Anahtar Deliği 11.06.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar

Anahtar Deliği 11.06.2020

HER BİR NOKTASI TRABZON KADAR SEVDİĞİM ÜLKEMİN TOPRAĞIDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Valiler kararnamesi dün açıklandı.
Yapılan atamaların en dikkat çekicileri Tuncay Sonel ile Çetin Oktay Kaldırım idi.
Daha önce Of Kaymakamlığı yapan Tunceli Valisi Tuncay Sonel Ordu Valisi oldu.
Tunceli’ye bir Tunceli daha kattı.
Valiliği koltuktan ibaret görmedi!

Şimdi Ordu ile Trabzon arasında köprü olacak.
Aynı şekilde Elazığ Valiliğinden Sakarya Valiliğine atanan Çetin Oktay Kaldırım, Çaykaralıdır.
Bayburt’ta doğdu.
1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 
Yüksek Lisansını İngiltere Portsmouth Üniversitesinde 2009 yılında tamamladı.
1998 yılında Gümrük Müşteşarlığında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) alanında uzman yardımcısı olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak naklen İçişleri Bakanlığı’na 01.05.2000 tarihinde geçti.
Kaymakam adaylığı kursunu üstün başarıyla tamamladıktan sonra on yıl süreyle Türkiye'nin birçok bölgesinde Kaymakam ve Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. 
2010-2016 yılları arasında 6 ili (Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane) kapsayan ve merkezi Trabzon’da olan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda Genel Sekreter olarak, Ekim 2016 tarihinden itibaren de İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.
Elazığ’da kendini sevdirdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanına aldığı, vali yaptığı bir isim. O da başarılı oldu.
Güzel işler yaptı. 
Sakarya’da da güzel işler yapacaktır.
Başarılar diliyoruz.
Haber61 olarak kendisini aradık, “Trabzon bana uğur getirdi” diyor. 
Trabzon’u çok sevdiğini en kısa zamanda tekrara geleceğini dile getirerek, “Türkiye’nin her bir noktasında görev yapmak benim için onurdur. Her bir noktası Trabzon kadar sevdiğim ülkemin toprağıdır.” dedi. 

SELÇUK ÖZDAĞ O HASSAS SORULARA CEVAP VERECEK

Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nin kurucularından Doç.Dr. Selçuk Özdağ, Haber61 TV’de canlı yayın konuğu olacak. Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayacak olan Doç.Dr. Selçuk Özdağ, 
13 Eylül 2019 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden istifa etmişti. 
Ahmet Davutoğlu’nun A takımında yer alan Özdağ, Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini alarak partinin genel başkan yardımcısı olmuştu.
Program bugün saat 21.00’da Haber61 TV ekranlarında yayınlanacak. 
Soru ve yorumlar da canlı yayında okunacak.
Büyük bir ilgi var. AK Parti döneminde yaşadıkları özel konularında sorgulanacağı gecede gündemi sarsacak ilginç detaylar öne çıkacak.
Selçuk Özdağ, dün ofise uğradı.
“Her şeyi, aklınıza ne takılıyorsa, ne isterseniz sorabilirsiniz” dedi.
Selçuk Özdağ, Trabzonspor 96 yılında şampiyonluk yarışındayken, o dönem Trabzon’da eğitim fakültesinde hoca idi.
Ünal Karaman da öğrencisiydi.
Ayrıca Hami Mandıralı’nın eşinin de hocasıydı.
Siyaset dışında konulara da girilecek gibi duruyor..
Bu program kaçmaz bu gece mutlaka izleyin deriz.

KARARNAMEDEN BİR DETAY DAHA VERELİM BEŞİKDÜZÜ KAYMAKAMIYDI VALİ OLDU

Samsun Bafralı.
Mahmut Çuhadar.
Kamuoyu onu çok yakından tanır.
Devletin kritik noktalarında görev almıştır.
İlk ama Beşikdüzü Kaymakamı idi.
Mahmut Çuhadar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla çok yüksek devlet kademelerinde görev aldı, önemli başarılara imza attı.
Beşikdüzü’nde onu gururla izleyenler var.
Çuhadar vali olarak atanmasını şöyle duyurdu; 
“10.06.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan atamalarla Adıyaman Valisi olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Mülki idare amirliğinin zirvesi konumundaki bu şerefli göreve şahsımı layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere İçişleri Bakanlığı yetkililerine teşekkürü borç biliyorum. Türkiye Cumhuriyetinin hedefleri doğrultusunda, her daim adalet gözetmek suretiyle halka hizmetin yegane hedefim olacağı bu yolda Rabbim muvaffak eylesin inşallah.”

RİZE’DEKİ TIR KAZASI GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR
 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Rize’deki TIR kazasında ortaya çıkan İran çayı olayına Susurluk olayı benzetmesi yaptı. İran çayının Rize’de ne işi olduğunu soran Milletvekili Kaya, şunları söyledi;
“Rize İkizdere'de birkaç gün önce yaşanan tır kazası çaydaki Susurluk olayıdır. İran'dan ülkemize kaçak çay getirildiği ortaya çıkmıştır. Hükümet yetkililerine soruyoruz; yerli ve millî çayımız dururken, üreticilerimiz kota ve düşük fiyatla boğuşurken, kaçak çayın ülkemize girişine hangi vicdan izin vermektedir?” 
İYİ Partili Milletvekili Hüseyin Örs de bu kazanın peşini bırakmıyor. Meclise taşıyacak.
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar da  İkizdere’de meydana gelen kaza ile ithal ve kaçak çayın tekrar Rize’nin gündemine girdiğini ifade etti. Başkan Kaçar, “Rize’ de yetişen çay, ülke çay ihtiyacını tamamen karşılamakta iken ithal çayın önünün açılması, meşru görüntü altında kaçak çayın da ülkemize dolaylı olarak sokulduğuna şahit oluyoruz. İthalatçı firma meşru yollarla usulüne uygun bir tır dolusu çay getirirken bunun yanında daha fazlası çayın kaçak yollarla ülkemize sokulduğu kaygısını taşıyoruz. Yetkililere sorduğumuzda yüzde 145 ithalat vergisi olduğunu, bu vergi ile ithal çayın önünde gerekli zorluğun olduğunu soyluyorlar. Oysa pratikte böyle olmadığını gözlemliyoruz. Bu hesaba göre İran’da 10 liraya çayın alındığını kabul edersek Türkiye’de bu çayın maliyetinin 25 liranın üzerinde olduğunu görüyoruz. Oysa ithal çay getiren firmalar 20 liraya piyasaya kuru çay satışı yapıyor. Bundan da şunu anlıyoruz ki gelen ithal çayların yanında kayıt dışı ve kaçak yollarla çay girişi ülkemize oluyor” dedi.

4 VEKİL BİR ARADA

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ile Salih Cora, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü makamında ziyaret ettiler.
4 vekil bir arada gerçekleşen ziyaret sonrası Salih Cora, ziyaretin sebebini duyurdu.
Cora, “İlçelerimizdeki adliye binalarının fiziki sorunları ile ilgili bir bilgilendirme yaptık.
İlçe adliyelerimizin projeleri tamamlandı .Kısa sürede ihaleleri gerçekleştirlecektir.
Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler