık’ta yapılan olaylı genel kurulla ilgili yaptığı çalışmayı inceleyerek, raporunu verecek.

Vali Öz’ü hizaya getiren Trabzonspor Sevenler Platformu, Haciosmanoğlu yönetimini de hizaya getirerek, kulübün imkanlarının peşkeş çekilmesine son noktayı koyacaktır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DESTEĞİ BALTA’YA

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta yıllarca il genel meclisi üyesi olarak görev yaptı, ardından da bu meclisin başkanlığı görevini üstlendi.

İl teşkilatını toparlayacak bir isim arandığı sırada da dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle il başkanlığı görevine getirildi.

Bu görevi de iki dönem sürdürdü.

Tekrar il başkanlığı yarışına giriştiğinde yine Erdoğan’ın desteğini almasına rağmen seçimi kazanamadı.

Ardından da yine Erdoğan kendisini Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine atadı.

Önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan genel seçimde milletvekili seçilerek parlamenter olmayı kafasına koyan Muhammet Balta, bu amacına ulaşması için her zaman kendisine destek veren, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğine yine ihtiyacı var.

Balta’nın milletvekili seçilebilmesi için olumlu sinyaller yok değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Muhammet Balta’nın en son karşılaşmalarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balta’ya seni yakında çağıracağım demiş.

Balta’nın milletvekili adayı olabilmesi için bundan iyi mesaj ve destek daha ne olabilir ki?

AKSA TRABZON’U SÖMÜRÜYOR

Daha bundan dört-beş yıl öncesine kadar elektrik işleri devletin elindeydi.

Elektrik dağıtımına devletin TEDAŞ kurumu bakıyordu.

En küçük bir sorun yaşandığı zaman siyasetçiler, kurumun yetkilisini arayıp, direk olarak sürgünle tehdit ederler, haritada yer beğen derlerdi.

Devlet elektrik işlerini özel şirkete ihale karşılığı verdi.

Satmadı, sadece 30 yıllığına Trabzon dahil bölgedeki beş ilin elektrik dağıtım, bakım ve tahsilat işleri AKSA’ya kiralandı.

AKSA Patron değil, sadece kiracı, yaptığı işin karşılığında devletten para alıyor, yaptığı işten para kazanıyor.

Ancak, gelin görün ki, elektrik dağıtım işini AKSA firması, taşören olarak üstlendikten sonra, her gün elektrikte sorunlar yaşayan Trabzon’da AKSA firmasının yetkilisini arayıp ulaşan, derdini anlatabilen yok.

Devlette iken en küçük bir sorun karşısında kurumun en yetkilisini tehdit eden siyasiler de AKSA’dan kaynaklanan sorunlara ve gün aşırı elektrik kesintilerine ses çıkarın yok.

Bu kadar teslimiyetçi olmamak lazım.

AKSA işini doğru dürüst yapmalı.

Elektrik dağıtım işinin sorumluluğunu aldıktan sonra AKSA hangi yatırımı yapmış, elektrik kesintilerini önlemek için ne yapmıştır.

Kaldı ki, AKSA yaptığı yatırımların karşılığını da devletten kuruşu kuruşuna alıyor.

Bilindiği gibi AKSA firmasının patronu Rizeli hemşerimiz.

Rize’de elektrikte sorun yaşanmazken, Trabzon’da çok sık elektrik kesintilerinden ötürü elektrikli araçlar sürekli arıza yapıyor, bedelini vatandaş kendi cebinden ödüyor.

Kaldı ki, AKSA firması Trabzon halkı üzerinden büyük paralar kazanmasına rağmen bu şehre hiçbir eser kazandırmış, bir katkı yapmış değil.

DİVAN SEÇİMİ SEVGİLİLER GÜNÜNDE

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu seçimi 14 Şubat sevgililer gününde yapılacak.

Sadece divan kurulu üyeliği hakkını elde eden üyelerin oy kullanacağı kongrede, ilk kez iki listenin yarışması bekleniyor.

Avukat Ali Sürmen divan başkanlığına aday olduğunu daha önce açıklamış, yönetimine alacağı isimleri de kamuoyuna deklare etmişti.

Eski yöneticilerden Nadir Saral’da, mevcut Divan Başkanlık Kurulu’nun başkan adayı olarak önceki gün kararını vererek yola çıktı.

Bu iki isimden bağımsız olarak eski başkanlardan birinin üçüncü bir aday olarak ortaya çıkacağı ve iki ismin adaylıktan çekilebileceği de ihtimaller arasında olduğu görünüyor.

Her ne kadar, Divan Başkanlık Kurulu kulüp icraatlarında etkin değilse bile, Trabzonspor Divan Başkanı ve kurulunun, hiç değilse kulüp göz göre göre batağa sürüklendiğinde, yönetimlerden kaynaklı olup bitenleri tüm çıplaklığıyla camiayla paylaşıp, kulübü bataktan kurtaran bir merci olarak görülmesi lazım.

Etkin bir Divan Başkanlık Kurulu’nun seçilmesi Trabzonspor yönetiminin icraatlarını gördükten sonra şart olmuştur.

BEKAROĞLU, TRABZON VEKİL ADAYI GİBİ

Milli görüş misyonu tarafından Rize milletvekili seçilen ve merhum Erbakan’ın genel başkanlığında mecliste görev yapan, Mehmet Bekaroğlu, Erbakan’ın vefatının ardından boşa düşünce arayışa girdi.

AK Parti’den yeşil ışık alamayınca, tekrar milletvekili seçilebilmek için CHP’nin kapısını çaldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Bekaroğlu’nu CHP’nin kapılarını ardına kadar açtı.

Partiye daha kaydı yapılmadan, yapılan kurultayda Genel Başkan Yardımcısı seçilen Mehmet Bekaroğlu, aynı zamanda partisinin Trabzon teşkilatları sorumluluğunu da üstlendi.

Bugün yapılacak bir dizi siyasi etkinlik için Trabzon’a gelen Kemal Kılıçdaroğlu’na ev sahipliği yapan Bekaroğlu, Trabzon’dan milletvekili adayı olursa kimse şaşırmasın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler