Anahtar Deliği - Trabzon’u yap-boz tahtasına çevirdiler! - 12.08.2022

YÖK üyesi hemşerimize ziyaretçi akını, Havalimanı modernize edilmeli! Neşter Sezgin Mumcu'nun elinde! Başkanların mal varlıkları araştırılsın! Müsiad eğitime destek verdi.

Anahtar Deliği - Trabzon’u yap-boz tahtasına çevirdiler! - 12.08.2022

YÖK ÜYESİ HEMŞEHRİMİZE ZİYARETÇİ AKINI

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi eski rektörü Trabzonlu hemşehrimiz Prof.Dr. Hüseyin Karaman görev suresi bitince Cumhurbaşkanı tarafından YÖK üyesi olarak atanmıştı.

Şu sıralar Ankara’da ziyaretçisi eksik olmayan Karaman’ın özellikle Üniversitelere Rektör atanma süreçlerinde görüşleri önemsenen bir üye olması Trabzon’da da gündemdeki yerini koruyor. Son olarak Trabzon Üniversitesinin Rektör atama surecine girdiği biliniyor.

Anahtar Deliği 12.08.2022

Mevcut Rektörün yeniden atanmak için oldukça yoğun çalıştığı gözlemse de bu koltuğun talibi çok. Hüseyin Karaman da bu noktada bilgisine başvurulacak isimlerden biri. Ayrıca Hüseyin Karaman’a yeni dönemde Trabzon’dan veya Ankara’dan siyasete girmesi noktasında tekliflerde gelebileceği konuşuluyor. Karaman’ın son günlerde önemli misafirlerinden biri de Trabzonlu hemşehrimiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Ar oldu.

HAVALİMANI MODERNİZE EDİLMELİ!

Trabzon Hava Limanı her yıl binlerce insanın uğrak yeri oluyor. Özellikle yaz aylarında Trabzon’a günde ortalama 30’a yakın yabancı ülkelerden gelen turistleri taşıyan uçak iniyor. Sirkülâsyonun oldukça fazla olduğu binanın dış görüntü kentimize yakışmıyor. Turistlerin uçaktan iner inmez karşılaştıkları ilk görüntü derme çatma eskimiş taşlardan oluşmuş zemin oluyor.

Anahtar Deliği 12.08.2022

Dün Trabzonspor’a transfer edilen ve Trabzon Havalimanı dış hatlar terminalinden kentimize ilk adımı atan Enis Bardhi’nin, havalimanında çıkarken fotoğrafına yansıyan zemin görüntüsü, sosyal medyada da taraftarların dikkatinden kaçmadı. Dünya basınına servis edilen bu fotoğraflar, Trabzon’un imajı açısında hiçte şık olmadı. Trabzon Havalimanı yetkililerinin bu konuya biran önce çözüm bulup, modernizasyon çalışmalarına start vermesini arzu ediyoruz.

TRABZON’U YAP-BOZ TAHTASINA ÇEVİRDİLER!

CHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde haber61’e konuk olan Zorluoğlu’nun Boztepe’deki viyadükle ilgili olarak yaptığı açıklamalara değinen Dayı, “Boztepe'nin bağrına hançeri sapladılar. Kötü bir görüntü oluşturdular ve tepkiler aldılar. Şimdi bu kötü tabloyu düzeltmek, gizlemek için çare arıyorlar’ şeklinde görüş belirtti.

Dayı eleştirilerini şöyle sıraladı;

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu, yaptığı açıklamada, “Boztepe’nin eteğine yapılan viyadüğün rahatsız edici olduğunu, Karayolları Genel Müdürü ile görüştüğünü, viyadüke bakıldığında insanı rahatsız etmeyecek şekilde olması için çalışıyorlar” dedi.

Kanuni Bulvar yolu başladığında meclis toplantısında “yol projesi asla değişmeyecek” dediler. Yolun güzergâhı normalde Boztepe’den geçmiyordu. Ama şimdi Boztepe'nin bağrına hançeri sapladılar. Kötü bir görüntü oluşturdular ve tepkiler aldılar. Şimdi bu kötü tabloyu düzeltmek, gizlemek için çare arıyorlar!

Anahtar Deliği 12.08.2022

Reşadiye kavşağına yapılan viyadüke karşı olmamıza rağmen yaptılar, şimdi de yıkmak istiyorlar!

Güzelim sahilimizi, denizimizi dolgu alanı yaptılar, adına da ‘Gülcemal’ dediler. Bu projenin içeriğini bilen yok!

İki yılı aşkın zamandır şehrin altyapı çalışmalarına başladılar fakat mahalle, cadde ve sokak yolları köstebek çukuruna dönüştü!

Yaptıkları işler plansız, programsız, denetimsiz, kontrolsüz olunca, Trabzon’umuzu yap-boz tahtasına çevirerek, yazık ediyorlar!

NEŞTER SEZGİN MUMCU'NUN ELİNDE!

Trabzon’un Tıp Doktoru İl Başkanı Sezgin Mumcu, iki koldan çözüm üretmeye çalışıyor. Bir yandan Trabzon halkının konforunu arttırmak için uğraş verirken, diğer taraftan da yaptığı müdahalelerle hastalarının yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyor.

Kısacası neşter Mumcu’nun elinde! Hem siyasi hem de tıbbi sorunları neşter vurarak çözmeye çalışıyor. Sezgin Mumcu Trabzon Özel İmperial Hastanesi’nde Genel Cerrah olarak görev yapıyor. Sabah erken saatlerde hastanede mesaisine başlayan Mumcu, öğle vaktine kadar hastalarının tedavisi ile uğraşıyor. Belirli günlerde de ameliyatlar gerçekleştiriyor. Günün geri kalan kısmında ise yoğun tempo da siyasi çalışmalarını sürdürüyor.

Anahtar Deliği 12.08.2022

Tabi siyasi mesai gece geç saatlere kadar devam ediyor. Kendisiyle görüştüğümüz Mumcu, “insan bir işi severek, inanarak ve saygı duyarak yapıyor, günün sonunda vatandaşının hayır duası alabiliyor ise yorgunluk ancak bize keyif verir” diyor. Hakkını teslim etmemiz gerekiyor, Mumcu arzulu ve disiplinli çalışıyor.

BAŞKANLARIN MAL VARLIKLARI ARAŞTIRILSIN!

Kurumumuz Whatsapp hattına zaman zaman vatandaşlarımız şikâyetlerini dile getiriyor ve bu konuların gündeme getirilmesini talep ediyor. Konu kamuya açık bir mecrada gelişiyor ise olayı takip ediyor, siz takipçilerimizle paylaşıyoruz.

Gelen iddiaları değerlendirip kendilerinden belge istiyor, konu üzerine araştırmalar yapıyoruz. Özellikle son bir aydır Trabzon’un bir ilçesindeki Belediye Başkanı ile ilgili olarak çarpıcı iddialar ortaya atılıyor. Bu arada amacımız hiçbir belediye başkanını töhmet altında bırakmak değil. Fakat iddialar o kadar ağır olunca da 3-5 satır yazmadan geçmek istemiyoruz. İddiaya göre bahsi geçen belediye başkanı ilçesinde belediye ile işi olan herkesten para istiyormuş!

Anahtar Deliği 12.08.2022

Üstelikte bunu aracı kullanmadan direk vatandaşın yüzüne söylüyormuş. Belediye ile imar işi olan, evinin veya işyerinin üzerine kat atmak isteyen kim varsa komisyon almadan iş yapmıyormuş. Öyle ki vatandaşları o kadar bezdirmiş ki, insanlar artık belediyenin önünden bile geçmek istemiyormuş! Bu başkan için, “servetine servet kattı” yorumları ilçede herkesin ağzında sakız olmuş dolaşıyormuş.

Bu iddialar ortaya atan vatandaşlarımıza belgelerinizi getirin yayınlayalım demekten öte bir şey yapamıyoruz! Ama olayı derinlemesine farklı yönleriyle araştıracağımızın sözünü de veriyoruz. Tabi bizim genel olarak söyleyeceğimiz tekbir söz var, oda “belediye başkanlarının mal varlığı araştırılsın” olacak.

MÜSİAD EĞİTİME DESTEK VERDİ

Trabzon Müstakil Sanayici Ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanımı Zafer Ofluoğlu ile Ortahisar Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında “ Okul - Sektör Eğitim İşbirliği” Protokolünü imzalandı. MÜSİAD Başkanı Zafer Ofluoğlu, “ Trabzon’da öğrencilerimize her alanda katkı sunmaya çalışıyoruz. MÜSİAD Trabzon Şubesi olarak, başta sosyal projeler olmak üzere toplum yararına olan her oluşuma kendi imkanlarımız çerçevesinde destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz “ dedi. Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş da yaptığı açıklamada“Saygıdeğer Başkanıma Mesleki Eğitimimizin güçlendirilmesi ve istihdam oluşturma adına verdiği katkıdan dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 12.08.2022

Hazırlayan: Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler