Anahtar Deliği 14.02.2021

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 14.02.2021

Trabzonspor’a nazar değdi

Mutasyona uğrayan koronavirüsün daha hızlı bulaştığını, Türkiye’de genelinde olduğu gibi Trabzon’da da arttığını biliyorduk. 

Ancak “Trabzonspor’da Allah’tan korona vakaları görülmüyor” dedikten 1-2 gün sonra vakaların patlayacak kadar hızlı artış olduğunu tahmin etmemiştik açıkçası…

Yukarıdaki tırnak içindeki cümle 1-2 gün önce Gaziantep FK’nın takımda koronavirüs vakaları olduğunu açıklaması üzerine ekip arkadaşlarımızla sohbet ederken aramızda geçmişti.  “Kulüp demek ki önlem alıyor bizde çıkan bir şey yok” demişti, hatta sosyal medyada birçok taraftar da benzer cümleleri kullanmıştı.

Trabzonspor toplamda 3 futbolcunun koronavirüse yakalandığını açıkladı. Haber61 Spor Servisi de üç futbolcunun yanı sıra teknik ekipten bir isim, çalışanlardan bir kişi ve altyapıda bir sorumlunun testinin pozitif olduğu bilgisine ulaştı. 

Derler ya sakındığın göze çöp batarmış diye, Trabzonspor’da her şey yolundayken “Aman nazar değmesin” derken, koronavirüs illeti patladı…

Demek ki düşündüğümüz kadar iyi de önlem alınmıyormuş…

Her birine ayrı ayrı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bu arada neden isimlerini yayınlamıyorsunuz diye soranlar var, biz Trabzonspor’un isimleri gizli tutmak istediği yerde açık açık yazmayı etik bulmuyoruz. O nedenle anlayışınızı bekliyoruz…

Anahtar Deliği 14.02.2021

Balta kariyerini bir sözle nasıl değiştirdi?

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta dün Haber61’de yayınlanan Aleni Sorular’da Atakan Kadıoğlu’nun konuğu oldu.

Programın konsepti gereği siyasetin çok da içine girmeden Balta’nın bilinmeyen hikayelerini anlattı.

Bunlardan dikkat çekenlerden biri de Balta’nın belki de kariyerini değiştiren an oldu.

Maden mühendisi olan Balta, aktif siyaset döneminin öncesinde bir iş gereği yurtdışına açılma fırsatı yakalamış.

Bu ülke de öyle yakın falan değil Hindistan... Ki o günlerin şartlarında haliyle insana daha da uzak geliyor…

Balta, bu iş fırsatını değerlendirmek istemiş ancak gelin görünki anne engelini aşamamış.

Çok kıymet verdiği ve halen Ankara’da birlikte yaşadıkları annesine gidip iş fırsatını anlatmış o da “Orası neresi, gidersin ama cenazeme yetişemezsin” demiş.

Bu sözlerin ardından Balta annesine kıyamamış ve iş fırsatını elinin tersiyle itmiş.

Muhammet Balta’nın belki de kariyerini tamamen değiştiren sözler işte annesinin bu kısa cümlesi oldu.

Eee annelerin yeri elbette başka, değerini bilen için ise bambaşka…

Balta da o değeri bilenlerden olduğunu programda içtenlikle anlattı.

Programın tamamını izlemek için tıklayın.

Anahtar Deliği 14.02.2021

Kasketler piyasaya çıktı tartışma başladı

Trabzonspor’da efsane isimler Özkan Sümer ve Ahmet Suat Özyazıcı ile efsaneleşen kasketler Abdullah Avcı’nın takmaya başlamasının ardından yeniden moda olmuştu. 

Taraftaların da isteği üzerine harekete geçen Trabzonspor dünden itibaren TS Club’ler üzerinden kasket satışına başladı. 

Buraya kadar herkes memnun…

Ancak fiyatına 119.90 TL olarak satışa çıkarılması fikri ortaya atanlarda bile bölünme yaşattı.

Bu fiyatı beğenenler de oldu beğenmeyenler de…

Sosyal medyada yorum yazan taraftarlar fiyatın 119.90 değil de 61 TL olması gerektiğini işaret ettiler. 

Bazıları ise alım gücünün olmadığını belirtip fiyatı çok bulduklarını ifade ettiler.

14 Şubat sevgililer gününü işaret edip “fiyat düşük olsa sevgilime alabilirdim” diyenlerle beraber, 120 TL’ye kasket alacağıma 120 daha katar forma alırım diyenler bile vardı.

Her ne olursa olsun kasket hareketinin iyi düşünülmüş bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz.

Kasket satışının ana fikrinin de tamamen kulübe katkı sağlamak olduğu da aşikar. O yüzdendir ki fiyatına takılıp eleştirmek haksızlık olur. Burada verilen mesaj “İmkanı olan alıp katkı sağlasın” olarak algılanmalıdır. 

Tüm bunları söylerken Trabzonspor’a da her gelir grubuna hitap eden ürün grupları çıkartması yönünde de tavsiyemizi iletelim.

Malum normal bir mağazada 150 TL’yi tutmayacak sweatshirtler TS Club’de 300 TL’ye satılıyor…

Anahtar Deliği 14.02.2021

Ali Sürmen harekete geçti, izin istedi

Dün bu köşemizde Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen için ortaya atılan bir iddiayı gündeme getirmiştik.

Divan Başkanlığa aday olan Bülent Akyazıcı’nın kulübe bir dilekçe yazdığı ve aldığı cevabı da eklemiştik.

Akyazıcı, kendisi gibi aday olan Ali Sürmen’in seçimde oy kullanabilecek üyeleri listesine rahatlıkla ulaştığını hatta kendi taraftarlarıyla da bu listeyi paylaştığını öne sürmüştü. Kendisine ve diğer divan kurulu üyelerine ise listenin verilmediğinden söz ederek eşitsizlik olduğunu dile getirmişti.

Bu yazımızın yayınlanmasının ardından dün gün içerisinde Başkan Ali Sürmen harekete geçti. Divan Kurulu tarafından oy kullanma hakkı olan üyelere mesaj gönderildi.

Mesajda “Kişisel verilerin korunması kanunu gereği kişisel verilerinizin yayınlanması ya da başkalarına verilebilmesi için açık rızanız gerekmekte olup, kabul ediyorsanız “kişisel veriliermin yayınlanmasını ya da başka kişilere verilmesini onaylıyorum” mesajını 053…… nolu numaramıza göndermeniz gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Kısacası Sürmen listelerin paylaşılmamasının nedeni olarak Kişisel verilerin korunması kanununu gösterdi. Böylece üzerine yüklenilen iddiaların hedefini değiştirdi “Kanun böyle”ye getirdi.

Anahtar Deliği 14.02.2021

Bir Gaziantepli’nin gözünden Trabzonspor

Trabzonspor dün sahasında Gaziantep FK’yı ağırladı.

Maç öncesi ve sonrasında Haber61 TV yıllardır geleneksel hale gelen Akyazı Stadı önünden canlı yayınla son gelişmeleri aktardı.

Maç öncesi yayınında Gaziantepli gazeteci meslektaşlarımız canlı yayın konuklarımız oldu.

Olay TV’den Kenan Yücel ile Gaziantep Olay Medya Spor Müdürü Mustafa Teke maç öncesinde kendi takımlarındaki son gelişmeleri ve Trabzon hakkında yorumlarda bulundular.

Trabzon’u maç öncesinde gezdiğini söyleyen Kenan Yücel Trabzonspor’u ve kenti kendi gözünden mısralara döktü. Yazdıkları, söyledikleri bizleri Trabzonspor ile tekrar gurur duymamıza vesile oldu.

İşte bir Gaziantepli basın mensubunun gözünden Trabzonspor;

Trabzonspor sadece bir futbol kulübü değil,

Trabzonspor sadece Anadolu’dan çıkan bir şampiyon değil,

Trabzonspor sadece Süper Lig’de futbol oynayan bir kulüp değil,

Trabzonspor bir şehrin simgesi, Trabzonspor bir şehrin en büyük markası…

Trabzonspor bir şehrin coşkusu, gururu, sevinci ,hüznü…

Trabzonspor şehrin meydanında bordo mavi renkleriyle Türk bayrağının yanında dalgalanan sembolü…

Trabzonspor logosu arması şehrin meydanında herkesin selam durduğu, gururla baktığı renkler…

İşte benim hayalimdeki, şehrin takımıyla taraftarlarıyla, renkleriyle bütünleşmesi.

Anahtar Deliği 14.02.2021

Trabzonlu vekillerin havaalanı mesaisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Perşembe günü akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığına ait uçakla geldiği Trabzon’dan helikopter ile Rize’ye gitmişti.

Erdoğan burada hem memleket hasreti giderecek hem de kongre programlarına katılacaktı.

Ancak iki cenaze programı nedeniyle bu planı değişti. Önce Elazığ’a Hafız Abdullah Nazırlı’nın cenazesine giden Erdoğan bugün de Kadir Topbaş’ın cenazesi için İstanbul’a gidecek.

Erdoğan’ın bu hareketli günleri Trabzon milletvekillerini de yakından ilgilendiriyor. Yolculuklarını Trabzon Havalimanı’ndan gerçekleştiren Erdoğan’ı karşılamak için Trabzon milletvekilleri Elazığ’a gidiş ve gelişlerde tam kadro oradaydı.

Hatta birçok programlarını ya iptal ettiler ya da öne çektiler. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın ölümü üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul’a gidecek ve cenazeye katılacak. Yine Rize’den helikopter ile Trabzon’a oradan da uçakla İstanbul’a gidecek.

Son iki gündür havaalanında yaşanan görüntüler tekrar edecek.

Kısacası Trabzon Milletvekillerinin havaalanı mesaisi de sürecek.

Anahtar Deliği 14.02.2021


Bakasetas olayında istifa ve itiraf geldi

Trabzonspor’un Yunan oyuncusu Bakasetas Perşembe günü basın toplantısı düzenlemiş ve o toplantıda sorulan bayrak sorusu infial yaratmıştı. 

Karadeniz Gazetesi muhabiri Ezgi Alp tarafından sorulan sorunun içeriğini ırkçı bulan Trabzonspor taraftarı tepkilerini sosyal medya üzerinden attıkları mesajlarla dile getirirken, Trabzonspor da hem soruyu soran muhabirin hem de Karadeniz Gazetesi’nin akreditasyonlarını iptal etmişti.

Yaşanan olayın ardından dün de flaş bir gelişme yaşandı. Soruyu soran muhabir Ezgi Alp, Karadeniz Gazetesi’nden istifa ettiğini açıklayıp, asıl sorumlunun spor müdürü Nihat Erence olduğunu itiraf etti.

Bu gelişmeyi biz sizlere bu köşeden zaten duyurmuştuk.

Meslektaşımız Alp de bu durumu doğrulayarak sorunun kendisine basın toplantısı sırasında Whatsapp aracılığı ile gönderildiğini belirtti ve acemiliği ile o anda sorunun nerelere gideceğini tahmin edemediğini söyledi. 

Alp’in istifa açıklamasında en dikkat çekici bölüm ise kendisine soruyu gönderen Nihat Erence’ye de soruyu başkalarının gönderdiğini söylediği kısımdı Genç muhabir kendisine Erence’den gelen mesajın “iletildi” ibaresiyle yani başkasının yönlendirilmesiyle geldiğini belirtti.

Bu olayın yankıları sürmeye devam edecek gibi görünüyor, bakalım daha neler yaşanacak…

Anahtar Deliği 14.02.2021

Beinsports neden ana kanalda röportajları vermedi?

Trabzonspor Gaziantepspor maçının hem öncesinde hem sonrasında dikkatimizi çeken bir detay oldu.

Normalde yayıncı kuruluş ana kanalı olan Beinsport 1’de hem maç öncesinde hem maç sonunda röportajları canlı olarak ekrana getiriyordu. En azında bu düne kadar böyleydi.

Dün Trabzonspor maçı öncesinde Beinsport 1’i açan bordo mavili taraftarlar maç öncesinde hiçbir röportajı izleyemedi. Önceki maçın geç bitmesi nedeniyledir diyerek biz de geçiştirdik.

Ancak aynı durum maç sonunda da yaşandı. Hatta biraz daha ilerisi…

Maç sonunda başlayan programda herkes Trabzonspor’un maç sonu röportajlarını beklerken Fenerbahçe Karagümrük maçının röportajlarına yer verilmeye başlandı. Trabzon’a bağlanma gibi bir girişim olmadı…

Meğer Trabzonspor’u Beinsport Haber kanalına bırakmışlar ana kanal 1’de ise yayınlamamışlar. Maç sonu röportajlarını Haber kanalından yayınlayan yayıncı kuruluş aynı zamanda 1. Kanalında yayınladığı Fenerbahçe röportajlarını yine Haber kanalından da verdi.

Bu gelişmelerin ardından edindiğimiz duyumlara göre, maç öncesinde önceki maçın 15.30’da bitmesi nedeniyle geç kalınmış ve röportajlar yetişememişler.

Maç sonrasında ise Beinsport 1’de sadece teknik direktörler verilmiş, futbolculara yer verilmemiş.

Savunmaları bu şekilde…

Biz iyi niyetimizi bozmayalım diyoruz ama yine bir çifte standart kokusu yükselmiyor değil.

Yayıncı kuruluş böyle bir uygulama yapıyorsa bunu programında veya en azından bir alt yazı ile duyurabilirdi.

Anahtar Deliği 14.02.2021

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar