YENİ PARTİ’DE CÜNEYT ZORLU ÇIKMAZI
Özgür Özel’in Yeni Parti’yi kurmasının ardından CHP’den çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve partili yeni oluşuma katıldı. Teşkilatlar kısa sürede oluşturuldu, vatandaşların desteğiyle parti için ciddi bir bütçe ortaya çıktı. Siyasi tempo da yeniden yükselmeye başladı.
Ancak bu hareketliliği uzaktan takip edenler de vardı. CHP’de kalanlar olduğu gibi, istifa edip Yeni Parti’ye geçmeyen isimler de çıktı. Bunlardan biri de Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu.
Zorlu, CHP içerisinde uzun yıllardır siyaset yapan, belediye meclislerinde özellikle iktidar partisine karşı sert ve etkili muhalefetiyle bilinen bir isim. Bu nedenle Yeni Parti kurulurken adı ilk geçecek isimler arasında yer alıyordu.
Fakat Zorlu’nun kafasında önemli bir soru vardı: Çerçeve yasa...
Zorlu, yasanın Meclis’ten geçiş sürecini yakından takip etti. Kendi görüşünün de yasaya karşı olduğunu sosyal medya hesabından açıkça dile getirdi. Asıl kararını ise bu sürecin sonucuna göre vermeyi düşünüyordu.
Beklediği olmadı.
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in son anda çerçeve yasaya “Evet” demesi, Zorlu açısından ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Çünkü Zorlu, Özel’in bu düzenlemeye karşı çıkmasını bekliyordu.
Üstelik mesele sadece Zorlu’nun parti tercihi değildi.
Sosyal demokrat kimliğinin yanında milliyetçilik duyguları güçlü olan Zorlu, yasa öncesinde farklı siyasi çevrelerden bazı isimlerle de görüşmüş, Yeni Parti’ye katılmaları yönünde ikna çalışmalarında bulunmuştu.
Planlar hazırdı.
CHP’den bunalan, iktidar partisine mesafeli duran, diğer siyasi yapılara da güvenmeyen bazı isimlerin Yeni Parti çatısı altında buluşması bekleniyordu. Ancak Özgür Özel’in çerçeve yasaya “Evet” demesi, özellikle Trabzon’da bu hesapları bozdu.
Cüneyt Zorlu da bu isimlerden biri oldu.
Zorlu’nun Yeni Parti’ye katılması için ikna çalışmaları halen sürüyor. Fakat kendisi şimdilik geri adım atmıyor. Süreci içine sindiremediği için bağımsız meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı olarak görevine devam ediyor.
Bundan sonrası nasıl olur, bilinmez.
Zorlu Yeni Parti’ye katılır mı, katılmaz mı zaman gösterecek. Ancak bilinen bir şey var. Siyasi duruşu ve kolay taviz vermeyen yapısı dikkate alındığında, kısa sürede geri adım atacak bir isim olmadığı görülüyor.
Anlaşılan o ki Yeni Parti açısından Trabzon’da çözülmesi gereken önemli başlıklardan biri hâlâ Cüneyt Zorlu.

***
ORTAHİSAR’DA FINDIKLAR BURSA DÖNÜŞÜYOR
Üniversite eğitimi gören ancak ekonomik şartlar nedeniyle zorlanan öğrenciler için Ortahisar Belediyesi öncülüğünde başlatılan burs kampanyası, bu kez fındık bahçelerine uzandı.
Geçtiğimiz yıl hayırseverlerin desteğiyle 108 öğrenciye her ay 2 bin TL burs verildi. 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde ise bu dayanışmanın kapsamı giderek büyüyor.
Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Sibel Alemdaroğlu, kendisine ait 17 dönümlük fındık bahçesinin gelirini Ortahisar Eğitim Derneği’ne bağışladı. Hafta sonu da Başkan Ahmet Kaya ve gönüllüler, yoğun yağmur altında bu bahçede fındık topladı.
Ortaya çıkan görüntüler kısa sürede geniş kesimlere ulaştı. Vatandaşların ilgisi de beklenenden büyük oldu.
Asıl dikkat çekici gelişme ise sonrasında yaşandı.
Edindiğimiz bilgilere göre, görüntülerden etkilenen bazı vatandaşlar Ortahisar Belediyesi’ni arayarak kendi fındıklarını da burs kampanyasına bağışlamak istediklerini bildirdi. Belediye yönetimi de bu bahçelerdeki ürünlerin toplanması için çalışma başlattı.
Üstelik dayanışmanın adresi sadece Ortahisar değil. Önümüzdeki hafta sonu Arsin’de bağış yapan bir üreticinin bahçesinde de fındık hasadı yapılacak.
Yani bir bahçede başlayan hareket, başka bahçelere de yayılıyor. Mesele birkaç kişinin yaptığı bağışın çok daha ötesine geçmiş durumda.
Fındık bu kez pazara değil, gençlerin eğitimine dönüşüyor.
Bence işin en güzel tarafı da burada.
Bir öğrencinin eğitimine katkı sağlamak için insanlar kendi emeğini, ürününü ve zamanını ortaya koyuyor. Bu dayanışmaya öncülük edenlere, fındığını bağışlayan üreticilere ve hasada katılan gönüllülere teşekkür etmek gerekiyor.
Çünkü yardımlaşma bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip. Bir bahçenin ürünü bir öğrencinin umudu olabiliyorsa, yapılan işin değeri zaten kendiliğinden ortaya çıkıyor.

***
TRABZON’DA YOLA ÇIKANIN İŞİ ZOR
Trabzon’da havaların ısınması, yüksek nem ve yoğun trafik kent yaşamını her geçen gün biraz daha zorlaştırıyor. Özellikle yaşlılar ve sağlık sorunları bulunan vatandaşlar, sıcak ve nem nedeniyle dışarı çıkmakta zorlanıyor. Fakat vatandaşın canını asıl sıkan konu, bunun üzerine eklenen trafik yoğunluğu.
Değirmendere’den başlayarak Yomra’ya kadar uzanan Doğu istikametinde olağanüstü bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Eskiden daha çok sabah mesai başlangıcında ve akşam iş çıkışında hissedilen yoğunluk, artık günün neredeyse tamamına yayılmış durumda.
Gurbetçilerin kente gelmesi, yerli ve yabancı turist sayısındaki artışla birlikte Trabzon’un yolları adeta kaldırabileceğinin üzerine çıktı. Trabzon merkezden Yomra’ya 15 dakikada gidilebilen mesafe, bugün bir buçuk saate kadar uzayabiliyor.
Üstelik sorun yalnızca sahil yoluyla da sınırlı değil. Maçka istikametinde de belirli noktalarda ciddi yoğunluk yaşanıyor. Asri Mezarlık yolu ise zaman zaman tam anlamıyla felç oluyor.
Bir tarafta sıcak ve nem, diğer tarafta bitmek bilmeyen araç kuyruğu… Vatandaşın sabrı da doğal olarak tükeniyor. Günün farklı saatlerinde aynı manzarayla karşılaşmak, artık Trabzon’da sıradan bir durum haline geldi.
Kentin Batı tarafında da tablo farklı değil. Akçaabat istikametinde, özellikle Söğütlü kesiminde yoğunluk dikkat çekiyor. Çarşıbaşı’na ulaşmak isteyen vatandaşlar saatlerce trafikte beklemek zorunda kalıyor.
Yıllardır konuşulan trafik sorunu için artık yeni bir tartışmadan çok, somut çözüm gerekiyor. Trabzon’u yönetenlerin bir araya gelerek acil toplantılar yapması, kısa ve uzun vadeli çözüm önerilerini masaya yatırması şart.
Çünkü bu trafik, vatandaş için artık “çekilecek gibi değil” noktasına geldi.
Öyle ki birçok kişi, işini kent merkezinde halletmesi gerekmiyorsa şehre inmiyor. Kırsaldaki evlerinde, köylerinde ve yaylalarında kalmayı tercih ediyor.
Buna rağmen yollar yine dolu.
Trabzon’da trafik artık belirli saatlerin değil, günün tamamının sorunu haline gelmiş durumda.

***
BİR HEKİM DAHA DEVLETE VEDA ETTİ
Trabzon’un sağlık camiasının yakından tanıdığı isimlerden Nöroloji Uzmanı Hasan Yener, 40 yılı aşkın hekimlik hayatının ardından Temmuz ayı itibarıyla görevinden ayrıldı.
Yıllarca Trabzon ve bölgeden gelen hastalara hizmet veren Yener, meslek hayatının farklı dönemlerinde özel sektörde ve kendi muayenehanesinde çalıştı. Daha sonra devlet görevine geçen Yener, Fatih Devlet Hastanesi’nde uzman hekim olarak görev yaptı ve uzun yıllar Başhekim Yardımcılığı görevini yürüttü.
Mesleki disiplininin yanı sıra kibar, nazik ve beyefendi kişiliğiyle tanınan Hasan Yener, hastalarıyla kurduğu yakın iletişimle de Trabzon’da sevilen hekimlerden biri oldu. Hekimliği yalnızca bir iş olarak görmeyen Yener’in, mesleğine ve hastalarına olan bağlılığı yıllar boyunca çevresindeki herkes tarafından takdir edildi.
Emekliliği, başta hastaları olmak üzere kendisini tanıyan birçok kişiyi üzdü. Ancak Hasan Yener’in hekimlikten tamamen kopması beklenmiyor. Bir süre dinlenmesinin ardından özel bir muayenehane açarak yeniden hastalarına hizmet vermeyi planladığı öğrenildi.
Hasan Yener’in Trabzon’daki geçmişi sağlıkla da sınırlı değil. Aynı zamanda koyu bir Trabzonspor taraftarı olan Yener, kulüpte yöneticilik yaptı ve Asbaşkanlık görevine kadar yükseldi. Bu yönüyle spor camiasında da önemli bir çevre edindi.
Sağlık, spor ve iş dünyasında saygın bir isim olarak bilinen Hasan Yener’in Fatih Devlet Hastanesi’nden ayrılması elbette bir boşluk oluşturacak. Ancak mesleğini özel muayenehanesinde sürdürme kararı, yıllardır kendisine güvenen hastaları açısından sevindirici.
Yeni döneminde Hasan Yener’e sağlık, huzur ve başarı diliyoruz. Muayenehanesinin kapısını açtığında da kendisini ilk ziyaret edenlerden biri olacağımızı şimdiden söyleyelim.
