Anahtar Deliği 13.10.2019

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 13.10.2019

TEMEL ALTUNBAŞ’IN TARAFSIZ MODU

AK Parti Trabzon İl Başkanlığında sular durulmuyor.

Ortahisar ilçe Başkanı Şükür Köse’nin görevden alınmasının ardından, bir kaç gün geçmeden yerine vekaleten Ali Turan atandı. Ardından Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açıklama yaparak, görevden almayı doğru bulmadığını, Şükür Köse’nin başarılı olduğunu savundu.

Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, diğer AK Partili vekiller Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora karşı karşıya geldiler bu konuda.

Bunu kulisler söylüyor, tavırları da böyle gösteriyor.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin aldığı karar vekiller tarafından ezilmiş oldu.

Bu durumda ne olacak?

Şu anda gelinen noktada Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş gelen tepkilere, “Ben iki tarafı da destekliyorum. İki tarafta haklı” modunda. Yani bir taraf seçmiş değil.
 

ŞÜKÜR KÖSE NASIL O KOLTUKTA OTURACAK

Milletvekili Muhammet Balta önceki gün Trabzon’a geldi. Ortahisar İlçe Danışma toplantılarına katıldı. Yanında Başkan Ahmet Metin Genç de vardı. Şu sıralar aralarında su sızmıyor. Ardından Gökhan Uzunali’nin düğününe katıldı. Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin tekrar görevine iade edileceği konuşuluyor. Lakin o bu konuda net bişey söylemiyor.

Adnan Günnar’ın da ağzını bıçak açmıyor. Şükür Köse’nin görevden alınmasını AK Parti teşkilatlarında destekleyenler, “AK Parti İl Başkanı’nın dediği değilde, İYİ Parti, CHP ve MHP’nin il başkanlarının dediği mi olacak? Böyle saçmalık olur mu? Ayrıca Şükür Köse iktidar partisinde ikiye bölünmeye sebep oldu, kent siyasetinde tartışmalara neden oldu. Nasıl tekrar koltuğuna oturup görev yapacak huzurlu bir şekilde anlamış değiliz..” diyenler var.

AK Parti’de bu tartışmalar yaşanırken ortaya bir iddia atıldı. Bu iddia şöyle Şükür Köse’nin arkasında Rize Milletvekili ve AK Parti’nin Siyasi ve Hukuki işler Başkanı Hayati Yazıcı’nın olduğu.. Bu iddia doğruysa Trabzon Rize lobisine yenildi gibi söylemleri güçleniyor.
 

ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN KIZININ DÜĞÜNÜ

Öte yandan AK Parti kulislerinin kulakları dün akşam İstanbul’da boğaza karşı bir salonda gerçekleşen Trabzon Büyükşehir eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun kızı Ravza’nın düğününe kesildi. Düğüne AK Parti Milletvekilleri katılmadı. Davet edilmedikleri söyleniyor. Bir tek eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu katıldı.

Trabzonlu bakanlar da yoktu. Bir düğün için Trabzon’a gelen Ulaştırma Bakanı Cahit Turan, memleketinde hasret gideriyor. Yani o da düğünde yoktu.

AK Parti’de il için kongre süreci başladı. Bu bürokrat atamalarındaki uyuşmazlık belki de bu kongre sürecinden olabilir.

İl Başkanı Haydar Revi’yi istemeyenler olduğu görülüyor.

Bir dahaki dönem Haydar Revi’yi istemeyenler harekete geçti diyebiliriz.

Haydar Revi yönünden işin bir diğer acı tarafı kendi yönetiminden kendisine destek olanlar 10 kişiyi geçmez! Alper Bektaş, Kadem Çakıroğlu, Aydın Gündoğdu, Ahmet Karadeniz, Mehmet Atmaca, Aziz Mürtezaoğlu gibi güçlü isimler yanında yok!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu durumda nasıl karar vereceği de konuşuluyor. Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta’nın bu görevden almada Süleyman Soylu ile bir istişarede bulunmadığı gelen bilgiler arasında yerini aldı.
 

ALİ TURAN’A HAKSIZLIK EDİLDİ

Görünen o kişi AK Parti Trabzon tepede yaşanan iç çekişmeler, uyuşmazlıklar Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşananlarla su yüzüne çıktı.

Peki Ali Turan başarılı bir okul müdürü idi. Birçok dalda ödül almış büyük başarılara imza atmış bir müdürdü. Bu görevden alma ve sonrasında onu bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı var mı? Bu savaşın ortasında en masum kalan ve haksızlığa uğrayan o oldu diyebiliriz. Zaten atandığı ilçe milli eğitim müdürlüğü görevinin ikinci gününde kendisini 6 kez Türkiye şampiyonu olan milli boksör Emir Büyükdağ ve 4 Türkiye şampiyonluğu bulunan Milli boksör Kerem Özmen ziyaret etti. Ardından koltuğunda 2 gün kalmadan görevinden tekrar alındı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler