Anahtar Deliği - Trabzon’da dikkat çeken iş ilanları - 11.08.2022

Köprübaşı ilçe başkanı belli oluyor, Mumcu, Örs’e nasıl bir gönderme yaptı? Zorluoğlu, Boztepe’deki görüntü için ne dedi? Otogar binası ne zaman ihaleye çıkıyor? CHP’li vekil neden Trabzon’da değil?

Anahtar Deliği - Trabzon’da dikkat çeken iş ilanları - 11.08.2022

KÖPRÜBAŞI İLÇE BAŞKANI BELLİ OLUYOR
Trabzon’un Köprübaşı AK Parti İlçe Başkanı Orhan Erdoğan, şahsi işlerini öne sürerek Temmuz 2022 tarihinde ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti. O tarihten bu yana, AK Parti kurmayları Köprübaşı İlçe Başkanlığı için arayışlarını sürdürüyor. AK Parti Trabzon İl Teşkilatı, aday adayı belirlenme sürecini partinin temayyülerine göre tamamlayıp, konuyu partinin bir sonraki işleyiş merciine devretti. AK Parti Trabzon İl Koordinatörü Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu Trabzon’a gelerek, elindeki raporlar doğrultusunda başkan adaylarıyla tek tek görüştü. İskenderoğlu, ilçe teşkilatlarında geçmişte görev yapmış ve halen daha fiili olarak görev yapan parti kurmaylarının da görüşlerini not alarak kalın bir dosya ile Ankara’ya gitti. Son kararı AK Parti’nin Genel Merkez teşkilat sorumluları verecek. Görüşmelerde öne çıkan üç isim oldu. Mehmet Aydın, Asım İmamoğlu ve Mustafa Uzun. Bu üç isim arasında Mehmet Aydın ve Asım İmamoğlu daha önce de İlçe Başkanlığı için Ankara’ya çağırılmış fakat ilçe başkanlığı görevi verilmemişti… Geriye bir tek isim kalıyor o da Mustafa Uzun. Uzun, diğer adaylara göre avantajlı. Sebebine gelince; uzun süredir partinin içinde. Geçtiğimiz dönem Köprübaşı Belediye Meclisinde görev yaptı. Mevcut ilçe yönetiminde Teşkilat Başkanlığı gibi etkili bir alanda sorumluluk almış bir isim. İlçeye ve partiye hâkim. İl Teşkilatı ile uyumlu çalışıyor. Maddi anlamda bu sorumluluğun altından kalkabilecek güce de sahip. Belediye Başkanıile uyumlu çalışıyor, İnsani diyalogları iyi ve ilçede seviliyor. AK Parti Genel Merkez Yönetimi bu kriterleri göz önünde bulundurduğunda, Mustafa Uzun ismi diğer başkan adaylarına kıyasla 3-4 adım önde. Genel Merkezin önümüzdeki günlerde Mustafa Uzun’u Ankara’ya çağırarak, AK Parti Köprübaşı İlçe Başkanlığı görevini tebliğ edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Anahtar Deliği 11.08.2022

MUMCU, ÖRS’E NASIL BİR GÖNDERME YAPTI?
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün “AK Parti’deki seçmenler İYİ Parti’ye katılıyor” şeklindeki açılamasına tepki gösterdi.

Mumcu, “muhalefetin önceki seçimlere bakmadan oy hesabı yapar hale geldiğini dile getiren İl Başkanı Mumcu, “Baktığınızda fındık fiyatıyla hemşerilerimizin yüzü gülmüşken, Kanuni Bulvarı tüm hızıyla devam ederken, Çukurçayır’a alternatif yollar planlanırken, ilçelerimizin grup içme suyu projeleri yapılırken, “Bu Sene Yol Senesi” mottosuyla ilçelerimizin beton-asfalt ihtiyacını giderirken, kentsel dönüşüm projeleri tüm hızıyla devam ederken, kentimize daha neler yapabiliriz neler katabiliriz diye düşünürken, muhalefet ise parmak hesabıyla biz şu kadar oy alırız, AK Parti bu kadar oy kaybedenin peşine düşmüştür.

Anahtar Deliği 11.08.2022

Alanı iktisat olan, hesap konusunda uzman olan siyasiler bile bir önceki seçimde aldığı oydan bi haber olarak “oylarımızı ikiye katlayacağız” söyleminde bulunma acziyetine düşer olmuş.

AK Parti'nin yüzde 56'lık oyunu görmezden gelip yüzde 11'lik oy ile AK Parti seçmeni üzerinden astronomik hesapların peşine koşar olmuş. Şunu açıkça söylemek gerekir ki AK Parti her geçen gün halkımıza verdiği hizmetlerin karşılığında oy oranını arttırmakta ve önümüzdeki seçime en hazır parti olarak seçim çalışmalarını sahada topyekûn bir şekilde devam ettirmektedir. Milletvekillerimiz her gün birden çok ilçeye program düzenlemekte ve bu programlarda yine halkımızın yoğun teveccühü ile karşılanmaktadırlar. Milletin hizmetkârı olan teşkilatlarımız boş sözlere aldırmadan şehrimizin ihtiyaçları için varsa eksik kalan yanları tamamlamak için gayret göstermektedir.

Aç tavuk kendini darı ambarında sanır misali, her gün bir siyasi partinin temsilcisi veya milletvekili, AK Parti'nin oylarıyla hesap yapıp kendi durumundan bir haber sağa sola saldırmaktadır” ifadelerini kullandı.

ZORLUOĞLU, BOZTEPE’DEKİ GÖRÜNTÜ İÇİN NE DEDİ?
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile belediyedeki makamında bir söyleşi gerçekleştirdik. Sorularımız arasında Boztepe’deki viyadüklerin görüntüsü vardı. Uzaktan bakılınca viyadüklerin çok hoş görünmediğini kendisine sorduk. Zorluoğlu da bizimle aynı görüşü paylaştı. Hatta İtalya gezisine çıktığı bir dönemde bu tür viyadük yapılarıyla orada karşılaştığını bizlere ifade etti. Başkan Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Doğudan ve batıdan şehre girdiğinizde söylenmesi gereken husus viyadüklerden önce sanayi siteleri. Küçük sanayi sitelerinin dönüşümü özellikle üzerine çalıştığımız önemli bir proje. Bu şehrin en önemli işlerinden biri sanayi sitelerinin dönüşümü. Bir diğeri de hafif raylı sistem. 5 tane sanayi sitesi var. Maçka’ya giderken 550 dönümlük bir alan var. Orayı tespit ettik. Hem ulaşımı kolay hem de Kanuni Bulvarı ile kesişen bir yer. Değirmendere’yi dönüştürdüğümüzde çok güzel bir alan olacak. Viyadükler rahatsız edici. Karayolları Genel Müdürümüz ile görüştüm üzerinde çalışıyorlar. Bakıldığında insanı rahatsız etmeyecek şekilde olması için çalışıyorlar. Coğrafyanın yaşattığı bazı zorluklar oluyor. Kimse istemez ama sonuçta ulaşım da önemli bir ihtiyaç. İtalya’da bazı bölgeleri gezdim. İtalya’da halk tarafında istenmese de bu tür yapılar var. Trabzon’un ulaşım sorununu çözmek için bu yolun yapılması gerekiyordu. Boztepe Mahallesi’ndeki bu viyadüklerin görüntüsünü iyi bir proje geliştirerek estetik bir hale dönüştüreceğiz.”

Anahtar Deliği 11.08.2022

OTOGAR BİNASI NE ZAMAN İHALEYE ÇIKIYOR?
Yeni otogar ve mevcut otogarın yeri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Murat Zorluoğlu, “Otogar binası çok eskidi. Yeni bir otogar yapıyoruz. İskeleti ortaya çıktı. Daha geniş bir alanda ve prestij açısından da önemli bir görüntüye sahip. Seçimden önce açılışını gerçekleştireceğiz. Mevcut otogarın yerini satarak, yeni otogarın finansmanını sağlamış olacağız. Eski otogarın yeri 19 dönümlük özel bir bölge. Kat sayısı arttı ama emsal aynı. İlave emsal vermedik. Bu haliyle kentin o bölgesinde kentsel dönüşüme start vereceğimiz bir proje. Orası kıymetli bir arazi, talep edenler var. Fahiş bedel üzerinden, o bölgedeki arsaların fiyatı üzerinden ihaleye çıkacağız. Talipler gelecekler en iyi teklif veren kimse ona vereceğiz. Hedefimiz eylül ayı içinde ihalesini yapmak" ifadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 11.08.2022

TRABZON’DA DİKKAT ÇEKEN İŞ İLANLARI
Sosyal medyada dolaşırken dikkatimizden kaçmayan ilanlara tanıklık ediyoruz. Bu ilanlar, sıradan işlerle alakalı olarak verilen ilanlar değil! “Hasta bakıcı aranıyor” ilanları. Üstelikte sadece Trabzon merkezinde değil! İlçe ve mahallelerde yaşayan insanlar tarafından da veriliyor. Bazı ilanlarda yatılı hasta bakıcı, bazılarında ise belli gün içinde mesai saatleri belirtiliyor. Ama ağırlıklı olarak bakıcılık yapacak kişinin sürekli hastanın yanında kalması isteniyor. Evini geçindirmek için çalışan ve başka bir akrabası olmayan, belli bir geliri olup kimsesi olmayan, hastanın durumunun ağır olması dolaysıyla yanına yardımcı almak isteyen veya kendisi de yaşlı ve hasta olduğu için bakacak takati olmayanları anlamak mümkün. Üstelik teklif edilen rakamlar 8 ila 10 bin lira arasında. Hatta döviz üzerinden rakamlar bile ilanlarda açıkca belirtiliyor. Eskiden bu ilanlara baktığımızda ya bir aşçı, sanayide çalışacak oto ustası, garson, çırak, temizlik görevlisi, sekreter veya ön muhasebe bilen kişiler ön plana çıkardı. Şimdilerde ise anne ve babaya bakacak ‘bakıcı’ ilanları yoğunlukta. Her geçen gün geleneklerinden, örfünden, aile ve toplumsal dinamiklerinden uzaklaşan insanlarımız sırf yaşam konforu bozulacak diye ana ve babasına hizmet etmekten uzak duruyor. Böyle yaparak vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var; onlar da bir gün yaşlanacak!

Anahtar Deliği 11.08.2022

CHP’Lİ VEKİL NEDEN TRABZON’DA DEĞİL?
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, uzun zamandır Trabzon’da saha çalışma yapmıyor. CHP genel merkezi tarafından diğer illerde görevlendirilen Kaya, mesaisinin büyük bölümünü Trabzon dışında harcıyor. Kaya geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu’nun Erzurum ziyareti öncesi Erzurum’da, dünde Parti’nin Edirne’deki grup toplantısındaydı. Aslında CHP yönetimi bu konuda doğru bir yol izlemiyor. Sayıca az vekili bulunan illerdeki milletvekillerini başka vilayetlerde görevlendirmek, o vekil için seçim bölgesinde sorun yaratıyor. İktidar Partisi Trabzon’da 4 vekil ile bütün ilçeleri gezerken, sayısal üstünlüğünde doğan avantajını kullanıyor. Trabzon’da tek vekili bulunan CHP, saha çalışmalarında rakiplerine kıyasla zaten geriden gelirken, birde buna kendi iline zaman ayırmama eklenince vatandaşın kafasında soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Ahmet Kaya’nın ve CHP Trabzon teşkilatının ilerleyen günlerde bu konuda nasıl bir yol haritası belirleyeceği merak konusu.

Anahtar Deliği 11.08.2022

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler