Anahtar Deliği - Trabzon’da olağanüstü hareketlilik! - 11.07.2022

Zorluoğlu kronik bir sorunu çözdü! Tecrübeli ve başarılı bir müdür! Sahada seçim heyecanı var! Siyaset ve iş dünyası cenazede buluştu, Covid aşılarınızı yaptırın! İsmail Kansız soruları sıraladı!

Anahtar Deliği - Trabzon’da olağanüstü hareketlilik! - 11.07.2022

ZORLUOĞLU KRONİK BİR SORUNU ÇÖZDÜ!

Trabzon’da en yoğun trafiğin yaşandığı mahallelerin başında kalkınma geliyor. Hem Üniversite hem de Tıp Fakültesi’nin bulunduğu Kalkınma Mahallesinde uzun zamandır alternatif yol sorunu vardı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sosyal medya hesaplarında Kalkınma Mahallesi’nde sahil yoluna inen alternatif yolun fotoğraf ve videosunu paylaştı. Zorluoğlu, 500 metrelik yol yapımında 1000 ton asfalt kullanıldığı, 24 metrelik köprü ile birlikte 1500 metre de kaldırım yapıldığını duyurdu. Zorluoğlu bu hamlesiyle, Kalkınmadan sahile inen alternatif bir yolu trafiğe açarak yıllarca bekletilen bir işi, tereyağından kıl çeker gibi halletti. Kalkınma mahallesinin trafiğini rahatlattı. Alkışı da hak etti!

Anahtar Deliği 11.07.2022

TECRÜBELİ VE BAŞARILI BİR MÜDÜR!

Trabzon Milletvekili Salih Cora, yeni göreve başlayan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan’ın başarılı ve tecrübeli bir bürokrat olduğunu söyledi. Uzun yıllar bakanlıkta çalışmış, uluslararası bir tecrübeye sahip olan Erdoğan’ın bu birikimlerini Trabzon’a aktaracağında en ufak bir endişelerinin olamadığını ifade eden Cora, “bazı çevrelerin Tamer Erdoğan Trabzon’a gelmeden yaygara kopartmalarını, art niyetli ve maksatlı bir tavır olarak görüyorum” yorumunda bulundu.

Anahtar Deliği 11.07.2022

TRABZON’DA OLAĞANÜSTÜ HAREKETLİLİK!

Okulların tatil edilmesi, kurban bayramının gelmesi, fındık toplama takviminin yaklaşması derken, Trabzon’da nüfus neredeyse ikiye katlandı. Bir yandan da yabancı turistlerin Trabzon’a akın etmesi Trabzon’daki Otellerin doluluk oranını yüzde 90’ların üzerine çıkardı. Yurt içi ve yurtdışı uçak seferleri yüzde yüz kapasite serlerini tamamlarken, Trabzon havalimanında iğne atsan yere düşmeyecek yoğunluk yaşanıyor. Oto kiralama firmalarının ellerinde araç kalmazken, gelen yoğun talep karşısında firmalar, fahiş fiyat uygulamasına geçmiş durumda. Trabzon’da son bir hafta içinde ekonomide ciddi bir canlanma olduğu ve hareketliliği bir süre daha devam edeceği belirtildi.

Anahtar Deliği 11.07.2022

SAHADA SEÇİM HEYECANI VAR!

Trabzon’da seçim havası yaşanıyor. TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte Trabzon’a gelen Milletvekilleri hemen sahaya inip, vatandaşla buluşmaya başladılar. İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Milletvekili Ahmet Kaya, AK Parti Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora ve Muhammet Balta parti teşkilatlarıyla birlikte seçim çalışması yapar gibi mahalle ve ilçe gezilerine başladılar. Vekillerin saha çalışmalarının yanı sıra cenaze, düğün ve açılış programlarına da yoğun iştirakleri gözleniyor. Bu arada mevcut vekillerin dışında ilk seçimlerde aday olmayı düşünen birçok siyasi aktörde partilerinden bağımsız hareketle kamuoyunda nabız yoklaması yapıyor.

Anahtar Deliği 11.07.2022

SİYASET VE İŞ DÜNYASI CENAZEDE BULUŞTU

Trabzon’un sevilen iş insanlarından Ruhan Hayali son yolculuğuna uğurlandı. Hayali’nin cenazesinde iş, siyaset ve spor adamları hazır bulundu. Eski Bakan Faruk Özak, Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Ahmet Kaya, Hüseyin Örs, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Trabzon’daki siyasi partilerin temsilcileri, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TFF eski yönetim kurulu üyesi Hüsnü Hayali, iş insanı Selahattin Bahadır, ailesi ve yakın dostları katıldı. Cenaze namazında Cora ve Kaya yan yana saf tuttu. Hayali sevenlerinin gözyaşları arasında ebedi Istirahatgâhına uğurlandı.

Anahtar Deliği 11.07.2022

COVİD AŞILARINIZI YAPTIRIN!

Ülkemizde ve Trabzon’da son günlerde artan COVID-19 vakaları, ‘eskiye geri mi dönüyoruz’ sorusunu gündeme getirdi!

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte yurtiçi ve yurtdışı insan sirkülâsyonunun olduğu şehrimizde, hastaneler her gün COVID-19 vakalarıyla dolup taşıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi kurallarını esnetmesinin ardından vatandaşların dikkatsiz ve umursamaz tavır içine girmesi, Sağlık Bakanlığı’nı yeniden harekete geçirdi.

Maske ve mesafe kurallarına riayet edilmesini isteyen Bakanlığı’nın, vatandaşların kurallara uymaması durumun da sert tedbirler alacağı öğrenildi.

Trabzon Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, sosyal medya hesaplarından aşı çağrısını yineledi.

Dr. Usta, ‘Değerli halkımız, aşı yapılma süreci devam etmekte. Son zamanlarda artan COVİD-19 vakaları nedeniyle Sağlık Bakanlığımız özellikle 50 yaşın üzerinde olup, risk altında olan kişilerden başlayarak, aşılanmanın ihmal edilmemesini duyurdu. E-nabız sisteminden kendinizi kontrol ederek aşınız tanımlanmışsa, lütfen en kısa zamanda hastanelerimize gelip aşınızı yaptırınız” şeklinde uyarıda bulundu.

Anahtar Deliği 11.07.2022

İSMAİL KANSIZ SORULARI SIRALADI!

Trabzon eski Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, son günlerde artan COVİD-19 vakaları ile ilgili olarak, kafasındaki soruları soysal medya hesabında sıraladı.

Kansız, şu ifadeleri kullandı;

Şimdi yeniden COVİD- 19 aşısı olunması tavsiye ediliyor.50 yaş üstü ve kronik hastalık taşıyanlar için ise kesin gerekliliğini belirtiyor yetkililer.
Bildiğiniz gibi, COVİD- 19 çok çeşitli varyantlarla seyretti. En son Omicron varyantı ortaya çıktı. Sonrasında biraz ortam rahatladı. Önlemler büyük ölçüde kaldırıldı. Bugüne kadar da tüm aşıları da vurulduk. Bu arada hastalık geçiren de oldu. Allah rahmet eylesin, kayıplar da verdik.
Şöyle bir sorunun cevaplanmasında yarar var;
COVİD-19'un yeni bir varyantı var mı?
Vurulduğumuz aşıların etkisi kaç aylık?
Eski aşılar yeni varyantlara karşı etkili midir?
Tüm aşılarını tamamlayanlar da yeniden aşılanmalı mı?
COVİD'e yakalanıp iyileşenler de yeniden aşılanacak mı?

Anahtar Deliği 11.07.2022

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler